А може ли да ми кажете од прилика колку чини изнајмување на автомобил,јас планирам при крај на август да одам Исто така ме интересираат факлутативните излети дали има од Василики до каде се има ,од прилика колку се
А има тури за крстарење од агиос никитас поточно катизма или....јас го одбрав него затоа што ми се гледа најблиску до плажите
ИМА автобуски превоз низ островот. Јас сум била и тоа од Никијана и Нидри до Катизма што според мене е најубава плажа. А до Порто Кацики може да одите со брод или да изнајмите скутер/кола. Има и до други плажи автобуски превоз да знаете. Кој сака нешто нека ме праша слободно.
Zdravo posho sum od telefon I nemam makedonska podrska ke izvinete. Stotuku se vrativ od ostrovot.Pred da odam tolku mnogu citav niz femina I se nervirav posho vo eden post nema Pisano opsti raboti za onie koi prvpat odat I baraat informacii. Ima tri patarini od koi ednata e 1,40e drgite dve se 2,40e I plus ima druga sho e 3 evra (sho minuvas eden tunel mal-taka da go narecam). Smetam deka na ostrovot ne se odi so avtobus I sl.od pricina sho tamu treba da iznajmis pak istite pari ke gi dades a so kola kaj sakas,koga sakas odis I sto e najvazno ne ne fati skapo.Bevme sami so decko mi vo villa Ionio-Kathisma.Sekoja pofalba za vilata!!!!Sekoj den,bukvalno sekoj den cistea I gubre frlaa,toaletni menuvaa I na dvata dena menuvaa postnina,peskiri golemi I Mali.Mana edina beshe slab internet.Bevme Megali Petra,prekrasna plaza no patot e mnogu tesen I ne e ubav voopsto.Kathisma nekolku dena po red si odevme ni bese blizu no na sekoja plaza se ode so kola.Milos,prekrasna plaza no dokolku odite peski oblecete patiki Jas so vlecki si puknav.Patot e losh no iskustvo e. znam deka ima brodce malo za do taa plaza od Agios Nikitas.Plazata vo Agios Nikitas e ubava,malecka e no ubava e. Na plazata na Kathisma sekoj den pominuvaa 10tina momcinja koi nudea krstarenja. Porto Katsiki,Kefalonija,Egremni,Ithaka,Skorpios Bea mestata koi se posetuvaat.Ithaka ne zastanavme samo posho moreto ni bese malku nemirno.Imashe do nas edni drugi od Makedonija izgleda ,,gi shtavija,, so parkinzite.Kathisma ima dosta plateni parkinzi no ima I zona kade e free. Za shetanje nema od stranata na ostrovot kade se ubavite plazi no veruvajte ne vi treba mesto za setanje,ke se odmorite. Mnogu poveke znaci plazite da gi posetite otkolku prodavnicite vo Nidri sho se sekade isti vo Grcija.Jas nikogas ne bi bila smestena vo Nidri I Nikiana,ama bas nikogas!Bevme na vodopadite vo Nidri,prekrasno mesto!Zemete si kupaki da se izbanjate vo toj mal del kade e vozmozno! Okolu cenite,3e leb vo market vo Agios Nikitas I 2,20e. Praski 2,60 zagledav.Giro 2,20. Ima lidl,od tamu si zemavme dosta raboti. Mnogu sum Mu blagodarna na decko mi koj imase ogromna zasluga vo planiranjeto za se! Pominavme dosta eftino a vidovme mnogu raboti no dokolku se isplanira nestoto. Jas ispisav malku poveke,no koj go interesira nesto podetalno slobodno neka mi pise. Ja preporacuvam destijacijata!
Јас не сум била сместена таму, ама лани бевме на одмор на Лефкада и ги посетивме сите плажи. Можам да ти кажам дека од сите плажи Василики е најнеубава (барем според мене и тие што бевме заедно на одмор). Водата е нечиста а и кога влегуваш внатре скоро да не претерам ама 1 км од плажата водата ти е до колена. Поради ова е и нечиста. За да се избањаш прво треба да се изнаодиш... Поради ова плажата е добра само за фамилии со мали деца. Такви беа и повеќето. Инаку Лефкада е многу убав остров а и водата на другите плажи.
Дали бил некој годинава во вила Катерина во Василики да ми каже како поминал и во која соба. Уплатив таму, па ме интересира
Здраво дали има некој што бил со сопствен превоз и таму барал смештај? ме интересира како се цените за смештај за август? И дали има организирани тури за кефалониа?
Пред два дена си дојдов од одмор,бев на јонскиот брег во Канали сместена,но бевме до Лефкада еден ден, Нидри и Василики. Василики не ми остави никаков впечаток за разлика од тоа што очекував,како што ја прикажуваат Лефкада. Можда е атрактивно да за на слики оти целото и со едралици,малку Мајами стил ама плажата никаква,премногу гужва, морето матно за разлика од другите места на јонскиот брег, 10 минути треба да одиш за да водата до колена ти дојде. Така да Лефкада само се оди за да ги посетиш плажите со брод а тоа за одмор не се исплака
Тие што биле со деца во Лефкада може да ми кажат колкаво треба да биде детето за да се летува таму? Зошто имам слушнато за мали деца не било местово.
Се согласувам со ова. Баш,додека бевме таму истото го мислев и јас.Пример на плажата Милос, ние бевме пешки. Имаше и други мали што беа но јас не би однела мое дете пешки.Премногу е ризично,лесно може да се повреде,да падне,јас едвај отидов.(Може и со бродче да се оде на таа плажа тргнувајќи од Агиос Никитас). Под 5год. не би носела. Островот е прекрасен цел да се прошета a со мало дете незнам баш кои ќе се шансите за тоа...
Го прочитав целиот подфорум за Лефкада и никаде не најдов искуство пишано од некој како е во Лефкада крај на септември - плажи, вода, туристи и слично. Какви се цените? Какво ќе ми е искуството без сопствен превоз, има ли превоз островот вон сезона? Ќе бидам сместен во АГИОС НИКИТАС - Spiros Studios. Некој со совет, поука, сугестија?
Женски се стига ли до Егремни? Како е ситуација после земјотресот? Некаде читав дека со кола е достапна до одредено место после се оди 40 мин пеш
Ништо посебно. 4 таверни 3 маркети 2 кафича и 2, 3 слаткари. 2 продавници за џиџи миџи Ако сте со кола за 12 км сте до главниот град Лефкас е таму е нешто друго. Аг.Никитас е малечко селце и има прееемалку за шетња