Се согласувам и јас со тебе, скапо е многу.. Ваљда нема да се водам рестриктно по распоредот, ќе си направам комбинација пример за вечера ќе заменам малку .. Тие што сте на инстабути дали е задолжително фета да ставам за утре или тоа по вкус? Еве мене најбитни ми се вежбите а со исхраната ќе видам како ќе терам.. неможам секоја вечер да готвам ручек и вечера за нареден ден, општо јадеме ние манџи итн по 2 дена а ова ми е некако шок
Жени, со 1 пакетче шпагети 3 програми истерав (2 летни и инста фит), по 50гр се користат. Со 1 пакетче леќа 2 летни истерав. Со 1 пакување фета од 200гр истерав цел летен, 4 недели. 1 голема зелка ја рендав, неколку моркова, мало зелче црвена и 1 марула ме тераа 2 недели ко ништо, за цела фамилија и тоа. Грчки, авокадо, овошје и зеленчук, нешто такво само се купува на неделно ниво. Дајте си шанса не се откажувајте. Не е толку скапо, лосос не јадете кило, јадете 150гр. Купете точно колку што ви треба и ќе видите, ако јаде и цела фамилија онда за сите ќе зготвите поефтина риба, ослич, пастрмка... Храната општо е поскапа, мене овој месец еве го на средина парите од буџет за дома ми испарија, а не сум на исхрана кај Ана, што значи и да се храните регулар ќе ви биде скапо.
Да, знам дека некои работи се користат понатаму, мене ти велам не ми е некој шок оти јас сум на безглутенска исхрана, може сега дека наеднаш зедов повеќе производи, па осетив. @AngelOfArh на вагичка мереше храна? Или отприлика ставаш?
Јас нешто имав дома, нешто докупив. Имате див лосос на Метро во Стокомак, јас и до сега го купував, цел лосос без глава беше околу 350-400 денари кило. Пакувањето е околу 800-1000 гр. Сликата е од порано, не е сега на акција.
Тогаш сигурно ќе имаш резултати, без гајле, само придржувај се до мерките што се наведени и додај протеини ако си гладна. И јас планирам да се хранам по програмиве, само ќе воведам уште една ужинка со јаткасти за да не сум во дефицит и да не слабеам. Плус јас бев со скриен шеќер во првата бременост и баш ме интересира дали во оваа бременост ќе ми одговара оваа исхрана, ќе следам шеќер со апаратче. Инаку, сè мерам на вага.
Vaka kako sto vidov ke mi bidi dovolno eve veke dve nedeli mi se namali apetitot skros a pred toa mnogu jadev sega od utre ke vidime a denot so sto treba da go pocnuvame ne procitav nikade zosto pisuvase gjumbir da kupime
Во воведните точки пишуваше негде: 500мл млака вода со еден исцеден лимон и прстофат рендан свеж ѓумбир во неа.
Тамам е количината, ќе видиш. И јас немам баш апетит. Тоа е за напиток од вода со лимон и ѓумбир што пијат на гладно за забрзување на метаболизмот, но јас не го практикувам тоа, ми прави проблем на желудник.
И јас се приклучив. Со тоа што викендов сум со бебе со тт, не успеав ништо да си испазарам, дури и батеријата на вагата ми откажала. Планирам да одам по план,колку ќе издржам,ќе видиме. Понеделничкото мени горе доле ми е ок. Е сега, замена за грчки јогурт? Се надевам ќе најдам по маркети, ама за утре што да ставам, зошто немам во моментов?
Ретко пишувам, но барајќи нешто на форумов ја видов темава и ќе пишам за моето искуство. Прв пат на програмите се пријавив за летен еден и се придржував за храната без отстапки, без вежбање ослабев 5-6 кг, продолжив со летен 2 со мнооогу отстапки во храната, се погоди период со одмор и прослави, но ослабев уште 2-3 кг. Веќе еден месец не јадам според програмите, ама некои навики во исхраната ми се задржаа и ги јадам оброците затоа што ми се убави, ама јадам и калорична храна за која сум свесна дека внесувам само празни калории и не сум воопшто поправена. Ми требаше еден период да каснам нешто од стрвост, но сфатив дека можам и без тоа и не ми е вкусно како претходно. Значи за мене најголема придобивка од програмите беше промена на навиките и составот на храната. Знам дека рецептите ги има на интернет без пари, ама овде се е скоцкано, плус во фб групата постојано се објавуваат слики со оброците и ми одговара така како потсетување ми е. Уплатив за инста фит и повторно само за оброците да си имам и "позимски" рецепти. Можеби со првото пазарење ви изгледа скапо, но како што кажаа и други, сега купувате пакетче тестенини или леќа и го трошите долго време, пример во летен имаше 50гр макарони еднаш во неделата комбинирани со други намирници и со едно пакетче макарони цел летен го поминав.
Мерев се, е после веќе се научив и отприлика. Грчки сега има во сите маркети скоро, Кам, Жито, Тинекс...
@AngelOfArh супер, утре одам по набавки. Е сега може ќе ти досадуваме со прашања ама ти веќе си со искуство .
Може и секој ден. Не мора да рендаш. Е сеа совет плус. Исцеди 2 кила лимони и изблендирај со 1 корен ѓумбир, тоа наполни во калапчиња за мраз и имаш за цела програма, 3-4 коцки со топла вода и тоа е тоа.
A koga ne si doma dali moze da ja kontaktiras da ti kaze sto mozes da jades za zamena nareden vikend nema da bidam tuka a ne mozam da nosam namirnici za 3dena vo hotel