ќе се задржам на првово прашање. Како и за боите на облеката, така и за парфемите: кај мене нема зимско летно. Битно е само да ми се допаѓа.
Сега го користам Diamonds на Армани, тежок е малку, но се задржува и ми се допаѓа. Во лето го сакам Pur Blanca од Авон и Green Tea од Елизабет Арден поради нежните ноти. Иако ми се случува да ставам за летно ноќно излегување и појак парфем. Две години користев еден парфем за секакво време - Montana од ноу нејм производител, со мирис на ванила, кој оставаше голем впечаток кога некој ќе ме гушне Ама го нема веќе во производство, па сега трагам по нешто друго.
Nomadic , Oriflame зимски ааааа го обожавам .. и летен Embrace .. oriflame .. C-thru за секоаш ми е добар .. и дека од дечко ми е
Hm....Obicno zimskite mi se poteski od letnite..i mozam da kazam deka se poluksuzni...Si dozvoluvam vo zime da koristam chanel i bvlgari omnia.. a leten mi e na kate moss toj rozeviot i na moskino .... Kako i da e chanel-ot mi e za posebni prigodi..inaku sum zavisnik od brendirani parfemi i imam kolekcija nakaj 30ina
Pa videte zimskite parfemi se nekako po jaki po silni, a letnite se po nezni jas gi razlikuvam i ne svatlivo mi e koga na sred leto nekoj se namirisal so nekoj jak parfem pa dajte lugje taka e zesko pa uste parfemot da e jak i so garancija ke padnes vo nesvest
Па во суштина си ставам мирис кој во моментот ќе ми се допадне и нормално дека ги разликувам, зашто има некои такозвани зимски парфеми што се премногу тешки, така да кога ќе мириснам некој таков, дали од моиве или од некој друг, ми создава спарнина и затоа е подобро некој свеж и/или нежен да си ставам за да се осеќам кул т.е. свежо! Ама се случува и во летните ноќи да си ставам некој (не толку тежок) `зимски` парфем! А во есен и зима во зависност од расположението си ставам `летни` мириси и ич не му ја мислам
Дали ги разликувате? - Да да, и тоа како, да речам ја распознавам „тежината“ на парфемот.. обично појаките се зимски.. кој става цветни парфеми назиме? Не ми е соодветно. Омилен летен парфем? - Pearl Garden од C-Thru :mrgreen: Омилен зимски парфем? - Absolutely Irresistible од Givenchy :mrgreen:
Од зимските парфеми ги користам Deep Red - Hugo Boss Crystal Noir - Versace а убав ми е и Euphoria - Calvin Klein А во лето ги сакам In2u - Calvin Klein Light Blue - Dolce & Gabanna
И јас многу ретко гледам летен-зимен..ама обично не користам многу тешки летно време...е сега си купив нов и ептен ми е по кеф а и не е скап многу а траен е еве ви сликичка
дај препорачајте ми некој јак парфем да се осеќа зад мене 100 метри обожавам некој такви ама и да е траен не само 10 мин и после го снемва... само да не мириса на цвеќиња оти ме боли главата од такви мириси имам главоболка после цел ден не можам да ги поднесам таквите.....