1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Леќи за очи во боја

Дискусија во 'Лице' започната од mackice, 19 декември 2010.

1. Haritiela

Haritiela Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2013
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    222
    Имаат ако ги носиш многу време во денот
    јас ги носев тогаш на факултет
    од 7 како ги ставив сабајле у 10 си дојдов дома
    и ме болеа очиве ми се заморија..

2. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    Не сум за леќи!
    Не дај боже ако некогаш ми потребаат би ги носела од што морам а вака за да мењам боја на очи од кефои не. Господ ме создал таква каква што ме создал и не го менувам тоа. Да правам компликации и проблеми од кефој не

На LittlePinky, RainbowButterfly и Gordana10 им се допаѓа ова.
  3. Emilia.Attias

Emilia.Attias Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    909
    Допаѓања:
    575
    Јас би сакала да носам леќии тоа сини, имам голема желба имам за сини очи.Знам дека треба доста да се одржуваат и да се менуваат и спремна сум на тоа,но би сакала да ми кажете каде може да ги набавам и од која до која цена се движат? :*

4. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    цената на леќите во боја е различна, зависи од тоа која марка и колку време се носат.
    Сепак бојата, односно ефектот одлеките во боја зависи од тоа каква боја ви се очите.
    На пример на црни очи и темно кафени, леките во сина боја немаат некој ефект.Тогаш користете од оние леки како велветптегет, темно сини, зелени или сиви.
    На светло кафени очи најдобро стојат сини и зелени светли.

5. Emilia.Attias

Emilia.Attias Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    909
    Допаѓања:
    575
    Моите се светло кафени. :)

6. Ana-Marija24

Ana-Marija24 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2013
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    203
    Девојки дали знаете во кои оптики во Скопје можам да набавам леќи во боја на fresh look? Фалааа :)

7. marijaz

marijaz Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    190
    Каде можам да купам леќи во боја?
    Сакам зелени, но незнам од каде се купуваат!
    P.s колку пари се??

8. RiRii

RiRii Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2011
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    45
    Од оптика јас ги земав 2000 ама кога купуваш гледај да се добра марка..

Иначе јас земав зелени ама сега ми се гледа како малку зачадено ама ептен малце од страната и кога ке погледнам таму исчезнува и се појавува на друго место.. дали требе вака да биде или нешто окото не ми е навикнато и леќата има ли 2 страни :o ? пс цел форум дозна за мојте маки со пусти леќи :D :D

9. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.090
    Можеби леќата не е исчистена соодветно. Треба да отстои во раствор барем 8 часа за комплетно чистење на наталожени масти и протеини. За брзо чистење ( што не се препорачува освен во итни ситуации во кои нема услови ) капни од растворот и многу нежно ( екстремно многу, затоа што лесно ќе се скине ) помини со врвот од прстот по површината на леќата.
    Редовно менувај го растворот, измиј го кутивчето за леќи со соодветно средство ( или алтернатива бебешки шампон со формула без солзи ) и остави го да се исуши пред да ги ставиш растворот и леќите.

Ставај ги со чисти суви раце. Измиј ги и остави ги сами да се исушат.

10. Stefani999

Stefani999 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    601
    Јас си ги сакам очите :$ Ако ме фатат лудиме може да се излажам и да купам некоја во боја.Чисто да видам како ќе изгледам со друга боја :rofl:

11. andreafeminaa

andreafeminaa Активен член

Се зачлени на:
    2 јули 2014
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1

ДАли еден пар е 1800 или по леќа т.е вкупно 3600

12. BabyyBoo

BabyyBoo Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    66
    Се продаваат како пар, не мжеш да купиш смао една леќа. Целата сума им е 1 800, иначе мислам дека веќе не се продаваат леќи со рок на траење од 6 месеци зарадаи хигиената

13. Aniston

Aniston Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    235
    Јас имам кафеави леки, но сум навистина жален случај со природно сиви очи.. Имам проблеми со нив, навистина ми е непријатно и мразам што ги носам но од друга страна сум мртовец без нив.. Секогаш ги порачував од Грција, на домашните оптики и не им верував многу, окото е навистина нежен орган така да ако некој нема навистина потреба од нив подобро е да избегнува вакви играчки..

14. bebushe

bebushe Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2014
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    19
    кај да си купам плави леќи ? и колку пари се ?:

15. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.852
    Допаѓања:
    5.192
    @bebushe во било која оптика, Геталдус, има една на на ул.Македонија, јас од таму ги купувам леќите. А цената е мислам 2000 за еден пар, само не се сеќавам дали беше тоа за со диоптер или без, зошто може и поевтино да те фати.

16. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Дали некој може да ме насочи.. носам обични проѕирни леќи со диоптер - од Bausch&Lomb LoftLens. Сакам да земам исто со диоптер меѓутоа во боја.. дали некој знае да ми каже какви да барам и која цена се овие во боја.. обичните ги купувам по 1800 за 3 пара. Тејнкс :)

17. Pocahontask

Pocahontask Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    27
    Знае ли некој каде има црни леќи (целото око да биде црно) за една употреба поевтини?

18. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.298
    Допаѓања:
    2.582
    Имам темно кафени очи и сакам да земам темно зелени леќи.Мислите дека би ми стоеле? Која оптика во Скопје би ми ја препорачале? И ме интересира дали може во оптика да се пробаат леќите,да видам дали ќе ми стои бојата што сум ја одбрала?

19. marc

marc Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    8
    сакам да ве прашам нешто. Што мислите за зелени очи? Кога се родив имав сини очи сега сино-зелени, па дури и сиви и ги мразам. Дали според вас најубави се сепак сините очи и девојките со такви очи?

20. beauty.princess

beauty.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2015
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    176
    здраво девојки.. јас веке повеке од една година размислувам да ставам леки во боја, најмногу ја сакам плавата и преку телофонот има програма преку која можеш да пробаш која боја на очи ти одговара.. но имам еден страв од последиците.. на интернет многу читав и секаде пишува се најлошо како доагаат секакви инфекции итн.. мои пријателки кои носат викат дека нема никаков проблем дека не е страшно, но мене и понатаму ми е страв... дали морам прво совет од офталмолог или може и на своја рака да си земам..мислам кога се посветува доволно внимание на хигиената нема да има никаков проблем но кај секој индивидуално...позз и кисс до сите феминки :l::l: