Јас сакам да пробам ама знам дека ке има некои последици бидејќи имам многу осетливо око Ама ако си ги неќам овие моиве пропаднати кафеави очи
девојки дали некој може да ми препорача квалитетни леќи во боја-било каква, инаку имам кафени очи и колку пари се движат-благодарам
Имаш на fresh look се многу добри, јас ги имам користено долго време, супер се, па зависи каде ќе ги купиш, со водата 2300 во Чаирчанка кај Матоси, има една оптика, таму ги купував, а во трговски се поскапи, не знам колку, ама поскапи се
Можеби иде мислењево малку офф-топик,малку повеќе ама морав да си кажам мислење па макар и да ми биде избришано. Сметам дека секоја боја/нијанса на око има своја убавина. На крај,релативна работа е убавината. Некој ако ве сака ќе ве сака и со црни и со сиви и темно плави и светло зелени очи. Окото е нешто што неможеме да го промениме на себе и можеби е и единственото нешто што неможе да се смене.Можете да ослабнете,да го затегнете телото,да ги зголемите усните,да ја згуснете косата со разни препарати и сл,ама окото е она што природата ни го дала и треба да го прифатиме како дар,дел со кој ќе го осознаеме светот околу нас,дозволете некој да се вљуби во вас,а не во вашата идеална слика која сте ја креирале,зошто нели нема совршенство.Сакав да кажам,подигнете ја самодовербата,акцентирајте се на убавите нешта во вас и не си задавајте дополнителни проблеми со леќи за кои немате потреба. Ако ви треба за вас,за вие да си оформите лажна слика за вашата убавина,кога ќе сфатите што уствари сте изгубиле,ќе биде веќе доцна. Како што кажа силвер,имате зелени очи и ствате сини или сиви леќи,црни или каква била боја,се вљубува некој во вашите очи,и утре ве гледа со вашата вистинска боја на очи,и сфаќа дека всушност се вљубил во друга сосема поразлична личност,која секако нема самодоверба.
Здраво. Сакам да прашам дали има леќи за една употреба, и колку пари одприлика се, дали некој знае? Вакви ми требаат. Благодарам однапред.
Леле ме преплаши сликава Има,имаш на ибеј најевтини се , еве линк па разгледај си http://www.ebay.com/itm/Crazy-Fun-Farbi ... 3cc1a96fe4
Fresh look не се значително пигментирани. Добри се ако не сакаш упадлива нијанса или ако целиш блиску до природното. Или можеби зависи од природната боја на окото. Јас ги имам сафирните и тиркизните. Тиркизните ми стојат поубаво, многумина дале забелешка. Ама на мое средно кафено око изгледаат како темно зелени. Сакам добро пигменирани леќи, би ги платила и посолено само да се асални. А фреш лук-от колку пари толку музика. Какво искуство имате со другите брендови ? Светло зелена боја поконкретно ? п.с Ако некој се накани да ги купува споменатите, распрашајте се повремено имаат промоции со течност за одржување без доплата ( редовна цена 700 ден +) за истите пари. Добра зделка е .Јас ги земав од оптика Алго кај Јове во Битола, во чаршијата ( пазарот ).
Познавам една девојка што носи леќи во зелена боја, инаку очите и беа темно кафеави. Страв ми е кога ќе ме погледне во очи, ептен вештачко изгледаат. Немам ништо против на носење леќи во боја но кога барем бирате, одберете некој да не изгледате како барбика во очите.
Јас носам од крајот на 8мо одд. и на почетокот ми се воспалуваше окото и покрај тоа што хигиената ми е на максимум. Така што, може да се јави реакција на телото, сепак страно тело се леќите. Но, мислам дека ќе мораш да се привикнеш и на очила, бидејќи леќите се носат отприлика 6-8 часа дневно (има и такви што може повеќе, но се доста поскапи), а откако ќе ги извадиш окото ќе се напрега доколку не носиш очила и ќе ти се дооштети видот.
дечки ве молам помагајте,зашто цело време ми мрдаат во окото леќите и ми солзат очите и се ми е заматено,додуша вчера ги земав само неколку саати ги носев,дали е дека е рано или леќите имаат проблем
Јас имам проблеми со видот и носам контактни леќи во боја (Sini) Првиот пат ми беше страв да ги ставам ама се навикнав...И вадењето не е многу комплицирано ако се потрудиш...поздрав.
Најкоректно е кога прв пат ги ставаш да ги носиш најмногу 2 часа, и секој ден да наголемуваш за саат, два исто додека не стигниш до цел ден. Не форсирај, му треба време на окото да се привикне да прима кислород на тој начин, преку леќата. А поверојатно е да си ги ставила од погрешната страна. Погрешна, правилна, тоа само со искуство ќе го научиш, но штом ти е непријатно веројатно е од погрешната. Не толерирај неудобност, извади ги ! Консултирај се со очен лекар/компетентно лице во врска со хигиената, можно е да ти солзат ако има нешто на нив.
Пред некој ден купив леќи во боја ми кажаа дека најприродна нијанса е претходно видов преубаво стоеја Sterling Grey е нијансата 1800 се леќите и 800 денари водичката за 6 месеци на очиве преубаво ми стојат имам кафеави светли а изгледаат нешто темно тиркиз не е ни плаво ни зелено и не ми се воопшто вештачки ко некои од километар можеш да ги препознаеш иначе ги купив во Куманово една оптика ја нема во Скопје ама нијансата побарајте ја може ке ја најдете