Лефкада (Грција)

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од milickimk, 3 јули 2011.

1. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    Блазе си ви. ЛЕФКАДА е преубава.
    Само пофални зборови

На eli25 и kristina.popovska им се допаѓа ова.
  2. Artista

Artista Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    697
    Една од најубавите плажи во Грција тотално уништена после земјотресот. Погледајте...

3. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Леле за малце срце ќе ми застанеше. Мислев дека е Порто Кацики. Али жално и за Егремни. И таа беше добра плажа. Но мислам дека само дел е уништено од таа плажа. Затоа што е многу долга, не ми се верува целата да ја нема.

4. kristina.popovska

kristina.popovska Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2014
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    11
    Steta za Egremni , ama kako sto procitav rekoa deka ke ja saniraat.

5. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    Штета за Ергемни.А Порто мене ми беше убава само многу мала е.Сепак се изнауживав на Катисма...навистина Лефкада има одлични плажи и неверојатно топло море.

На eli25 и Libera им се допаѓа ова.
  6. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Прочитав на интернет дека не е уништена плажата. Само мал дел од неа.

7. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    9.645
    Aко може да ми кажиш каде беше точно сместена, во кој апартман? :) 20 eвра е навистина ефтино за Лефката :)

8. kanella

kanella Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.195
    Ако се биде во ред, годинава ја планираме Лефкада. Ги прочитав сите 18стр овде и гледам најмногу е фалено местото Агиос Никитас. Јас најдов интересна понуда за во Василики преку агенција но се двоумиме затоа што местото ни стои мн далеку а плажите што се таму не ни се привлечни. Во понудава има вклучено смештај за 7 дена и пат со автобус па сакам да прашам дали има изнајмување на скутер или евентуално кола во Василики и колку би не коштало за 4-5 дена, онака груба пресметка? Претходните мислења се од 2011, 2012 година па еден апдејт ако може. :)

На Marick14 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Еве апдејт стиже одма...Ни Гугл на своите телефони не пушта толку брзо апдејти. :lol:

Иначе јас не ти го препорачувам Агиос Никитас за смештај. Јас бев сместен во Никиана, 10 минути возење со кола од главниот град Лефкас.
    Местото е мало, плажите во тоа место мене лично не ми се допаѓаат. Но имаш малце на страна (пешки 10 минути) една убава плажа. Јас таму и ноќно време се бањав.
    Близу имаш Лидл, што е ефтин. За навечер прошетка и искачање близу ти се Нидри и Лефкас.
    За ова што ти го кажувам зависи дали си со кола или некој дрг сопствен превоз. (скутер)
    Близу ти се и водопадите Нидри. За што и до таму ќе треба да одиш со кола или скутер.

Агиос Никитас е мало место, скоро колку Никиана. Проблемот таму е, бар мене што не ми се допадна, е тоа што за да стигнеш до плажата треба малце одење 10 минути по угорница и удолница. Плажата широка е 50-60 метри но е многу тесна, а водата од брановите доаѓа и до ѕидчето. Така да Агиос Никитас не ти го препорачувам.

Друго што и да те интересира прашај.

10. kanella

kanella Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.195
    Е вистина велиш да ти кажам :D

Инаку, не знам дали примети, но пишав дека понудата што ја најдов е за во Василики. Ме интересира од таму дали има можност да се најми скутер или евентуално кола затоа што сакам да ги прошетам сите плажи :) Запнав за Василики затоа што понудата е хотелски аранжман за 7 дена сместување со појадок /вечера и пат. Ти го прочитав мислењето и на 14-15 стр мислам беше, да запамтив :D, убаво имаш објаснето се но не за местото за кое што сум заинтересирана :)

11. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.909
    Допаѓања:
    81.530
    Имаш,да.

На kanella и ninja35 им се допаѓа ова.
  12. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Василики само еднаш бев и тоа на кратко. Тоа е поголемо место и таму имаш за рентање коли/скутери.
    Плажата незнам каква е. Има пристаниште во Василики исто така, така да можеш да си одиш да крстариш некаде.
    За шетање како што видов, нема многу. Помеѓу Василики и Нидри има една убава плажа, Гиаволо. (не сум баш сигурен дали точно го напишав името на плажата)
    Не сум бил на таа плажа, но викаат дека била убава. А иначе од Василики до Лефкас е малку подалеку. А и до убавите плажи е малце подалеку. Катисма е дури на спротивната страна од островот.

Јас па ти препорачувам да видиш за Никиана. Има убава понуда во Фалкон.

На kanella му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.685
    Допаѓања:
    25.260
    Лелеее Лефкадааа :D бев со моите пред 2 години и топ си поминавме :D Е само не ми текнува како се викаше местото кај што бевме сместени. Најчесто одевме на таа плажата Катизма па секој ден возевме 30-40 километри значи водата тиркиз,убава и топла,јас сум многу по нуркањето ама и џабе да се пикнеш доле под вода нема ништо да видиш се сино се гледа под вода и беше многу длабоко два чекора и до врат ти е
    Имаше стварно големи бранови на Катизма ехее колку ме имаа буткано,таласи големи се сеќавам кога ми се соблекоа и купачите и ми се напунија со камења па едвај сум се собрала. :rofl: Останувавме по цел ден на плажа дека не ни се исплаќаше што ќе се враќаме си седевме цел ден. Леле Егремни со тие скалите :rofl: Егремни беше така? Се симнавме за 2 минути,а се качивме за 15 минути а и башка натоварени со торби со пешкири,фрижидери,чадори,столчиња абе јазиците доле ни се спуштија :rofl: имаше и еден брод Нидри се викаше и те шета од еден на друг остров те вози видовме што видовме таму,напраив еден куп фотки ,бевме и во тоа градчето Лефката па бутици,ова она во секој случај добро си поминавме,бевме и во Василики фино е и таму плитко за помали деца,едрилици има :sun: мислам дека отидовме таму на 15 Јули,седевме 15 дена.Мислам дека има 700 и нешто км до таму а јас цел пат го преспав бидејќи мразам да патувам кога суѓ будна па морам да спијам ама убаво е да се прошета и види позз

14. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    9.645
    Може линк од понудата? :)

15. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    Јас бев сместена во Василики, можеш да го прочиташ моето мислење на 13 страна. Ако те интересира нешто конкретно што не сум напишала прашај ќе ти кажам ;)

На kanella му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ^angel^

^angel^ Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    1.264
    За тие што бараат убава плажа и тиркиз море Лефкада е правото место. Рај! Бевме лани таму и единствено сум загрижена дали после Лефкада ќе видам нешто поубаво :) Ние бевме сместени во Агиос Никитас поточно во околината на Катизма што беше полн погодок- спој на планина и море. Вилата се наоѓаше повисоко но имавме секоја вечер преубаво зајдисонце секоја вечер го гледавме сонцето како се губи во морската шир. Смештајот беше 35е од вечер го најдовме преку интернет и немам зборови. Дечките секој ден ни ја чистеа собата и го фрлаа ѓубрето и секогаш не чекаа чисти пешкири кога се враќавме од плажа.Во селцето има доста таверни што нудат вкусна храна и не е скапо. Убаво е да се посетат Порто Катцики, Егремни(ако ја средат) Милос плажата, но највеќе ја посетувавме Катизма поради близината, убавиот песок, помирната вода, лежалките и секако вифито :D

На LadyR, ЈеленаЏиш, ines.h и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.210
    Допаѓања:
    4.419
    Devojki so vreme da si prasam bidejki ne sum bila na lefkada do sega pa za ova leto mislam Nidri ili Agios Nikitas? Iskustva pisete :) i se patuva so brod ili samo so kola? Pozdrav

18. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Нидри според мене ти е подобро. Ако можеш да најдеш смештај и за Никиана уште подобро. До Нидри и Никиана (едно до друго се) има Лидл, главниот град ти е блиску, има убава плажа во Никиана. Агиос Никитас нема убава плажа. А и таа што ја има, се поплавува често. До плажата треба да идеш во удолница.

Брод не ти треба. Со кола се иде. Споен е островот со мост.

На Youknow му/ѝ се допаѓа ова.
  19. peperutka87

peperutka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    538
    Се надевам дека оваа година ке одам на ЛЕфкада,па да ја видам таа убавина за која сите зборуваат

На xxAngelxx му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Feodora

Feodora Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    4.347
    Агиос Никитас

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.