Деки МАЈСТОРЕЕЕ!!! А колку само малку деца во државава тренираат таеквондо во споредба со фудбал, кошарка, карате.... Успех за Деки, успех за Таеквондо федерација на Македонија, успех за ТКД Бутел, успех кој ќе даде мотив на сите деца на кои Деки им е идол! И конечно успех и медал за МАКЕДОНИЈА!!! Браво Браво Браво!!
Зборот ми беше за Олимпијците, меѓутоа и Параолимпијците не сум ги заборавила, посебно Оливера која ни донесе злато, притоа имаме и сребро.
Браво за Дејан, сите ги утепа со нога, мислам ниеден поен не освои лешперски со рака како Кореецот... Се гледа дека сме таеквондо нација Сега уште Русинот и освојуваме прв медал од Македонец на ОИ Каратето имаме шанси или?
Песимист сум во поглед на финалето, инаку посакувам Дејан да го освои златниот медал првенствено поради него самиот оти заслужи. Оваа држава не заслужува да има вакви спортски величини. Во поглед на финалето, се надевам само дека нема да доживее дебакл од Русинот. Кога видов што му направи Русинот на овој од Кина, жал ми падна искрено. Русинот има околу 80 % добиени дуели со своите противници во сите натпреварувања. Како и да е очекувам интересно финале.
Не знам дали гледаше, вчера, јапонците, Мима Ито и Мијазаки ги победија кинезите во пинг понг, поранешните светски шампиони, закитени со безброј златни медали и титули, со години им немаше никој рамен во светот на пинг понгов. Децава од Јапонија, по 20тина години имаат бтв после 2-0 во сетови губење, целосен пресврт направија и стигнаа до златото. Зошто да не се случи изненадување и со нашиот Дејан? Инаку, кога ќе е финалето?
Не сум гледал. Во глобала не пратам Олимпијада. И јас би сакал да изненади, ама овој Русинот ми изгледа многу подготвен и добив впечаток како да сака да ги понижи противниците. Од друга страна премногу самоуверен ми изгледа, можеби тука е шансата на Дејан. Можеби погрешен впечаток сум добил со оглед дека прв пат го следам овој спорт.
Вака не делува опасно... ...ама кога ќе слушнеш ВЛАДИСЛАВ... Ќе биде таму Путин да го следи финалето?
Леле јас пак не можам да гледам, линков каде што гледав наши телевизии не ми отвара баш сега ко за инает Пишувајте, кажувајте што ќе направи Едит Се снајдов