https://www.facebook.com/share/r/8YLXZKv8sDNnZoBP/?mibextid=oFDknk https://www.facebook.com/share/r/uDDDDaqbFWYZ2Cy5/?mibextid=oFDknk Среќата не беше а и тој од Тузла
повеќе плукаа по тој од панама. Мизерија од дрим тим, кога дојдоа да ги вадат Леброн и Дурат на 40г и Кари на 37 до толку.. Апла ги прогураа и во финалето и во полуфиналето.
Завршија игрите па збор, два, минус, плус од мене. Отворањето беше ужасно и навистина баш како што го најавуваа, до сега невидено, само што тие го најавија во добро светло, а всушност се покажа во лошо светло. Игрите си беа одлични, тука не можам да кажам збор, а и ме потсеќаат на детството кога олимписките игри ми претставуваа единство на семејството бидејќи нели се во лето и цела фамилија од цел свет е дојдена, па и затоа ми будат топлина. Не стигнав да изгледам се што сакам, но ќе барам репризи на јутуб да гледам се што ми лежи. Од затворањето не очекував многу, но не беше лошо, сосема ок класично затворање какво сме имале до сега. Се надевам дека Лос Анџелес ќе понуди уште повеќе и уште подобро организирани игри па и церемонии.
Огранизациски ова беа катастрофални олимписки игри. Пливачите во Сена уште не можат да се опорават. Мериканциве се спреми утре да почнат Игриве наместо во 2028. Едно е сигурно: отварањето на Олимписките игри 2028 ќе биде вистинско уживање. Едит: Нема место за другите видеа, ѕирнете ги на Јутуб.
Најавата е совршена! Кина вложи над 100 милиони долари за отварањето на Игрите кај нив, да видиме Мериканциве како ќе одговорат на предизвикот.
Ама на Париз и е само Сена, нема друга, ние го имаме Охрид што е многу поубав од некој Дојран газ место.
Што за мене беа клучни моменти на оваа олимпијада. · Контроверзата околу интерпретацијата на отворањето на олимписките игри · Враќањето на Симон Бајлс (и неосвојувањето на сите златни медали, која таа го прифати великодушно, како вистински спортист, честитки до Ребека Андраде, девојката што пораснала во фавела.) · Гаѓање со пиштол без опрема на Јусуф Дикез · Четирите злата на Леон Маршан (пливање). Новата „икона“ на францускиот спорт. · Контроверзата околу алжирската боксерка Иман Хелиф · Четирите медали на Кети Ледеки (пливање) · Успехот на „малите“ нации: · Тебаго на 200 м (мажи) (Боцвана) · Лефон во троскок, (жени) (Доминиканска република), · Алфред на 100 метри (жени) (Санта Луција) · Фемке Фол (неуспехот на 400 м со пречки) и успехот на Сидни Меклахлин-Леврон, но фантастични трки во мешани двојки и 4x400 (четири медали, мојот омилен атлет на олимпијадата!) · Подемот и падот на Андре Де Грас (злато за 4x100 во штафетата, неуспех, дури и да се квалификува на 200 метри) · Подемот и падот на Ноа Лајлс (бронза на 200 м поради Ковид -19, злато на 100 м) · Фантастичниот рекорд на Дуплантис во скок со стап (6.25 cm) · Враќањето на Алиша Њуман (бронзен медал, скок со стап) и доминацијата на Кенеди во однос на Кејти Мун. · Доминација на Кинезите во синхронизирани скокови и пинг-понг · Неуспехот на Тамбери (поради преслабеност, многу коментари во италијанските весници), · И враќањето на Баршим, невозможното натскокување на Кер, во однос на новодојдениот Мекјуан. · Неуспехот на Шакари Ричарсдсон на 100 метри (но успехот во штафетата 4 x 100), но успехот на · aтлетичарка од Санта Луција. · Контроверзата околу алжирската боксерка Иман Хелиф · Потврдена доминација на Алман во фрлање диск (жени) · Соборување на тронот во фрлање копје на големиот Чопра, од страна на пакистанскиот атлет Надеем. · Златото на Џоковиќ во тенис · Успехот на тимот на бегалците на олимпијадата · Победата на женскиот маратон на легендарната Сифан Хасан! (вонсериски атлет) · Соборувањето на сопствениот рекорд на 1500 м, на Фејт Кипјегон · Изедначување на златата меѓу Северноамериканците (Граѓаните на САД, намерно!) и Кинезите *** Ова е убава статистика за игрите: https://olympics.com/ioc/news/paris-2024-record-breaking-olympic-games-on-and-off-the-field *** Беше уживање!
Па Олимпиското село колкаво е? Не се прај дека не си гледал дека на картонски кревети и по улици спиеја спортистите...
Абе не заебавај, кај ќе собере Дојран стотици илјади, да не речам милиони туристи? Охрид за тоа немаат проблем,ко што ќе идат со авиони на аеродром, ќе постават 5, 6 охриѓани и ќе ги прашуваат и спортистите и туристите ,,смешчај дан требит?".
Не си бил одамна у Дојран! Дојран ќе биде европската Копакабана! Лежалки на плажи, Д фест у ист период/ читај дрога на изволте, Фуктак 24/7 ќе работи, казината во Гевгелија ќе бидат промовирани како европско Лазве Газ. Ако се испони ова Дојран ќе биде центарот на светот во следниот милениум!
Да точно, не сум бил ама баш вчера гледав од тој Хјуџстаф видеото од Дојран, самиот кажува дека езерото е во ужасб состојба. Фуктак ќе си работи и со туристи и нез туристи, бидејќи и заслужува да работи.