Интересно видео сподели Katie Nageotte Pole Vault, како се одвива денот на еден атлетичар. A day in the life of a Team USA track and field athlete at the Tokyo Olympics https://fb.watch/73RcTVLQ1h/ Кати сподели и видео од што се добиваат спортистите на #teamusa https://fb.watch/73RJoEoOih/ ептен уживам во овие видеа што ги споделуваат спортистите, убаво е да се види олимпиското искуство одвнатре !!
Аа немојте да ми го дирате Новак, и онака ќе биде најдобар на сите времиња. Медалот и онака е најмало мерило во трката. Поважно е да го освои УС опен. Премногу се истроши сезонава, а и лоша му беше одлуката да игра и во двојки. Више срече у Паризу.
Го стигна заморот Новак. Голем дел од луѓето од Балканот едвај чекаат да изгуби Новак и да се ситат на неговите порази. Ама треба да запомнат дека , тој за разлика од нив си го има остварено детскиот сон. Единствено што не ми се допаѓа кај него е што тешко поднесува пораз. И вакви реакции како на видеото не ми се допаѓаат воопшто.
Вакви реакции како погоре имаат и други тенисери. Која е потребата од ситење? Ќе им смени нешто тоа во животот? Ќе се ситат ден-два и ќе им помине. И не знам со што заслужил да го нарекуваш сељаче? Можеби некогаш делува како премногу самоуверен , ама Новак воопшто не заслужува таков епитет.
Јас го сакам Новак и баш ми беше криво што загуби, заслужуваше барем бронза. Човекот е на секоја страна, истрошен е, некогаш знаел да игра и по 2 натпревари во ден или неколку дена да му се поредат по ред како има натпревари. Ќе се сложам дека му беше лоша идеја да игра во двојки, ама веројатно сакаше повеќе да придонесе за неговата држава. За однесувањето нема да му коментирам бидејќи не ми е важно, неговата игра ми е важна и нема сомнение дека во тоа е еден од најдобрите, можеби и најдобар.
Абе најдобар бил Новак… пратите вие воопшто тенис или онака пристрасни сте дека е србин?? Собра гренд слемови во време кога Федерер веќе не е во цутот на младоста а тука некаде и Надал, дуели епски се играа меѓу нив и народот уживаше да ги гледа, овој све ги стигна со која конкуренција?? Со помладокот? Никогаш меѓу елитата не бил почитуван ниту ќе биде во иднина. За Летниве олимписки игри мислам шта течи, ја остави на цедило соиграчката
Како знаеш кој си го има остварено сонот, а кој не? Оваа твоја реченица е балканштината уствари, го нејќат Џокович пошо му се љубоморни и не се како него. Секој има полно право да навива за кого сака. Настапот на Олимпијадава му е апсолутна грешка, но и доказ дека не е тимски играч и дека е реално бескрајно антипатичен лик и не знам само како си дозволи да ѝ го сјебе настапот на Нина, јас би го срамнила со земја.
Оној кој си го остварил сонот, не се сити на туѓиот неуспех и не се труди да го омаловажи туѓиот успех. Само оној кој е незадоволен поради тоа што не го остварил тоа што го зацртал го прави ова. И никаде не споменав дека треба за Новак да навиваат. Ниту пак наметнувам свое мислење на некого.
Никогаш не бил почитуван меѓу елитата баш поради тоа што е Србин, тоа се докажа и лани со неправдата во елиминирањето од УС Опен. На 34 години со 20-тиот гренслем трофеј се изедначи со Надал и Федерер и сигурно дека нема да застани тука. Оваа година му е една од најуспешните, Ѓоковиќ е најблиску до признанието за најдобар на сите времиња, сакале или не сакале некои тоа да го признаат.
Коментарите за неговата лоша игра не се ситење, туку се коментари. И апсолутно си ги заслужил. Да повторам, јас да сум на местото на Нина и да треба да се борам за бронза, и мојот партнер да ми изиграва како што направи Новак, ќе направам да исчезне од лицето на земјата. Не му вреди лигавењето и патротизмот, треба да биде казнет затоа што си игра курташак со туѓа кариера.