Ќе идеме во Агиос Никитас.Најдовме доста примамлива ласт минут понуда за 250 евра одприлика смештај без превоз,и превозот плус за двајца околу 90 евра мислам.Ќе идеме сега на 27ми.Едвај чекам да ги видам тие убавини.
97% одиме во Агиос Никитас на крај на август. Секоја информација која ја имате за островот и местата кои може да се посетат надвор од селцето се добредојдени (вклучувајќи ја и цената).
^^^^Дали сами си најдовте сместување или ке бидете во вила Спирос зашто единствено таа ја нудат од агенцииве??????? АКо сами сте нашле ке ве замолам да ми дадете линкови од сместувањата и каде сте ги нашле?
Барав сама сместување, но не добив цена пониска од 50е од вечер и тоа од 27 август, така да Вила Спирос преку Сама Холидеј. Ја барав вилата на интернет, не ја најдов. Може инфо кога ќе се вратите од Вила Спирос, а по можност и фотки?
јас денес се разочарав веќе ништо слободно нема од агенцииве за василики од 04.07... и сега незнам што ќе правиме. За вилата Спирос, несакам да ве разочарувам, но слушав многу лоши критики дури во една агенција каде што се јавив, само не ми текнува кога беше мислам Тера травела (не сум сигурна) ја извадиле и од понудата затоа што цело време им се јавувале со жалби, имало премногу влага и слично... не сум била за да знам сигурно, ова е што ми кажале. На крајот на краиштата... многу малце време се поминува во смештајот и колку што знам местото е прекрасно па нема ни да се примети вилата е мое мислење Мене многу м ие криво мислев денес ќе резервираме за во василики, но нашиве агенции нудат само 2 вили катерина и илионс и сите се зафатени за тој период а другиот е веќе 30 евра поскапо од човек
Како тоа сите агенции ја нудат само вила спирос? јас планирам сместување да барам на лице место, секоја година така си наоѓаме, ем поефтино, ем поубаво. Се мислам околку местото само, дали Агиос никитас, Никијана или Василики? Слушнав дека во Василики имало големи бранови ама замолувам некој што бил да ми каже дали е тоа преку цел ден или само попладне. Секоја помош е добредојдена.
мене ме интерсира дали во главниот град на лефкада има плажа затоа што ако одиме во грција сакам да го посетиме па незнам дали цел ден да му го посветиме или само вечерта
Во самиот град нема, има пристаниште. Најблиската плажа е Аgios ioannis, се наоѓа на 3км негде од центарот на градот. Водата е чиста и убава за пливање наутро, попладне идат ветрови и создаваат бранови, па местото е полно со сурфери и едрилици. Тоа е оваа плажа Спојлер Другата поблиска плажа ви е на Лигиа, некаде 6км кон Нидри патот. Тоа според гугл е оваа Спојлер
Бидејќи со дечкото ќе идеме преку агенција со автобус па зашто ни двајцата не сме некои искусни моторџии ме интересира дали е паметно да се рента моторче во смисла дали е ок патот низ островот и прашање за поупатените доколку знаат дали има rent a bike на Агиос Никитас и колку евра е од ден би била благодарна доколку ме информираат.
Дечки сакам да резервирам во Нидри. Ве читав и малку сум скептична со оглед на тоа што велите дека немало плажа. Најдов на интернет некои слики и имаше плажа, но не изгледаше убава и песочна. Што мислите вреди да се оди? Јас имам големи желба да ги посетам тие другите убавите плажи. Но се знае ќе појдам на крстарење 2 до 3 пати...а другите денови не би сакала да ги поминувам во место каде што нема плажа. Да би одела со кола немаше вака да се двоумам. Ај ве молам дадете мислење дали ќе згрешам оти морам до утре да се одлучам. И ме интересира дали во Нидри има ноќен живот?
Ајде некој што бил на Василики нека ми каже дали од таму има превоз до останатите плажи? Значи не да изнајмувам нешто туку организиран превоз и колку пари е? Исто така претпоставувам дека има тури до порто катсики и за тоа која цена е? И во хотел Аполо ако бил некој да каже храната каква беше?
decki spasuvajte kazete dali da uplakame za nidri bez kola sme ima li kombinja avtobuscinja i sto ceni se dvizat ?
Не сум била на Лефкада, прв пат ќе одам летово на 15ти јули во Агиос Никитас. Ние сме 4ца па имавме обезбедено кола и само резервиравме сместување за таму. Многу читав периодов за Лефкада и Нидри велат дека е најлошиот избор на овој остров. Истото ми го кажаа и луѓе кои беа таму. Има организирани превози за до негде, но незнам како одат цените и слично. Доколку сте без кола би советувала да одите во Василики, исто така го нудат и нашите агенции доколку немате кола. Исто така е развиено место и ми кажаа дека си имало превози и од ова место, а има многу поголема предност од Нидри. затоа што ем си имаш плажичка во самото место, не е многу голема но изгледа многу убаво и чисто, ем и да најдеш превоз да отидеш некогаш до останатите и тие големите плажи во секој случај си многу поблиску до нив отколку да си во Нидри. Од нашите агенции нудат едни вила катерина со вклучен превоз, мене многу ми се допаѓаат и најпрво мислевме дека ќе одиме таму затоа што требаше да бидеме само јас и дечко ми без кола, но ни се сменија плановите. Студијата се наоѓаат веднаш до оваа плажа http://www.youtube.com/watch?v=n9qlfgpRnCA А блиску до Василики, провери и километри на гоогле ќе ти даде точно е исто така и Агиофили плажата, која исто така ми рекоа дека е прекрасна. http://www.youtube.com/watch?v=ulOgiJD7iKA
Јас ги замолувам сите оние што биле на Лефкада со кола, да ми пишат неколку информации во врска со патот. Знам дека нема траект, туку има подводни тунели. Колку се плаќаат овие тунели и дали има 1 таков да стигнеш до Лефкада или 2 такви треба да поминеш? Исто така, дали има и мост па да имаш избор дали сакаш да одиш во подводните тунели или по мостот?
Некој што бил веќе Лефкада може ли да ми каже дали има нешто автобувчиња што одат до плажите и колку пари се?