Јас лично и не правам некоја посебна граница при употребувањето на парфемите. Само така "лајт" го следам "правилото", обично потешките и поинтензивните парфеми се за во зима, а свежите парфеми со често цветни ноти се за во лето. Но мене најбитно ми е да ми се допага. И можам да правам сосема спротивно (зимни парфеми лето, летни зиме), но секако, се во нормалните граници пр. минатата година во зима, таму ноември-декември, користев парфем со име "Summer" која иронија малку појак парфем (не јак како зимски јак, летен, но ете чудно, траеше..) но јас си го користев него и лето и зима..таков е недефиниран, може во секоја доба (секако дека не би користела ужасно тежок парфем на плажа )
овој парфем, односно тоалетна вода ме асоцира на лето, така е свеж и чист аххх со истото млекце има да бздам ама ќе уживам во миризбата.
Zimski-- Givenchy- Organsa (my favorite) Leten--Davidoff- Cool Water wave Za preku cela godina Givenchy- Ange ou Demon Tendre mmmmm.....
Летен парфем си купив пред некој ден, Versense од Versace. Чиста свежина, без слатки тонови, пригоден за високи температури. Омилен зимски парфем ми е Rococco од Joop, кој за жал веке не се произведува. Скоро ми е потрошен и до овој момент немам најдено соодветна замена За преодни периоди го користам Dalissime од Salvador Dali кој е слаткаст со овошни ноти. Мириса на праска и ванила. Кога ке добијам потреба да ставам од парфемов, значи дошла пролет Многу ми се допаѓа Chanel Chanse но никако да му дојде редот да го купам
За зима ми е Givenchy-very iresistible,,,за лето ми се Escada-летните,Light blue-DiG,Miami glov-DZEJ.LO.
Не разликувам..Јесте да..на лето купувам некои посвежи .. Али не праам некоја голема разлика..Ако м исе свиѓа го зиам ако не НЕ! хаха..xD
Нема за мене летно зимско. Треба да ми се допаѓа и тоа е се. Не ги гледам годишните времиња за да ставам од овој или оној парфем.
Најчесто во лето користам цветни или овошни парфеми, а тие останатите за во зима. Конкретно омилени немам, повеќе се неможам да ги набројувам, ама секогаш сакам да експериментирам и да пробувам ново
Јас не се придржувам многу кон ова правило, а парфемот го менувам зависно од расположението. Нормално дека на +40 нема да ставам некој многу тежок парфем, но јас лично не сакам многу цветни парфеми, повеќе ги сакам оние што имаат малку потежок мирис.
во лето користам овошни а пробувам на секој месец до 2 да ги менувам за да не го изгубам сетилото за мирис наравно
јас баш спротивно си користам,летно време тешки односно зимски парфеми,а зимно време летни искрено,поубаво ми е некако,незнам зошто
Што знам, никогаш не сум размислувала на оваа прашање и досега не сум ги делела на летни и зимски. Ако ми се допаѓа мирисот на парфемот ќе се изнашприцам убаво и ич да мислам земски бил, летен бил! Повеќето можеби сметат дека понежните и цветните мириси се за во лето. Јас нив ич не ги сакам, не се мој вкус. Сакам јаки парфеми, било биле остри или со поблаг мирис.
Се придржувам на ова правило. Не сакам кога ќе помине девојка на 40 степени со некој тежок, типично зимски парфем. Во зима најчесто користам Naomi Campbell cat deluxe at night или Армани, поретко Police, а во лето Lacoste и такви некои понежни и посвежи парфемчиња.