Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Летен предизвик на Ана Стојанова

Дискусија во 'Диети' започната од IAmPresident, 15 јули 2020.

1. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Касно е за првиот, за вториот не е.

На Lady...S му/ѝ се допаѓа ова.
  2. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.040
    Допаѓања:
    36.353
    Никогаш не е касно
    Прашај ја Ана

3. smooch

smooch Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2011
    Пораки:
    981
    Допаѓања:
    4.078
    А кога почнува вториот предизвик? Кога ќе заврши бонус месецот од првиот?
    Се уште ништо не ми се појавило.

4. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.817
    Мислам почетокот на Јули, 7-8. Така нешто лани беше.

^ Тогаш наново уплаќаме 690ден.

На mal.ecka и smooch им се допаѓа ова.
  5. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.705
    Допаѓања:
    11.231
    Ја најдов песнатаааа :party: случајно на вртење канали. Ете и за нешто служел телевизорот :beer: хвала МТВиу

На Eli23, cresa-jagoda и gjoker4e им се допаѓа ова.
  6. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.965
    Допаѓања:
    90.301
    Кај сте друштво, терате ли напред со недела 4 ?
    Јас сум презадоволна и со тоа што не сум многу активна со вежби а со исхрана скроз гледам да се придржувам.
    Давајте и овде апдејт,мотивација плус...иако на групата на фб е на ниво се :)

На Eli23, senjorita-v, Sunflower999 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.817
    Тераме тераме, со свадби во тек и пмс на најјако, како терамееее :rofl:
    Со вежби сум 100%, со храна 80% што гледан да корегирам, освен во ситуации кога е неизбежливо да утнам, како пример вчера..
    Многу ми се погодени вежбите и не се осеќам преморена после нив, имам енергија за уште ама не сум толку храбра за два круга сеуште.
    Уштр еден месец до 2ор летен, може дотогаш ќе се престрашам па ќе правам по две серии. Одмор иде а јас никад позгодна :rofl:

Жени бе, дајте ми совет што со вишокот кожа.
    После две бремености и два царски, ослабев 20кг и кожата на стомакот ми е за никаде.Кога стојам е ок ама кога седам ми е бљак и многу ми влијае на самподовербата,премногу.
    Секој ден после вежбање правам plank, ама се си мислам нема да се вовлече. Има чаре и има некоја што успеала или чарето е само операција? Или пак некакви третмани?
    Ако сте запознаени кажете ми...

На Eli23 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.592
    Допаѓања:
    201.869
    За вишок кожа, колку што знам, само операција е решение. За жал.

Мене третата недела ми беше најзезната, со вежби сум 100%, ама со храна... Не прашувајте.
    Излезена од дома по 12 часа, немав време за спремање ручек вечера, појадок си терав по менито, ручек и вечера во едно, па ќе си прикаснев плус пуканки.
    Оваа недела се надевам ќе ја терам скроз, а од викендот сум на одмор. Е таму, не знам што ќе биде, ама ќе пазам, тоа да. И ќе и вежбам обавезно, плус пливање.

На Eli23 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  9. Sunflower999

Sunflower999 Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2022
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    21
    Терам!! Не очекував дека ќе успеам ама си викав ај 4 недели е ај уште 3, ај уште 2 и еве уште неколку дена презадоволна од се! Само не знам дали да продолжам после уште еден месец. Дали е океј за телото толку внес на калории за 2 месеци..

10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.391
    Допаѓања:
    103.199
    1 година бев на нејзините програми и ако не останев трудна ќе продолжев. Нема зошто да е проблем. Ако ти се слабее нормално, ако не си за слабеење онда појачај исхрана и вежбај само.

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Viktorijaaa5

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.965
    Допаѓања:
    90.301
    Зошто дали е океј? Не те разбрав :|
    Во секој случај е здрава исхрана и мислам дека не смета ич на ништо.
    И јас сум презадоволна,претходно се откажав сега терам :wasntme:
    @Cka @CameliaMiller како сте вие девојки?

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Sunflower999

Се зачлени на:
    8 јуни 2022
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    21
    Во врска со калориите дека се малку, читам на интернет цело време дека не е здраво долг период да се внесува низок калориски внес ама неможам да дознаам колкав е Периодот за здраво консумирање малку калории. Ама да ќе продолжам па ќе видам

13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.391
    Допаѓања:
    103.199
    Не се воопшто малку калориите кај Ана, таман се. Кај неа не се оди на низок калориски внес туку на точен калориски внес.

14. Сара Лав

Сара Лав Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2021
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    1.352
    Мамички здраво, не успеав се да исчитам и не налетав на цени. Може ли да ми пишете како се движат цените кај Ана? Читам многу позитивни коментари за нејзе па редно време е да почнам и јас. 4месеци како сум породена грам немам симнато. Никогаш не сум имала проблем со килажа и слабеење ама изгледа после породувањето ми се промени ептен метаболизмот. Пробав и со внимавање на исхрана ама пак не оди. За вежбање немам баш време и сила ама ќе морам да почнам имам барем 9кг за симнување:worried:

15. Dea85

Dea85 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2020
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    269
    Koga pocnuva sleden leten predizvik ?

16. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    Евтин е мн летниот. 690ден

На Сара Лав му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Viktorijaaa5

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.965
    Допаѓања:
    90.301
    Овој сега беше толку,не знам сега новиот дали ќе е пак исто,Ана уште ништо нема откриено:)

На Сара Лав му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Sunflower999

Се зачлени на:
    8 јуни 2022
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    21
    Колку е тој точен калориски внес? Мислам зашто да е точен. Порано мислев дека за секој е различно, но еве се убедив дека ослабев. Ако имаш некоја статија или нешто да ми пратиш во врска со ова, многу би ми значело.

19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.391
    Допаѓања:
    103.199
    Немам статија а верувам и дека нема калориски внес за сите ист, се зависи и од тоа колку трошиш. Мене статии не ме интересираат, од општа култура знам дека 1500 до 1800 калории се доволни за дневен внес и сега кога не сум на режим внесувам тука некаде, можеби малку повеќе, но не повеќе од 1800 сигурно, а претходно страв ми е да помислам колку сум внесувала. Многу се замараме со бројки а не со она што навистина го јадеме, баланс на макронутриенти. Мене затоа ми се допаѓа нејзината програма, зошто ми е идеален спој на јх, протеин и свежа храна. Јас не успевав никогаш да сварам храна за 4ч, секогаш ја осеќав храната во нос и по 8ч од оброк, зошто не сум внела тоа што треба туку сум се наполнила глупости и тоа не се вари ни за 24ч. Познавам жени кои се со Ана 3+ години, изгледаат бомба, така да не верувам дека е штетно да бидеш на нејзина програма и подолго.

На Eli23, S.o.F.i, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  20. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.082
    Допаѓања:
    268.964
    Супер сум, забушавам со вежби, ама исхрана терам (до душа мењам појадок со појадок, ручек со ручек, зависи што имам во фрижидер).

Не може да е терет хранава на организам, затоа што 1300-1500 калории е дневно, сосема доволно за здрава активна возрасна жена. Плус се' е застапено, салата, месо, риба, јаглехидрати, нема нешто да "фали".

Јас би предложила евентуално ако не сте, да си воведете некоја манџичка, грашак пример, само без месо и запршка нормално. Јас 2 пати направив оти сериозно ми фалеше течна храна.

А се' може, секоја мешунка.

Едит: општоприфатен калориски внес за жена која не сака да ослабе, туку да се одржува во форма, при тоа нема екстремни физички напори во текот на денот, е 1200-1500 калории.

Со оглед дека 99% сме тука за да слабееме, со 1200 - 1500 дури и без никаква активност слабееме, оти за одржување на пример кај мене се 4500 калории (според тежината и активноста) за некоја се 3200 итн.

Со 1200-1500 сите слабеат, посебно ако додадеш и вежби на тоа.

Под 1000 калории дневно не се препорачува на никого, премалку е тоа.

На Eli23, andrejko82, mal.ecka и 8 други им се допаѓа ова.