Летните имаат лесен и свеж мирис на цвеќиња, сапун, овошје, на нешто чисто, а зимските се потешки најчесто мирисаат на ружа, цимет итн. Јас секогаш и во лето и во зима користам летни парфеми, ги обожавам заради чистотата на која мирисаат, на пролетта и летото постојано да ме потсетуваат.
Женски ке бидам малку оф топик ама не знаев каде да прашам па за тоа овде. Во потрага сум по нов зимски парфем. Да биде некој топол, убав да посетува на Нова Година и зима. If you know what I mean. И би можело да мириса на цимет, ванила... Но не можам некој многу скап зошто само што го купив Burrbery London па нема смисла уште 4000 да фрлам на друг. Имате предлози? Инаку за темава, да разликувам зимски и летни. За лето дефинитивно број еден ми е Play од Живенши а за зимски... Е па во потрага сум по нов.
Зимски,топол парфем,моментално во шатци ти е на попуст 1100 ден 30 мл. И овој е зимски со ванила ноти,го има во Космо. и од овој,посладок,потопол здравје Ова се 3 мене што ми се допаѓаат што имаат зимски сладок мирис,и не се по 3000 ден.
За преку зима ги користам и Мми одговараат на кожата и ептен си ги сакам. Имам уште 3 меѓутоа со нив некако не ми оди, посебно со оне милион , пред некое време го обожавав, а за оваа сезона и го поклонив на мајка ми , неможам д аго поднесам, многу лошо ми мириса
Летен или пролетен парфем,е свеж и освежителен,кој не е тежок и нападен.Летни/пролетни парфеми кој мене ми се допаѓаат: Зимски и есенски парфеми,поинтензивни и со блага нота.Есенски/зимски парфеми кои мене ми се допаѓаат:
Секако дека си ги разликувам и си имам посебни парфеми кои ги користам во лето, а кои во зима. Ќе дадам мал пример. Од летните најмногу ги користам овие: Кога веќе го спомнам „Кафе Кафе„ сте го виделе ли негде низ парфимерииве, не ми текнало да го побарам Во зима ги користам следниве парфеми: Ама мал ми излезе примеров
за во пролет амоур росе прекрасен е и други некоји на цветни ароми за во лето долче и габана и реплај селин дион супер парфем а ѕа во ѕима армани код појакиот брилјантин давид беккам и други
Не ги разликувам.И не. Најверојатно по амбалажата ако е цветен тогаш е летен,а за зимски поим немам.Океј Дај кажете ми како е овој Hypnotic Poison?
Ги разликувам , зимни се оние по тешки и нападни , летни оние нежните .. во зиме го користам BU - Fantasy Sarantis а во лето C - THRU - Pearl Garden и понекогаш од оние слатките Malizia - Bon Bons
Летен Hugo Boss - Femme, или пак Nina Ricci (Love in Paris и Premier jour); Зимски дефинитивно Dior hypnotic poison. Иако, ретко се одлучувам да сменам. Тоа се случува само ако добијам парфем на подарок или пак го нема тој што го барам. Најчесто, без разлика дали во зима или лето, мирисам на Naomi Campbell Cat deluxe at night.