Ве молам да ми одговори некој, дали од Агиос Никитас има тури со брод до Порто Катсики, Катизма..тие убавите плажи? Или евентуални автобуси?
Агенции и штандови кои нудат крстарења има насекаде. Ако не поаѓа бродот од таму секако имаат организиран автобуски превоз до него.
Се изначитав секакви коментари овде затоа решив да прашам, читав дека од Агиос Никитас немало тури со брод до овие убавите плажи морало со кола. Не сум доволно самоуверена да возам низ островите па затоа прашав, некаде прочитав најдобро било во Нидри бидејќи таму е блиску пристаништето. Сите кажуваат различно
од А. Никитас нема никаков начин да се стигне до плажите освен со кола? Нема бродови што поаѓаат од таму или автобуси нешто воопшто?
Од А. Никитас бродчиња има само до плажата Милос шо инаку можиш да одиш и пешки преку рид. Инаку, јас неодамна разбрав дека имало автобуски превоз низ островот, меѓутоа доста ограничен и во главно од поголемите населени места како Нидри, Лефкас и сл.
Закажавме за крај на Септември. Како се движат цените на лежалките и пијалоците на популарните плажи?
Да да ама цените се сигурно најминимални доколку се наплаќаат, последно што бев тој период Грција само нарачаното (јадење пиење) плативме, луѓе беше многу слабо.
Здраво, од Агиос никитас има автобус што оди до Катизма ( 10мин возење 2 евра). За Егремни, Порто Катски потребно е да се оди со кола или евентуално до Лефкас па да се прекачите за Нидри од таму да одите на тура со брод. Плажата Милос е оддалечена 20 мин пешки преку планина или со бродче 4евра. Друга плажа во близина е Пефкоулиа. Предлог да го посетите Аменте бар, за да го гледате прекрасното зајдисонце