Можеш да одбереш и Летен 1 и Летен 2, или само Летен 2. Јас би ти рекла двата да ги земеш, по обратен редослед ќе тераш (ќе почнеш со 2, па после 4 недели со 1), двата ги имаш до крај на септември, после почнува друга програма. Летен 1 прв пат го купив оваа година, навистина немам замерки, вреди и храна и вежби, јас си ги зачував и за понатаму. Секако ќе има рецепти што не ги сакам, па ќе си уфрлам некој од досегашните
Смее песто, имаше во рецептите од зимата, ама количински малку, лажиче само во еден оброк. Колку што паметам имаше тост со песто и моцарела.
Па така нешто би го јадела, лажиче - две со галети, за појадок Многу го сакам, башка босилеков само го сечам и фрлам, а можам да си направам песто
Uplativ i jas, denes go dobiv menito za ponedelnik, e sega, ne mi e jasno dali i kolicinata na sveza salata e ogranicena, na primer vo tortiljata za rucek se stava marula, dali moze plus da se jade salata od marula ili domat na primer kolku sakam so toj rucek
Салата може колку сакаш да јадеш, особено зелена салата, само ќе внимаваш на зачините, да не претераш со нив.
Кој ќе ме дружи во двојкава? Јас од прв ден со замени, авокадо не јадам Т.е. јадам, ама не во здрава верзија, сакам намаз од авокадо, кремсир и лук
Јас, за прв пат И јас не јадам авокадо, ќе си направам само јајца и домат со лепче. Туку мене нешто страната не ми се отвара, дали е до мојот компјутер или од таму имаат некои проблеми?
I jas za prv pat, ama nekako strav mi e, imam 20kg za namaluvanje, ama uste sega psihata mi raboti, deka nema koka k9la, nema majonez i pomfrit. Jas neznam sto da pravam, i kolku bi mi smetalo deka nautro pijam kafe so mleko, nemozam bez kafe, a bez mleko ako go pijam cel den imam bolki vo zeludnikot
Јас имам многу повеќе од 20, полека Кафе по правило не треба со млеко, но јас го пијам со млеко, нискомасно. Почнав со 3 лажички шеќер, сосема го исфрлив сега. Храната е навистина убава, нема да ти фали помфрит и мајонез верувај
Има друга, посебна е за летниот предизвик, за инста фит/бути е друга. @CameliaMiller и јас те дружам. Сабајле не јадев јајца, немав време да спремам. Додуша цел викенд од дома не сум излезена да си испазарам ко што треба, па денес ќе импровизирам, ама таман попладне ќе си купам она што ми фали. Денес појадокот не ми беше ни со јајца, ни авокадо, само хумус и урда на лепче, со пиперка и домат. Ручек ќе ми биде чорба, немам тортиљи, а вечерата ќе си остане таа, убаво освежување е. Да видам вежбите какви ќе се, ми се свиѓаат што се кратки, ама овојпат може да комбинирам вежби од двата летни предизвици, таман пола саат, 45 минути да ми се фати вежбање. 15 минути малку ми е некако, таман сум се испотила, завршило.
И јас ве дружам некако се прејадов со двата оброци, и тоа само едно лепче сабајле каснав. Изгледа глупостите кои ги јадев претходно ич не ми држеле. Со лес!
Тука сум и јас, да се пријавам, да не ме мислиш случајно Терам со ред, доручекот изеден, а ручекот супер ми беше со урда Не ми се јадеше пак авокадо. Едвај ја чекам вечерата, од ланските предизвици не сум јадела, баш освежување што рече @Annath Во јадењава додавам повеќе протеини, рецептите инаку ги правам како што пишува. Со вежбите комбинирам, а новиве ќе почекаат да ги пробам, други комбинации имам, денес двете табати ги вежбав после едно долго акање низ град. И мене ми е малку 15 минути, секогаш додавам и комбинирам, сосе загревање и истегнување ме фаќа вкупно околу 1 час. Понекогаш, кога имам раце или стомак за вежбање, терам прво два денса наместо класично загревање. Плус секој ден со малиот двапати излегувам на шетање, ми се собираат по 10 000 чекори, кои најчесто се трчање по него. Чек да видам @S.o.F.i што прави, како си?
Јас почнав со вториов исто, ама од сабајле сум на благо и сладолед. Ќе го направам тараторот за вечера и ми останува да извежбам. Пазарував за утре и не можев да најдам чиа, па ќе биде доручекот од денес, со оглед на тоа што денес ги скокнав првите два оброка. Односно сирењето котиџ, лајт варианта, може да се користи како замена на авокадо/урда? Тоа земав денес затоа што обично ми е у секојдневната листа. Претпоставувам тука некаде е со калории.
Оли одлично мила. Еве сега уште малку ќе ја правам и вечерата, денес се како што треба поминав. Искрено осеќав глад, додека да се привикнам сега, ама додека го намирам бебчо и мора така да биде. Вежбав ама едвај, едно што сум со многу вишок на кг, друго без кондиција Некои не ги правев правило, едноставно толку можам ама се надевам дека ќе биде се' полесно и битно се трудам така се тешам. Дај Боже да ме држи мотивацијата, сабајле си направив и слики па да видиме дали ќе има разлика. Инаку денес внуката ме прашува дали пак имам бебе во мешето Па кога ме подбраа, дебела сум, голем ми бил газот хахах. Битно децата се најискрени. Некако се измотивирав со сликите што ги ставија во групата, имаше доста разлика за толку краток период. Што мислите за 3 месеци би имало ли убави резултати? Барем за мотивација плус.