Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Летен предизвик на Ана Стојанова

Дискусија во 'Диети' започната од IAmPresident, 15 јули 2020.

1. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    Богата е храната затоа. И ја си мцкав сончоглед и последниот пат гледам 500 и кусур на едно кесиче ;(

На senjorita-v, cresa-jagoda, mal.ecka и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.592
    Допаѓања:
    201.871
    Леле да. И јас не сфаќам.
    Има денови кога сум гладна, на пример кога супа/чорба има за ручек, ама тоа не е секој ден.
    Уште на Инста фит кога се пријавив, не можев да ги изедам сите оброци, а ужини вакви немаше, беше само овошје или протеински пудинг најчесто. И ми велеа дека после третата недела ќе ми е малку. Врска нема, исто остана. Вечерата ич не ја јадев, не можев.
    Е тогаш и метаболизмот ми се успори и сфатив дека мора сите оброци да ги јадам, колку и да не сум гладна. Еве, сега немам таков проблем. Додуша, синоќа вечерата не ја јадев оти во 6 попладне ручав :(
    Мене тоа ми е поголем проблем. Нередовност во оброците, особено кога сум на работа. Немам две паузи, во 7 сабајле после испиено литро вода (обична) не можам да јадам, на работа кога можам го јадам доручекот, кога имам луфта. Ручекот нема шанси, оти баш во тоа време имам најмногу работа. Па дома ако си дојдам покасно, како вчера, ручам касно оти не сум ни гладна веќе, настрана што не ни можам да седнам ко човек. Среќа што ми е спремно од претходен ден, во спротивно не знам што ќе беше.

На Eli23, senjorita-v, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  3. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    И јас скоро и да не вечерам, едноставно не можам ми се враќа.. ама гладен да си на толку баш чудно (сем супа нели)

На mal.ecka, CameliaMiller и Annath им се допаѓа ова.
  4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.592
    Допаѓања:
    201.871
    Па чудно е. Особено што ручеците се доста обилни, а има и салата. Мене криза за благо ме фаќаше и понекогаш за грицки, ама тоа повеќе од лоша навика, не од глад. Сега не осеќам такви кризи, ама ќе видиме.

На senjorita-v, mal.ecka, CameliaMiller и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Какви оброци дава ана одприлика?

6. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    Здрави, со сите макрос во секој оброк. И лесни за правење

На senjorita-v и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  7. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Јас па се чудам како ви е многу јадење :D
    Вежбам на гладно, појадок ми е во 10, ужина во 12, ручек во 14, вечера околу 18.
    На мало растојание ми се оброците, глад со кркорења во црева не осеќам, и пак си ги кркам сите работи. Не дај боже да ми се ускрати ужина, на пример ]:)
    Иако сум сита, нема шанси да прескокнам оброк :tmi:
    Или па си мислам дека не сум гладна, а всушност гладна сум и затоа си јадам сè :?:

На S.o.F.i, Nairobi88, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.082
    Допаѓања:
    268.971
    Мене ми е проблем што во животов сум готвела да речеме 1 оброк дневно, 99% ручек, бидејќи баш касно ручаме, па после не ти се ни вечера, ама затоа ќе се налапаш глупости.

Појадував најчесто ѓеврек, перек, кифла, соленка со јогурт.

Е сега готвење 3 оброка на ден, не ми е тешко да зготвам, него да исчистам после мене :D

Ама ако. Се успав вчера и како изгубена до 12 се мислев што да појадувам, на крај купив грчки јогурт еден и тој го исркав.

И благиве појадоци дефинитивно неделава ги трампам за некој од солениве, абе не ми оди благо за појадок и не :D

П.С. Од денес сум на пола лажиче шеќер во кафе 8)

На Eli23, senjorita-v, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.082
    Допаѓања:
    268.971
    Оти потаман од нас јадеш со време можеби.

Јас појадувам покасно, во 11, ужина ми е во еден ипол - два, дур се приберам дома и јадам 5 како ништо ме фаќа, некогаш и подоцна. Пред некој ден во 19 ручав буквално.

Ок јас и покасно легнувам и преспивам после работа.

Можеби е до биоритамот, ако вечерам во 6-7 има да умрам за јадење до 1 ипол 2 сабајле, кога заспивам :)

На senjorita-v, Annath, 0ли и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.100
    Допаѓања:
    135.178
    Извежбав сега, вода тече од мене, ме верував дека 8 мин ќе бидат така ефективни

На senjorita-v, CameliaMiller и 0ли им се допаѓа ова.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.592
    Допаѓања:
    201.871
    Каши, смутиња, манџи, салати, нормални оброци, кои лесно и брзо се спремаат. Со застапеност и баланс на макронутриентите.

Поредовна си со оброци, затоа. Еве денес, нема ни два, а веќе ручав. Ама после појадокот и кафето чистев, за ужина каснав три јагоди, и се изнапив вода. Кога сум дома јадам се.
    Сега за ручек си ја направив веге варијантата на шпагетите, и полесно ми е вака, месо не ми се јадеше. Денес сигурно ќе вечерам, ама јајца не верувам, пак некоја салата ќе направам од претходните предизвици (сите рецепти си ги имам зачувано), со слична калориска вредност. Мене ми се океј оброците, само авокадо не јадам, дека не можам да го погодам никако и ми горчи постојано. А не дека не ми се допаѓа.
    Јас кај Ана сум заради храната, вежбите така така, пошто и онака за вежби не е проблем, на нет има се и сешто.

На senjorita-v, Ouravanture, CameliaMiller и 2 други им се допаѓа ова.
  12. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Среќа мм мие садови, лупи кромиди и сè што се лупи, инаку немаше шанси да постигнам сè бидејќи готвам и за малиот посебно.
    Е тоа е изгледа, јас во 22 сум најчесто заспана, затоа толку рано вечерам, еве најкасно може 19 да ме фати.

На CameliaMiller и mal.ecka им се допаѓа ова.
  13. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.817
    Немам извежбано од четвртокот не можам да го поврзам телефонот со тв. Сега ќе вежбам од телефон мачејќи се.
    Вчера јадев исто како во неделата пошо ми остана стек правејќи за сите дома, а ко што го напраиле 400ден нема шанса да го фрлам :D
    Два дена пред да почнеме вагата ми покажа дури 72.6 и пред добивање бев ама битно ме запрепасти, сабајлево 69.6 :party:
    Јас не ги разбирам коа ќе пишат не ја гледајте вагата блаблабла, па нема сите мускули да набилдаме сигурно. И не е исто 80 да видиш и 60 пример,барем мене ми се битни бројките и те како.
    Многу ми се допаѓаат рецептите иако за жал не ги испробав сите, немам испазарено баш се што ми треба :worried:
    Имам уште 5 недели 100% да и се посветам на програмата како лани што терав, оваа првата ќе си ја опростам.
    Со душа ја чекам утрешната киндер каша:drunk:

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.222
    Допаѓања:
    2.527
    Вклучи го Smart view, кај мене е во паѓачкото мени горе, поврзи со тв и екранот од телефонот го гледаш на тв.
    Топиш масти, ама оформуваш мускули. Може и повеќе кг да имаш, а да изгледаш послабо. И мене ми се вишок кг овие што ги имам, ама не се оптоварувам со нив. Сакам во обем да намалам.

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  15. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.082
    Допаѓања:
    268.971
    Ич не ми е битно бројката, посебно па сега на почеток, кога највеќе вода вишак исфрламе, не екшуал сало :)

Бројка верувам кога ќе видам 3кг плус - минус, а толку за 1 недела не се слабее. 2 кг сите варираат, има врска ама баш се', и хормони, и дали е какано, и кога е јадено, и кога е последен пат вода пиено.

Обемот е она што највеќе "зборува", за нас дебелите; за слабите што фигура менуваат, може и ќе се здебелат 3кг а ќе изгледаат како да имаат помалку него кога почнале :)

Решив да се мерам 1 месечно, и идентична слика од ден1 и ден31, итн. А вака опсесивно секој ден на крај мотивација ќе изгубам ако видам пр. 500 грама повеќе него вчера а сум била "умна" :)

Чим учам навики нови, другото се надевам само ќе си дојде.

На Eli23, senjorita-v, cresa-jagoda и 9 други им се допаѓа ова.
  16. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.817
    Не бива ниту со Смарт вју.. :(

17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.391
    Допаѓања:
    103.200
    Јас вежбав од телефон и таблет, денсот на лап топ, ми беше ок.

18. Lima24

Lima24 Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    3.088
    Јас се измерив на почетокот на вага. Искрено не ми значи бројката колку шо ми значи обемот, а во обем не ни се измерив (facepalm)

Се сликнав и планирам да се сликам на 31 ден. Туку некој спомна втор летен, кога отприлика би почнал тој?

19. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.705
    Допаѓања:
    11.231
    Женски, едно сосем различно и музичко прашање. :D

Вчера ја гледавте Ана на сторито, во бар на плажа како денса на музиче? Е па дај кажете музичето како се вика, не му знам име, а ептен сакам да го најдам. Ко ремикс звучеше, летен хит, за играње ептен. 8)

20. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.408
    Допаѓања:
    113.393
    Пиши и на Ана ќе ти каже сигурно.

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.