Баш тоа коментиравме со една другарка. Седнавме пред некој ден во кафич кога до нас се намести еден дечко што очигледно имаше ставено зимски парфем, труеше на бор или нешто такво. Еден таков тежок мирис, аууу... Нормално дека ги разликувам, летно време користам цветни, парфеми од ванила, нежни и свежи.
Za vo leto-BU Wild-That's my secret A vo zima Angie od vanila i banana...Nekako potezok e...Ama rules!!!
јас за вечерни излегувања го користев ange & demon od Givenchy ..доста квалитетен парфем кој ми го подари дечко ми за роденден..но повеќе ми е зимски тој парфем.. а преку лето си користам детски парфемчина бон бонс од малициа и ми се нај нај супер
па разликувам зимски од летни од тоа што во оние зимските имат појак мирис, а летните се понежни .. омилен летен парфем Naomi Campbell - Cat deluxe(At Night) oмилен зимски парфем Givenchy - Ange ou demon
Sekako deka postoi razlika pomegu zimski i leten parfem Zimskite se poteski, pojaki,a letnite ponezni,prijatni. Isto taka i denski i noken parfem! Jas smetam deka ovie raboti sekoja devojka treba da gi razlikuva, ne e tesko [mod-kirilica:95ezfkvz][/mod-kirilica:95ezfkvz]
Зимските мириси се многу потешки од летните и најчесто имаат некој сладок мирис, додека летните се свежи и лесни. Јас ги обожувам зимските парфеми а најмногу го сакам POISON од Dior и Armani code е исто добар..
Omilen zimski- BVLGARI Jasmin Noir, Pacco Rabanne Black XS, Valentino Rock'n'Rose Omilen leten- Escada Into the Blue, Hugo Boss Orange, LACOSTE Touch of pink...
Не правам некаква посебна разлика ама за во зима најубав ми е Giordani White Gold од Орифлејм А во лето нешто понежно и цветно. Сега добив поклон од Италија парфем на Puma и многу ми се допаѓа, остава силен впечаток, онака зимски! Сега сакам да го пробам Пако Рабане.
Јао нешто што не знам да разликувам е ова. За парфем јас правам една поделба .... убав и неубав Тој што е убав е за пролет, лето, есен, зима
Не ги разликувам многу многу. Само знам дека јаките се за зима, а тие пак со понежна нота се за лето.. Јас си сакам јаки,и јаки ставам лето зима, есен пролет
Омилен зимски Armani code,Lady million,Boss femme, a oмилени летни D&G light blue,victoria secret garden,Halle Berry-Halle,Jlo-glow
Исти се , не го менуваат мирисот многу нормално ама има парфеми за во лето и за во зима . Не дека мора така ама валда не сакаш со таков тежок и јак парфем во лето да шеташ
Појак зимски парфем од “ангелот“ нема да сретнете, ама па затоа мириса ммммм Планирам да си го земам сега Има и други зимски што ги користам моментално ги постирав во “женски парфеми“ да не се повторувам пак А од летните омилени ми се:
Нормално дека појаките се за во зима, понежните за во лето, ама јас мислам се си е до вкус. Лично јас не обраќам многу внимание на тоа
Не само што ги делам на зимски и на летни,туку и на вечерни и дневни...Најважно е парфемот да одговара на стилот на човекот,а исто така и на пригодата.Или подобро кажано да знае да го носи и да му прилега. Незаменлив зимски ми е овој и тоа исклучиво навечер Исто добар зимски,најчесто преку ден Прекрасен е,го користам во сите годишни времиња Другиве за во пролет и лето Овој за малку поспортска варијанта и за шеткање
Јас и во лето и во зима користам само свежи парфеми.неможам јаки,бидејќи ми се гади од нив.омилени немам секогаш земам различни.еве како посвеж ми е perceive odавон.и оние бон бонс ми се ептен убавки и свежи,скоро сите ги имам
Cакам свежи парфеми за на лето,така лесни,ненападливи,ми се чине дека на лето да ставам тежок парфем ке се онесвестам еве ке поставам од моите(летни)што ги имам Спојлер Eве и некои зимски Спојлер Aма има некои парфеми кои не можам да ги дефинирам како зимски-летни-пролетни-есенски и ги користам во секое време
Litlle Black Drees и Thru Glow во зима,додека во потоплите денови го користам C-thru Aqva Marine ептен е свеж