Леле за малце срце ќе ми застанеше. Мислев дека е Порто Кацики. Али жално и за Егремни. И таа беше добра плажа. Но мислам дека само дел е уништено од таа плажа. Затоа што е многу долга, не ми се верува целата да ја нема.
Штета за Ергемни.А Порто мене ми беше убава само многу мала е.Сепак се изнауживав на Катисма...навистина Лефкада има одлични плажи и неверојатно топло море.
Aко може да ми кажиш каде беше точно сместена, во кој апартман? 20 eвра е навистина ефтино за Лефката
Ако се биде во ред, годинава ја планираме Лефкада. Ги прочитав сите 18стр овде и гледам најмногу е фалено местото Агиос Никитас. Јас најдов интересна понуда за во Василики преку агенција но се двоумиме затоа што местото ни стои мн далеку а плажите што се таму не ни се привлечни. Во понудава има вклучено смештај за 7 дена и пат со автобус па сакам да прашам дали има изнајмување на скутер или евентуално кола во Василики и колку би не коштало за 4-5 дена, онака груба пресметка? Претходните мислења се од 2011, 2012 година па еден апдејт ако може.
Еве апдејт стиже одма...Ни Гугл на своите телефони не пушта толку брзо апдејти. Иначе јас не ти го препорачувам Агиос Никитас за смештај. Јас бев сместен во Никиана, 10 минути возење со кола од главниот град Лефкас. Местото е мало, плажите во тоа место мене лично не ми се допаѓаат. Но имаш малце на страна (пешки 10 минути) една убава плажа. Јас таму и ноќно време се бањав. Близу имаш Лидл, што е ефтин. За навечер прошетка и искачање близу ти се Нидри и Лефкас. За ова што ти го кажувам зависи дали си со кола или некој дрг сопствен превоз. (скутер) Близу ти се и водопадите Нидри. За што и до таму ќе треба да одиш со кола или скутер. Агиос Никитас е мало место, скоро колку Никиана. Проблемот таму е, бар мене што не ми се допадна, е тоа што за да стигнеш до плажата треба малце одење 10 минути по угорница и удолница. Плажата широка е 50-60 метри но е многу тесна, а водата од брановите доаѓа и до ѕидчето. Така да Агиос Никитас не ти го препорачувам. Друго што и да те интересира прашај.
Е вистина велиш да ти кажам Инаку, не знам дали примети, но пишав дека понудата што ја најдов е за во Василики. Ме интересира од таму дали има можност да се најми скутер или евентуално кола затоа што сакам да ги прошетам сите плажи Запнав за Василики затоа што понудата е хотелски аранжман за 7 дена сместување со појадок /вечера и пат. Ти го прочитав мислењето и на 14-15 стр мислам беше, да запамтив , убаво имаш објаснето се но не за местото за кое што сум заинтересирана
Василики само еднаш бев и тоа на кратко. Тоа е поголемо место и таму имаш за рентање коли/скутери. Плажата незнам каква е. Има пристаниште во Василики исто така, така да можеш да си одиш да крстариш некаде. За шетање како што видов, нема многу. Помеѓу Василики и Нидри има една убава плажа, Гиаволо. (не сум баш сигурен дали точно го напишав името на плажата) Не сум бил на таа плажа, но викаат дека била убава. А иначе од Василики до Лефкас е малку подалеку. А и до убавите плажи е малце подалеку. Катисма е дури на спротивната страна од островот. Јас па ти препорачувам да видиш за Никиана. Има убава понуда во Фалкон.
Лелеее Лефкадааа бев со моите пред 2 години и топ си поминавме Е само не ми текнува како се викаше местото кај што бевме сместени. Најчесто одевме на таа плажата Катизма па секој ден возевме 30-40 километри значи водата тиркиз,убава и топла,јас сум многу по нуркањето ама и џабе да се пикнеш доле под вода нема ништо да видиш се сино се гледа под вода и беше многу длабоко два чекора и до врат ти е Имаше стварно големи бранови на Катизма ехее колку ме имаа буткано,таласи големи се сеќавам кога ми се соблекоа и купачите и ми се напунија со камења па едвај сум се собрала. Останувавме по цел ден на плажа дека не ни се исплаќаше што ќе се враќаме си седевме цел ден. Леле Егремни со тие скалите Егремни беше така? Се симнавме за 2 минути,а се качивме за 15 минути а и башка натоварени со торби со пешкири,фрижидери,чадори,столчиња абе јазиците доле ни се спуштија имаше и еден брод Нидри се викаше и те шета од еден на друг остров те вози видовме што видовме таму,напраив еден куп фотки ,бевме и во тоа градчето Лефката па бутици,ова она во секој случај добро си поминавме,бевме и во Василики фино е и таму плитко за помали деца,едрилици има мислам дека отидовме таму на 15 Јули,седевме 15 дена.Мислам дека има 700 и нешто км до таму а јас цел пат го преспав бидејќи мразам да патувам кога суѓ будна па морам да спијам ама убаво е да се прошета и види позз
Јас бев сместена во Василики, можеш да го прочиташ моето мислење на 13 страна. Ако те интересира нешто конкретно што не сум напишала прашај ќе ти кажам
За тие што бараат убава плажа и тиркиз море Лефкада е правото место. Рај! Бевме лани таму и единствено сум загрижена дали после Лефкада ќе видам нешто поубаво Ние бевме сместени во Агиос Никитас поточно во околината на Катизма што беше полн погодок- спој на планина и море. Вилата се наоѓаше повисоко но имавме секоја вечер преубаво зајдисонце секоја вечер го гледавме сонцето како се губи во морската шир. Смештајот беше 35е од вечер го најдовме преку интернет и немам зборови. Дечките секој ден ни ја чистеа собата и го фрлаа ѓубрето и секогаш не чекаа чисти пешкири кога се враќавме од плажа.Во селцето има доста таверни што нудат вкусна храна и не е скапо. Убаво е да се посетат Порто Катцики, Егремни(ако ја средат) Милос плажата, но највеќе ја посетувавме Катизма поради близината, убавиот песок, помирната вода, лежалките и секако вифито
Devojki so vreme da si prasam bidejki ne sum bila na lefkada do sega pa za ova leto mislam Nidri ili Agios Nikitas? Iskustva pisete i se patuva so brod ili samo so kola? Pozdrav
Нидри според мене ти е подобро. Ако можеш да најдеш смештај и за Никиана уште подобро. До Нидри и Никиана (едно до друго се) има Лидл, главниот град ти е блиску, има убава плажа во Никиана. Агиос Никитас нема убава плажа. А и таа што ја има, се поплавува често. До плажата треба да идеш во удолница. Брод не ти треба. Со кола се иде. Споен е островот со мост.