Тоа Србите само шират лаги за езерото од завист. Еве и Сена беше во ужасна состојба, ама за во Дојранско нема пријавени лоши случаи од водата. Еве линк за Сена. Here’s what the data shows on Seine pollution levels during the Olympics – POLITICO Multiple athletes hospitalised after Paris Olympics triathlon in Seine River, water quality | news.com.au — Australia’s leading news site Three German swimmers fall ill after Olympic races in the Seine | AP News
За последното: Three German swimmers became ill after competing in the open water races at the Paris Olympics, though it was not immediately clear if the long-polluted Seine River was responsible for their sickness. *** Многу контроверзи, околу чистината на Сена. Го следев ова... Не може ништо дефинитивно и конклузивно да се заклучи, и тоа за различни денови, баш ја читев детално статијата на Politico, и некои други, особено што е центристички, па дури и левичарски медиум (читај, близок до Макрон), исто како и Mediapart, што правеше истражување за квалитетот на водата (спомнето и во статијата ) во Франција. Се согласувам, во овој случај, дека требаше да изберат други почисти води, иако ја разбирам целата позадина, замисла на властите. Здравјето треба да биде пред сѐ, и тоа со висока маргина, над секаков комерцијален или политички интерес, а не да чекаат дали ќе заврне или не, во Париз, и дали ќе биде чиста водата. на денот на натпреварите... P.S. Многу ми се допаѓа оваа фотографија , една од најубавите на олимпијадата (иако добива сосема друго значење кога се зема предвид квалитетот на водата ). Ова треба да е кај мостот Александар III, едно од местата каде се мери чистотата на водата.
Инаку, за тие што не им е доста од атлетика на олимпијадата, како мене, да потсетам дека Дијамантската лига во атлетика, продолжува на 22 август во Лозана.
Многу ми е мило шо Ноле го тепаше Алкараз. Не ми е мило као пројде последната утакмица Србија-Уса. Али за***о нас судија