Да, Русија е казнета од светската анти-допинг агенција за допинг скандал(има и документарец на нетфликс - Icarus), со шо не може да се натпреварува како држава на вакви настани. Затоа фактички русите се претставуваат под ROC(Russian olympic committee), а не како Русија.
Не знам Сад кога ќе го јадат стапот, 70% од спортистите нивни зимат стероиди али како и да е, лошата Русија ќе го награбуси ко и увек. Да не заборавам, секоја чест за Деки маестро. Така се оди на олимпијада, не ко туриста
Ради допинг, над 1000 спортисти беа вклучени во скандалот. Имаа забрана за натпреварување од 4 години и им ја намалија на 2 години. Забраната им завршува наредната година, и за да учествуваат мораа да одат под друго име, смеат само боите од државата да ги користат а химната, името и знамето не.
Истото сакав да го кажам. Сум за најстроги санкции ама кон сите. Американциве кога ќе бидат вака казнети, никогаш веројатно они недопирливи се.
Па и го кркаа, на Мерион Џонс и ги одзедоа медалите и мислам дека и во затвор беше. И тука има ептен строги мерки, да беше толку лабаво ќе и прогледаа на Ша'кари Ричардсон низ прсти за марихуаната, девојката 100% и носи на Америка златен медал.
Знаеме колку допинг скандали има у америчките спортови али на Олимпијада никогаш никој немаат фатено, баш чудно А да не зборам за Џонсон - Луис и како му подметнале нешто у водата на Бен Џонсон за медалите да ги земе Карл Луис
Значи не реков дека нема, има, но не си поминуваат само со така, и затоа ја спомнав Мерион Џонс, можи поминаа цели 8 години ама пак и ги одземаа медалите, на Ленс Армстронг исто.
Честитки за Дејан, храбро, лавовски се бореше. Мислам дека имаше "зграпчување на ногата" што побара тренерот да се види на камера. (Ако грешам нека ме поправи некој што се разбира повеќе, јас од моја гледна точка кажав). Сега Пуликсенија да видеме што ќе направи и дали ќе донесе и она медал на Македонија и се разбира ќе навиваме за неа.
Мислам е од четврток до сабота категорија карате на олимпијада. Ќе побарам поточно за Пуликсенија. Не можам да најдам точно за Пуликсенија, ама од четврток почнуваат карате како категорија
Браво за Дејан. Јас не следам вакви спортови, само ко теле гледав, оти немам поим ни за правила, ни за ништо. Но како и да е, да се множат медали! П.С. сами си ги земаат и ставаат медалите ради пандемијава?
Конечнооо И ние како другите да има на некого да се радуваме.. после толку години.. Среќа што некој се сетил во државичево дека има и други спортови освен фудбал, ракомет, кошарка.. Па вака се освојуваат медали другари. Мислам дека сите на просторот на Југославија освоија по некој медал во боречкиве спортови.. Значи тука лежел зајакот, а не ние ќе се правиме ракометна нација
Натурализираниот борач, не ми текнува име. Со олимписка норма е уште само тој, мислам дека има и медал од европско првенство, може да изненади.
Пулексенија ќе настапи на 5 август со почеток во 10:00 часот по јапонско време ( или 3:00 наутро по македонско време ). Значи времево на настапиве
Е супер мене ми одговара тоа време, тука ќе биде 21ч. само да не заборавам да гледам, се надевам иако е толку касно дека ќе има пренос на Мтв 1