сакам да ве прашам дали ја сакате лејди гага?дали ви се допагаат нејзините песни?јас лично ја обожавам и сите песни ми се омилени.ја сакам зато што секогаш е различна од другите,поинтерсена е,пореална сакам да ги слушнам вашите мислења?? извинете ако има слична тема,ама не видов
Јас ич ама ич не ја сакам Лејди Гага. Некако ми е антипатична и за гледање и за слушање. Гледам доста е популарна, пробав да не ја гледам , само да ја слушам , ама и тоа не бива
Tипката е луда, грда и доста креативна и паметна да го свртит целиот свет со само еден албум (на почетокот) и да си ја продолжит славата константно со вториот албум. Мене лично на почетокот ми беше прејака, и песните и ги сакав, некои уште ми се хит, додека пак со последниов албум претера со перверзијата, голотијата, секс позите, оргиите, женски-женски и машки-машки спојки... Плус, стануват гооолема имитаторка на Мадона.
И јас го делам истото мислење! На почетокот многу ми се допаѓаше, мислам музиката, и некако послатка ми беше и после уствари ја глеам што коњска фаца има, ама тоа нема врска со музиката. Песните ми се допаѓаат но многу се разочарав со последниот спот Alejandrndro! Црно бела техника и гардероба (посебно прслукот со пушки на него) е многу сличен на видеозаписот Vogue од Madonna, и некако премногу се експонира во јавноста со глупости, посбено со тоа облекувањето на долен веш за покажување пред јавност.Тука веќе се губи талентот и карирерата, повеќе се истакнува како провокативна за да се пишува за неа, од колку што издава добри песни.
Првата песна од Lady Gaga ја слушнав во втората сезона, епизода 1, во Gossip Girl Едно малечко парче од Paparazzi, и толку ми требаше, се заразив, а уште немаше други песни од неа. Мене лично ми се допаѓа музиката што ја прави, но ми е грда и преексцентрична за мој вкус. Претерува во стајлингот, ама сфатила дека очигледно така се привлекува публицитет - добар или лош. Првиот албум ми беше подобар од вториот, ама од новиот Bad Romace ми се допаѓа премногу, и песната и спотот. Но, последниот спот тотално ме разочара. Гаден е за гледање, одвратно. Башка спотови од по 8-10 минути, не фала. Тоа еднаш му го простив само на Justin T. Како и да е, ја сакам Lady Gaga.
не сум некоја обожавателка,понекогаш ќе погледнам некој спот од неа или ке слушнам некоја песна но за пофалба е секој настап и нејзината ексцентричност што допринесува да биде поразлична од другите
На почетокот со Just Dance , како и првите песни ми беше понормална , личеше на нешто .. Сега не знам , она во спотовите е се само не жена (девојка) . На настапите чат пат заличува на нешто ама порано поубава ми беше и многу хитови ми беа тие песни .
Се согласувам и јас со тебе Спотот за алехандро ми е ептен за нигде. Некој велеа дека бил прејак.. не знам што е јако
Не можам да ја слушам во никој случај,а инаку....Разбирам јас шоубизнисот дека неминовно ја наметнува потребата од што поголема уникатност,оригиналност или фурање некој свој препознатлив стил по кој ќе се издвојуваш од другите,ама такви по секоја цена очајни обиди за привлекување внимание,притоа лишени од добар вкус и здрав разум(на моменти ),ми делуваат патетично и одбивно.Не би го коментирала нејзиното бизарност и екцентричност,нејзин стил е ,сепак таа нејзина опсесивна потреба да биде колку може поскандалозна и поупадлива,веќе некако како да ја исцрпи својата креативност па почна да бара инспирација во Мадноа во 80-тите. Се` на се`,да не ја тупам многу,не ми се допаѓа воопшто ни таа ни музиката.Во почетокот кога излезе Just Dance,ми беше онака певливо,просечно хитче,се останато ми е :n:
Ми е гајле мене дали била уникатна или единствена и храбра или не знам каква. Јас слушам МУЗИКА и ИЗВЕДУВАЧИ. А никаде не се зборува за нејзината интерпртација, туку само за нејзиниот преексцентричен стил и нејзината „јака“ нападност. Тоа нејзиното за мене не е музика. Не ја сакам.
Ја сакам но не поради ексцентричноста или затоа што е ваква или онаква, туку затоа што нема песна која не и е хит или не е убава. Исто така има и интересни настапи, но со последниов спот претерала.
Ја обожавам и во моментов ми е изведувач број еден, секоја нова песна што ќе ја извади ми е погодена ептен по вкус Ексцентричноста не ми е по вкус но не го оценувам изведувачот по изгледот никогаш, но тоа што е ексцентрична и не го гледам како да е нешто лошо и неприфатливо, и се восхитувам колку е луда и храбра Како музичар ми се допаѓа, има талент а очигледно има и добар продуцент, сите песни и се хитчиња, а посебно "Telephone" со Beyonse ми е врв! Спотот на Telephone според мене е прилично глуп и долг и без некоја посебна приказна и значење, но за разлика од него спотот на Alejandro е скроз на место! Прочитав некаде што е тематиката на спотот и ми се допадна како е укомпонирано со танчарите, а мажи танчари ми се голема слабост Тоа за мене е прав музички спот, спот кој ќе ти го задржи вниманието па колку долго и да трае, наспроти оние во кои само шетаат полуголи жени. Што се однесува до копирањето, во денешно време нема уникатност, секој од некого нешто препознатливо превземал, па така и Гага можеби наликува на Мадона, како што и сите млади пеачки почнувајќи од Ријана, Бијонсе, Кристина Агилера и тн. имаат превземено од ексцентричноста во костимите на Гага
Само ја слушав Бед роменс и толку но сепак не ми се допаѓа ни нејзината фаца ни тоа што го прави по спотовите
песните иако ми наликуваат една на друга убави се и ги слушам ама нејзе како пејачка и тоа како се презентира многу многу не го почитувам....се знае дека сама по себе е феномен со нејзината ексцентричност ама некако мене тоа ми е ту мач
Не ја слушам.Но сепак,секоја чест за уникатноста.Морам да признаам дека е навистина оригинална во тоа што го прави.