Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Летен предизвик на Ана Стојанова

Дискусија во 'Диети' започната од IAmPresident, 15 јули 2020.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.713
    Допаѓања:
    8.038
    Исхраната е океј, сум била на предизвик и стварно убави рецепти има, ама вежбање не би.

На snowwhite.24 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.153
    Допаѓања:
    13.517
    Абе луѓе, вие не знаете како демек што е здраво а што не па ќе уплаќате Ана да ви каже
    На толку напредна технологија, и достапни информации за здрави рецепти да дадам на некој пари што седнал еден ден и само ги споил тие работи и направил програма не би.
    Башка она не е профисионалец, од газот се направи позната и сега програми ќе ви продава.

Плус да вежбаш во бременост, па не сте нормални човече. Нормално е да си активна да пешачиш, не е да залегнуваш работата ама да вежбаш? Што зорт е да вежбаш во бременост?
    И така е мачно со отоци, гадење, затоа се вика друго стање.
    А и не дај боже да се скрати цервикс или нешто да се искомплицира.
    Да доктор ќе одори може во моментот ама јас да сум доктор нема да давам бидејќи кај трудница се менува ситуација од ден на ден, ако одобри денес не значи дека се ќе е во ред по една недела.

Ана ја претера, не е компетентна да дели вакви програми, некој ќе на*бе , може ќе биде една од 100 ама тешко нејзе.

На kikikikirika, iloveyou29, Mnik и 3 други им се допаѓа ова.
  3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.315
    Допаѓања:
    102.867
    Има куп трудници што вежбаат дури и тежински тренинзи, Едина Муса, има една Србинка мажена во Охрид, Ирина Дишо, Бубало, Драгана Фитлајф... Тие вака јавно ги знаеме, а има и еден куп кои си вежбаат непознати. На Ана вежбите и програмата за трудници и доилки не ги прави она сама, има со неа една девојка што работи што е стручна за тоа има завршено школо женава и си ја знае работата. Ако сме трудни не сме болни, си продолжува животот нормално. Знаеш колку трудни негувателки има што креваат деца од по 10+ кила во јасли, што работат во маркет на редење роба, стојат на линија... зошто лесни едноставни вежби да ти бидат терет.

На queen19, Mumoftwo30 и ataneR им се допаѓа ова.
  4. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.278
    Допаѓања:
    8.597
    Точно, ама не може некоја што пред бременост имала 0 физичка активност, и не вежбала, сега да крева тежонски тегови, ако не ди вежбал и не си бил физички активен пред бременост, како Едина, Драгана, итн.. не може во бременост акробации да правиш:rofl:
    За се останато, се согласувам.

На theowndemon, raww и ocicka2014 им се допаѓа ова.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.315
    Допаѓања:
    102.867
    Па нема тежински кај Ана, најобични пилатес вежби, од тоа што имав прилика да видам. Ангела не е некоја вежбачка да речеш па сега почнала да дига тегови. Муабетот со другиве беше дека има и такви кои вежбаат и потешки вежби па немаат никаков проблем.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.713
    Допаѓања:
    8.038
    Во ред е со твоето бранење на Ана, не споредувај фитнес тренери и активни вежбачи со некој што не вежбал. И да ако си труден не си болен ама не се сите вежби за сите трудници, така да муабетот во вода ти паѓа. Океј е да си ган на Ана ама некогаш треба да си реален.

На kikikikirika, Mnik, ocicka2014 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    7.155
    Многу, многу лош совет.

Јас сум трудница и строго ми забранија да вежбам од самопрозвани тренери.

Едина Муса вежба од 10 години малтене, Драгана и Ана исто така вежбаат долги години.

Драгана на 4тиот тренинг кога ја прашав кои вежби да ги одбегнувам, ми рече абе види planks се забранети ама еве јас цела бременост на пленк ја поминав па ништо не ми беше.

Да, ама тоа си ти, не и јас, Петка и Станка. Што останува за други вежби?!

Пилатесот е најнапорен вид на тренинг за трудница зошто цело тело се активира, вклучувајќи и матката.

Пешачење и јога од сертифицирани тренери се најпрепорачани во бременост и е сосема доволно за една трудница.

Препорачливо е ако толку сака да вежба една трудница, не само да праша дали да вежба туку и да ја покаже програмата и вежбите на доктор, а богами и тренерот.

На kikikikirika, riba79, Mnik и 6 други им се допаѓа ова.
  8. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.190
    Допаѓања:
    1.386
    Ана изгледа ужасно. Едино газо го слика во профил,друго нанеа нема ништо. За такви пилатес вежби има на Јутуб милион видеа башка и за исхрана. Ана се проби со тешки лаги и фалби на Инстаграм ама пошто ние сме народ кој сака да постигни нешто на брзина за краток период и пробува се и сешто без разлика чинело нечинело. Али за свој пари секој си одлучува дали ќе оди кај неа или кај некој друг.

На Mumoftwo30, Ajronmen, DoubleK и 3 други им се допаѓа ова.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.315
    Допаѓања:
    102.867
    Не знам што правите во темиве ако само скокате да напаѓате. Не смее никој да каже нешто за Ана, во другата тема за Миа, одма напад. И во програмата и општо на стори кажува прво консултација со доктор. И јас бев кај неа на програма кога останав бремена и ми рече,поради првата бременост што ми се смали цервикс порано, да си прашам прво доктор и немав дозвола за вежбање. Не знам зошто некој ако каже како вистина стои работата одма ја брани Ана. Сеа мали деца ли сме, ќе се браниме. Туку вие читале недочитале одма скокате. Значи доктор, прво и основно е тоа, прашуваш доктор, ако ти дозволува кого сакаш ангажираш, не мора да е Ана.

На AAKG и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  10. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    7.155
    Не скокам за Ана, скокам што советуваш на други да тренираат, имало негувателки што кревале по 10кг, што има врска лесните вежби терет ако биле.
    Ондак не ни советувај пошто нит си доктор нит па знаеш која смее и не смее да вежба, и не давај коментари како лесни вежби не требало да сметаат пошто не секој има иста толеранција.

На kikikikirika и AAKG им се допаѓа ова.
  11. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    2.510
    A дали Ана пред време ги објавува вежбите за да ги види доктор? Како поинаку да даде дозвола? Или купи програма, па тогаш барај дозвола од лекар :^)

На ocicka2014 и AAKG им се допаѓа ова.
  12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.315
    Допаѓања:
    102.867
    Боже боже... Ако имаш проблем седиш на патолошка, сигурно не ти е до вежбање, ако немаш проблем работиш и функционираш нормално и нема зошто да лежиш 9м. Ок, лежете ако сакате и по 19м без потреба, апсолутно не е моја работа,ама да речеш Никако вежбање, не ти е тоа потребно, не е нормално и како ли веќе горе имаше опишано, е претерување! Нема ништо лошо во лесни вежби во нормална здрава бременост и крај! Не е нормално 9м да лежиш без потреба и толку.

13. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    7.155
    Никој не рече дека треба да лежат и дека лежиМЕ, туку се покажуваат вежби и тренер да одобри доктор пред да почнат, поготово од тренери како дотичнава.

Ги тераш да се споредуваат со спортистки цел живот што се во теретана што е сулудо.

И да сака да одмара некоја трудница не е ништо лошо, нема потреба да се набива грижа на совест и да ги праиш неспособни зошо нејќеле да креваат “лесни” тежини.

Терајте си вие вредните како знаете и умеете.

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.315
    Допаѓања:
    102.867
    Никој не рече дека мора да вежбаат во теретана и дека мора да земат програма од Ана. За разлика од вас вечити хејтери ко божем Ана од џеб ви зела. Јас се надоврзав на коментарот дека не треба НИКАКО да се вежба, дека има трудници кои вежбаат и фала богу донеле здрави и прави дечиња на свет, ама вие читате како ви одговара. Ко за хејт да сте само тука, еден муабет издржан немам прочитано. Ниту треба, ниту сакам да споредувам со Муса, Бубало, Ирина и сто трудници што ги следам што вежбаат, само сакам да посочам дека не е воопшто штетно и опасно и дека и во обичен живот има трудници физички активни без да вежбаат, али пошто јас ја поддржувам Ана и нејзината работа под автоматизам зборам глупости. И не е проблем и да не сака да вежба трудница,страв и е и тн, проблем е што од бременоста правите баук, страшна работа, а уствари е само малку поинаква состојба, и не треба да ја третираме како болест.

На AAKG му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.469
    Допаѓања:
    21.001
    Абе по форумов ќе се истепате ако некоја нетрудна ви каже нешто, тука Ана што нит била трудна, нит е гинеколог може да ви дава вежби за трудници.

На Feniksgirl, Mnik и AAKG им се допаѓа ова.
  16. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.153
    Допаѓања:
    13.517
    Ана не е кометентна односно не е школувана за ова за да дели програми.
    Нејзина работа е да прави профит, трудниците стасаа на ред одкога ги помина нрвестите, породените и слично.
    Како ќе имаш дозвола од доктор, прво да купам програма па да ги покажам на доктор вежбите или ќе ги дава брсплатно за да се видат?

Ама ти споредуваш со професионални вежбачки.
    За нив е нормално, додека програмиве на Ана ќе мотивираат девојќи што не вржбале, а сега во бременост ќе вежбаат оти било здраво за бебето како да не.
    Доволно е само многу пешачење, нека не ве лаже жена, што цела се испластифицира, а лаже дрка такво тело можеш да добиеш со вежбање.

Последна измена од модератор: 22 септември 2024
  17. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.469
    Допаѓања:
    21.001
    Во најмала рака требало она да вежба трудна за да види која вежба како делува на такво тело. А не била.
    Освен тоа некоја што досега не вежбала, у трудноќа да почнува со вежбање не е океј.
    Има трудници што вежбаат, ама некоја што вежба со години нема сигурно од Ана да земе за трудни.

Јас кога се враќав после операција во форма можев сама оти веќе знаев добро која вежба колку го напнува стомакот.

Последна измена: 22 септември 2024
    На Mumoftwo30 и ocicka2014 им се допаѓа ова.
  18. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.190
    Допаѓања:
    1.386
    Не вежбале пред бременост па сега ќе вежбале за време на бременост. Нова мода нови глупости. После породување ви е најбитно да тренирате во зависност од целите.
    Е сега во плодност има метода трудници да вежбаат во вода за да им се олеснат мачнините а не да креваат тегови.

На kikikikirika, iloveyou29 и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  19. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.278
    Допаѓања:
    8.597
    Се согласувам, после бременост е многу поважно да се вежба, мене со природен пораѓај после 40 дена ми дозволија да вежбам, со царски на другарка тек после 4 месеци, индивидуално е.

20. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    2.510
    Еве мене матичната ми кажа понатака ќе ми даде вежби, така што јас лично попрво би барала вежби од лекар, отколку да купувам програма од неа. А стручен лекар сигурно ќе ви посочи кои вежби се безбедни според вашата состојба.