Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Летен предизвик на Ана Стојанова

Дискусија во 'Диети' започната од IAmPresident, 15 јули 2020.

1. Bananki023

Bananki023 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2020
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    419
    Од каде најчето пазарите намирници за подготовка на оброците? Во кој маркет би ми било најлесно да најдам поголем дел од работите?

2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.247
    Допаѓања:
    102.516
    Во Кам имаш 90% од работите.

На Bananki023 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Bananki023

Bananki023 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2020
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    419
    Фала ти.

Сакам уште да прашам за ИнстаФит, дали може плус протеин да внесуваме? Бидејќи како што гледав околу 1200 калории се внесуваат дневно, а јас сакам да ослабам само 3-4кг и да накачам плус на мускулна.

Инаку програмава е повеќе за сестра ми, па си реков да искористам и јас :rofl::rofl:

4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.247
    Допаѓања:
    102.516
    Па симни па после ќе додаваш протеин. Пример уште едно јајце, уште една лажица путер од кикирики, плус шејк протеински секој ден пред вежбање...

5. Bananki023

Bananki023 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2020
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    419
    Фала на советот, ќе те послушам :D

6. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.464
    Допаѓања:
    17.161
    За втор месец не ми повлекоа пари од сметка, туку ми ја тргнале програмата, сега гледам не ми е достапна:^)
    Дали некој има ваков проблем?

7. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.421
    Допаѓања:
    250.501
    На мене од протеинските и кето ми паѓаше волку железото. Од ова немам проверено ама немам симптоми, а јас имам проблем со него. Ама не би требало оти исхраната е богата со железо. Ваљда не ти одговара.
    Плус јас сум на Мама фит, ама сестра ми е на Фит и има доста исти оброци.

8. smooch

smooch Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2011
    Пораки:
    962
    Допаѓања:
    4.041
    Дали сте задоволни од ластиците на Ана? Гледам на акција се па се мислам дали да земам.

9. sunshinebabe

sunshinebabe Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2020
    Пораки:
    872
    Допаѓања:
    7.118
    Јас ги имам, задоволна сум.
    Вршат работа иако ретко ги употребувам :D

10. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Јас сум многу задоволна, квалитетни се навистина.

11. Maylin

Maylin Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2019
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    1.057
    Дали откако ќе завршат двата месеци се бришат и вежбите и рецептите, или можеш и во иднина кога сакаш да си ги гледаш?

12. Ouravanture

Ouravanture Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    402
    Допаѓања:
    672
    Се бришат одма после два месеци.

На Maylin му/ѝ се допаѓа ова.
  13. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Два месеци трае програмата и имаш уште 8 недели гратис пристап до неа.
    Минатата година после тие 4 месеци имавме можност за нешто како членарина, по 150 денари месечно уште 3 месеци.
    И толку, после веќе немаш пристап.

На Maylin му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.429
    Допаѓања:
    20.814
    Па можете да ги запишете вежбите настрана.
    И скриншат од рецептите
    :D

15. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.177
    Допаѓања:
    2.486
    Или да си ги снимите со телефон :)

16. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.202
    Допаѓања:
    156.852
    Ана замина во тропските краишта, но дали ја даде наградата за патување? Или уште мавта да се "збере група"?

Како изгубив верба во кредибилитетот на Ана?
    Сите вежби и се снимени и снимката се повторува. Вежбите не ги изведува правилно!
    Ако тело се прави дома, зошто оди во теретана?
    Формата на телото...кажува многу. Здепасто, набиено...
    Се снимаше додека се качува по скали, душа немаше во неа, нема кондиција женава...и ни продава програми.
    Еден настан нема организирано каде во живо ќе истера тренинзи од почеток до крај зошто нормално, ни може, ни е стручна, ни е сертифицирана, ни има кондиција.
    Една обична маркетингшка глупост во која жените веруваат, а она користи и го користи синдромот на стадо.
    И смени личен опис. Немам против тоа, ама луѓе што мењаат личен опис за да се сакаат не ми се вклопуваат во концептот на пропагирање на "здрав однос со себе". Ама буквално до непрепознатливост, не ситници ваму таму.

На LadyBug18, Mashichka, NoOrdinaryMama и 23 други им се допаѓа ова.
  17. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.429
    Допаѓања:
    20.814
    Ја лично ќе речам секој да вежба тоа што ужива Значи едни сакаат пилатес, други тежини, трети трчање, четврти планинарат постојано. Имаш и такви што имаат кондиција до небо ама не и сила да подигнат тег. И тоа е океј.

Ама да, кога се работи за фитнес тренери, малце треба поинаков пристап да имаш. Баш имав зборувано за темава, фитнес тренер што ќе ти рече немаш резултат ако не слабееш/ставиш мускул, жалам брате/сестро ама слабо си ја проучил(а) науката на човечкото движење и благосостојба. А ако си фитнес тренер, богами треба да знаеш. Не е само да изведеш вежба и да се снимиш и пратиш видео. Тоа го може секој. Што НЕ го може секој е да навлезе во сржта на сите детали, во сите елементи на движењето. Мислам еве и тоа не мора, сепак следбениците можеш и да ги збуниш. Ама па инетересното е што ниеден тренер да видиш не се занимава со такви ствари. Јас од каде научив све? Нормално оти струката што ја учам има врска со тоа што ми беше доволно да не ме лаже никој. Иначе вечно ќе живеев во заблуда дека вежбање на гладно у 8 сабајле е единствен начин да топиш сало.

Не знам дали сум кажала, колешка беше на нејзина програма пред две години. За слабеење 1200 калории имаше на ден. 1200:tmi:.
    Ги гледав вежбите и јадењата од кај неа и не беа лоши вака. Ама видов смути за доручек.:drunk: Интересното е што колешкава ги следеше вежбите ама си јадеше делумно по свое, 1500-1800 калории на ден. Слични јадења ама поголеми порции
    И ослабе нормално пак:D
    Ова баш тој период се мислев и јас да купам од нејзе програма ама не земав.

Ја па ќе речам, има луѓе задоволни од неа и што нејзините планови им одговараат. Само дефинитивно не е ултимативен фитнес тренер.

Едит - имаше кажано дека при squat не смеат колената пред прсти. Еден профил што го следам на Инстаграм имаше цела наука околу ова. Дека дали ќе идат колената напред или не, зависи од должината на бутот и подколеницата, па примери како изгледа скуат кај човек со подолга наспроти пократка бутна коска.
    дека дали можеш да клекнеш до паралелно или доле зависи од аголот помеѓу бутната коска и колкот итн.
    Така што...:D

Последна измена: 11 декември 2022
    На Sielo❤️, JoyJoy, Eli23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.202
    Допаѓања:
    156.852
    Не е океј.
    Сила, флексибилност и кондиција треба да се избалансирани ако идејата и крајната цел е здравје.
    Секој калориски дефицит ќе те донесе до слабеење, ама не секоја програма ќе те научи како правилно да продолжиш и како да ти се избалансирани силата, кондицијата и флексибилноста. Пак ќе кажам, ако крајна цел е здравје. Ако сакаш да имаш копани и да се движиш како патка, можда програмава е супер...
    Синдромот на стадо ја одржува, а не квалитетот, тоа е факт, ама луѓе кои никогаш претходно немале искуство со здрав живот и вежбање на долг рок ќе бидат возбудени дека тоа е ултимативниот начин. Јас лани ја купив. Со скепса. Скепсата испадна оправдана, не затоа што мене така "ми се погоди", ама да не должам.

Кога веќе почнавме, имав сосема ок мислење за еден наш "сертифициран" тренер се додека не го прочитав како ја форсира жена му одма после породување и кога го видов во живо како "пука" од што е напумпан, постира некои глупи квоутс од што се самодоживува некако, па и прокламира некој други дискутабилни работи...

Ја чекам да им ги даде наградите на девојките.
    Ако не ги даде, може комотно да биде пријавена. За да организираш такво нешто, има процедура и институции кои верувам она не ги запазила. А и законски рок за давање на "наградата".
    Но освен што не ја дала наградата во рокот, има и други работи, но ајде друг пат.
    Изгледа на девојчето му требаа пари за ханимун, а за наградените во некоја друга прилика.

На NoOrdinaryMama, The_Doctor, Bezimenka90 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.429
    Допаѓања:
    20.814
    Мислев на големи тежини, во теретана да не може да дига.

Инаку фала богу дека сите елементи се потребни.

На Eli23 и Lilit им се допаѓа ова.
  20. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.602
    Допаѓања:
    48.966
    Не знам точно кога ќе биде гласањето, ама да, на крајоѕ на секоја прпграма коа сум учествувала имаше гласање и се бираше победник.
    Паричните награди беа исплатени, како и производите што ги додели.
    Остана само патувањата ми се чини да се реализира.
    Јас како што сфатив треба да се собере поголема група, нели 10 девојки ќе одат наеднаш.