Дали ја зема програмата и како си задоволна ? Јас гледам една програма од Милана Делич исхрана и вежби за 5евра, има промоција сега.Се мислам дали да ја купам таа.За 5евра се исплаќа месец дена пристап на платформата.
Ма не никако негативности полнење, споделувавме мислења, јас поддржувам физичка активност било каква, Други работи ме бунат. Ваљда нема да образлагаме кои, не сме на исти нивоа во фитнесот, ќе ми треба 7 дена пишување Никаде не кажав дека за 1 месец не се учи како да се храни некој. Ама кога веќе спомна, во право си. Не се учи. Процесот трае цел живот и е условен од многу работи, кои за секој се различни. Јас фала богу не се хранам како шо се хранев лани, веројатно во 2022 ќе имам усовршено уште многу други работи па ќе се хранам поразлично од денес. Зависи кои ќе ми се целите, и каква активност ке имам ( физичка ). Така да you go ahead, него мојата ситуација ако добро прочита е од 2018, немаше тогаш калории, и еве за крај една позитива од мене, јас успеав да фрлам 26 килограми САЛО, и веќе трета година како НЕ СЕ ВРАЌА ни едно кило. Имам изградено завидна мускулна маса, убаво распоредена по цело тело, правам згибови и склекови подобро и со поубава техника од пола инфлуенсерки, и имам редовен циклус. Постигнато сама. Со среќа девојки, и без откажување.
Има да што слабеат толку, но ибишно тие се оние што имаат многу вишик. Лично јас во килажа дали 2 кг ослабев (немав многу за слабеење) но добив форма и кондиција каква што сум немала до сега. За стварно добивање резултати како што треба, треба и да се следи планот се како што е напишано. А со забушавање во исхрана пак има резултати но поспоро. Моето искуство било такво.
Даа јас си постигнав кг колку што бев и порано ама многу поразлично ми изгледа телото поубаво оформено
Ама сте ја изругале, да не речам сте ја сотреле женава. Не е идеално, скраја да е, ама за таа сума, мислам дека е супер. План за исхрана со заменски оброци, а она од старт ти вика, не мора да се држиш до тоа ако не сакаш приоритет се вежбите. Ако сте дел од предизвиците и дел од групата на ФБ ќе видите дека успех немаат само оние кои не се трудат и кои се им е малку или пак прашуваат за грицки. Од старт ако некој прашува за грицки, на крај ќе рече Јас немам намалено ни едно кило, зошто? Исхрана со калориски дефицит, ама нутритивно богата, вежби што се кратки и фокус на тоа што треба, мислам дека повеќе не ви треба. А има и беспари, ако знаеш што треба да бараш, јас не знам па си платив. Здравје за некое време и јас нема да плаќам. Јас за 8 недели симнав 12 кила, во обем сум смалена скроз, стомакот ми е издишан, цела сум смалена. Нема човек што ми нема кажано дека сум многу ослабена и личам како 10г помлада. Исто така и целулитот го намалив завидно, скоро па и да немам. Здравје до кај септември сум сигурно со овие програми, е потоа ќе видиме. Вежбам без исклучок секој ден, јадам строго по програмата и без десерти и коктели, се трудам да ги вежбам дури и 2 левела не само 1 и фала богу успех има. Искрено цената и е приступачна, не кошта 1500 за план за исхрана само, па дури ми одговара ќе терам вака.
Mislam deka preteravte so kritikuvanje! Jas licno sum prezadovolna od programata nejzina, posebno za letniov predizvik! Ima ednostavni I jadenja, prevkusni, kako so meso, taka I veganski. Vezbite se taman, ni previse ni premalce. Se preporodiv a ne sum pocetnik vezbac. Uostalom za 690 den imate meni I vezbi. Bidete malce poshiroko gledni, ne hejtate, nikoj nozh pod grlo ne vi stavi da se zaclentite I da vezbate so nea!! Ostanete pozitivni I vezbajte si sekoja so svoi mozhnosti I potrebi. ❤️
Боже боже.. 1500 денари е членство во најјаките теретани,со инструктори, ако ви е скапо на интернет има бесплатно вежби на youtube за сите. Што е тешко човек да се помачи малку? На Ана Стојанова и 700 ден се премногу затоа што нема некое прејако тело вежбано. Не е лоша, но јас познавам многу подобри од неа, она не е фитнес тренер. Инаку од прва рака знам дека газот нејзин не е вистински, импланти има. За исхраната никако не подрржувам кој стигне прави режим во денешно време, а никој не се замара што режим ќе добие, и УН диети и слични срања ќе ве заебат целосно ако не ви одговара тој тип на исхрана. Нутриционисти постојат баш затоа што не им одговара истото на сите. Патем ниту на нутриционисти не сум била ниту сум дала пари на некој како Ана Стојанова. Сум истражувала и читала на интернет, сум ангажирала личен тренер, ми бил изработен уникатен план на исхрана од страна на стручен фитнес тренер само за мене (поради алергии на многу намирници и здравствени проблеми) и сум имала резултати. ЕДИТ: Да не излезе дека сум прохејтер на Ана Стојанова или коментари од типот дека се што е наше критикуваме, се огледуваме на странци итн. Слободно заследете ја Марија Нацева. Тоа ви е фитнес тренер. Наспроти Ана Стојанова можеби нема толку среден feed,followers и напумпани усти и слични инфлуенсерски елементи. Кај неа ќе видите клипови како вежба, има реални клиенти, тело целосно истренирано. Се има натпреварувано итн. Бидејќи сум во оваа работа знам да проценам и да кажам. Ана Стојанова е инфлуенсерка, ништо повеќе, нашла начин да прави плус пари со газот да ве лаже да и плаќате. Ако ве интересира вежбање и градење тело има многу фитнес тренери кои може да ги следите, ако сакате да гледате галење мачки, хедонизам, шетање и филери во уста глејте си ја Ана Стојанова. Помогнете и уште повеќе пари да направи од ништо. Не е ни чудо што ја викале македонската Станија или Ким Кардашијан.
Едно мое искуство за предизвикот на АНА- летоска случајно се запознав на плажа со девојка која е исто на предизвикот и ја запомнив бидејќи често постираше во рок од една година од ланскиот предизвик до годинашниот и буквално е преполовена ( мн кила од бременост над 40 ). И викам браво, за 20 мин дневно толку голем резултат? одговор-ами јас зедов приватна исхрана и вежби кај Ана иначе нема шанси со 20 мин, да се постигне ова..... јас и викам оти објавуваш дека овој резултат е од предизвикот....... и ми вели така сакам ! Значи не е се како што изгледа ! а јас се фрустрирав оти немам резултат за 20 мин
Ниту еден фитнес тренер бесплатно нема да објави детално и точно се за исхрана и тренинзи. Се то шо се гледа на јутуб и инстаграм се е финеси спремани само за сликање каде што се скроз празни. Една сеанса кошта скапо за да знаеш се детално. За добар женски тренер барајтеа на инстаграм elisaveta dimovska.
Точно! Мене ми беше наплатено 6000 денари месечно, план на исхрана и вежбање со тренер. 5 пати неделно. И се е џабе ако немаш волја. Јас имав и вежбав редовно, ми беше тешко да готвам 2 пати за себе и плус за останатите, се изморував и не можев другите работи да ги постигнам. Финансиски исто ми се оптерети буџетот бидејќи освен тие 6000 ден за тренерот имав 1500 денари плус трошоци за членство во теретана и месо секој ден да јадеш не е ефтино, а да не ги споменувам и суплементите, од протеини до топачи на масти, глутамин, аминокиселини, бета аланин, креатин и што уште не. Ама вредеше и еве сега сето тоа што го правев со тренер го правам сама, си ги средувам оброците, одвојувам време за теретана, пак купувам суплементи. Ама напредок имам. Затоа не можам да се начудам зошто и со кој памет дава некој пари на Ана Стојанова. Прво не прави личен план за исхрана, не е со тебе додека тренираш, од кај знаеш дали вежбаш правилно? Гледаш клип и вежбаш, истото го можеш и бесплатно на јутјуб. Следиш некоја диета за која појма немаш дали ти одговара, па побогу ако сакаш да испробаш диети имаш милион на гугл бесплатно. Се лажете за тие пари кај Ана Стојанова, и поскапите програми не се персонализирани и се што е онлајн тренинг не признавам. На мои другарки не им се дава пари за професионален личен тренер, сакале кај Ана да уплатат, повелете им велам јас ќе ви го дадам истото бесплатно. Им симнав програми од интернет бесплатно, скоро идентични со тие на Ана, им дадов вежби од јутјуб. Ама нема резултати. Причина? Кога видов како вежбаат, јасно ми беше. Не ги правеа правилно вежбите, исхраната не знам колку се придржуваа. Не дале пари и не се сериозни. Исто е и со чаеви и слични срања за слабеење, откако човек ќе даде пари ќе се придржува. Затоа јас секогаш велам тренер во теретана кој ќе ти земе убава и дебела сума на пари, а ќе ти среди се комплет, и да видиме дали ќе се придржувате.
Искрено кажано. Најдобро секој почеток да се започни со тренер па после си тераш сама пошо веќе ќе научиш се од страна на тренинзи и исхрана, суплементи. Е сега малку е проблем пошто е скапо и треба време и друга работа е проблем кога се со мали дечина дома и голем терет е готвењето али тие што се послободни, се надевам ќе им е од полза советот пишан од ваша страна.
И јас сум со мало дете од 15 месеци. Кај што тренирам доаѓаат многу жени, и над 45 години, и помлади. Повеќето имаат деца. Некои се откажувале уште првите неколку месеци. Сѐ може да се постигне, само недостасува јака волја. И јас бев една од тие што се откажуваат. Ама после бременоста со 25кг вишок, со покачен крвен притисок и отежнато дишење од вишокот килажа не можев да барам изговори, едноставно морав да се доведам во ред. Цел живот сум на нездрава храна и не ми беше воопшто лесно.
Девојки јас сакам да ве охрабрам да почнете САМИ да чекорите по вашето fitness journey, не сакам да ја навредам ни Ана Стојанова,никој што се занимава со оваа работа, но верувајте ми дека не вреди. Ако веќе сакате да живеете здраво, да се храните здраво, да вежбате тогаш тоа не треба да биде challenge од 5 недели. Ниту пак со тие вежби што ги промовираат овие челинџи ќе го постигнете посакуваното тело. Сите тела се различни, сите имаат различни потреби и цели, па зошто да плаќате за програма која не е персонализирана, нуди иста храна за сите и исти вежби?? Верувајте ми, јас се мачам со вежбањето околу 3-4 години. Дури последнава година сфатив колку сум благодарна што скоро никогаш не сум имала помош околу исхрана, вежбање. Одев во теретана и разгледував наоколу, пробував, грешев, и никогаш не сум го гледала тоа како 30-дневен челинџ или нешто слично. Се едуцирав. читав секакви истражувања, книги, зборував со луѓе по теретаните и така сфатив дека тие што успеваат во овој спорт ( не мора да е за на натпревар или градење незнам какво тело ) го прават тоа од љубов, т.е. заљубени се во процесот! Не ја гледаат само целта и резултатот и физичкиот изглед кој го добиваат му е плус. Јас разбирам се, убаво е да се има подршка, girl power итн. но утре кога ќе заврши челинџот, допаминот,мотивацијата и првичната еуфорија ке ги снема, повеќето ќе се најдат во стартната позиција. Е тогаш, тогаш треба да се продолжи сам, без мотивација, бидејќи мотивацијата е релативна работа, минлива, ДИСЦИПЛИНАТА е тоа што останува. Пак ке кажам дека не сакам никого да навредам, туку само да дадам совет да чекорите сами без разлика кои се вашите цели, ке бидете многу горди, полни со самодоверба и ке видете дека и во други полиња во животот ке успевате многу полесно!
Ана Стојанова ме научи на нов концепт на живот! Повторно и повторно би купила нејзина програма/предизвик! А армијата сме си најголема мотивација
Може ли да кажете нешто подетално околу програмата? Пример ако не можеш риба да јадеш дали има замена за тоа?
Не да си хејтер ептен си хејтер. Ко за некој што не вежбал со програмата и не се хранел по програмата прилично хејташ. Ти кажува некој што вежбал 20 минути и имал резултати, 18 кила за 5 месеци. А сум пробала се, и теретана и дома и хербалајф и чаеви... ма се сум пробала и не сум имала вакви резултати. И не сум само јас, многу се што така ослабеле. Ако некој вложил во себе и својата работа не значи дека е само шминка. Муабетов со газот импланти, ти е безобразен и невкусен, ама возрасна си ти си знаеш. Еве јас вежбам само 1 тренинг и со исхраната ослабев 18 кила, а ти зошто не си ослабела не знам. Има многу што вежбаа и секој ден десерти и коктели споделуваа и после се жалеа дека не ослабеле, па не им е Ана баш крива. Се постигнува, ако си упорен и истраен. Малце претерувате со критикување, ама ај. Девојкава ти дава режим кој е супер лесен, има ефект и ти дава вежби кои буквално секој може да ги изведува дома без никакви додатоци, така да малце е безобразно да се плука дека било скапо или немало ефект. Пробај, ако не постигнеш успех тогаш кажи си го мислењето, а вака муабетот не ви е издржан. Има мал милион нутриционисти, тренери, диетолози, има избор за секој, што мора да плукате не знам. Напрајте нешто вие ако сте над нивото на Ана, продајте го и офајдете се, па да ве разберам да ја плукате ради конкуренција, ама вака, нема смисла. Мене ми е гајле за вашите критики, сва среќа па не сум некоја на која и е важно Трајанка од Прибилци што мисли за Мадона, возрасна сум и размислувам со своја глава ама има деца на кои им е важно да прочитаат на форум и вака само праите штета некому што се труди неизмерно да успее. Пак ќе кажам, пофалете се и вие со успех па плукајте, вака муабетот ви нема бекграунд.
Девојки, дали има некој кој е на новата програма на Ана? Според мене е супер, почнав и ќе видиме како ќе оди.