Точно јас сега скоро планирам да одам само за пепко чекам новогодишните да ги извадат Е да де.. Зависи од кој дел на МК си Јас до Благоевград одам ама тие нашите на царина на Делчево се безобразни
Пак за отворање се спомнува 2026та. https://glamur.mk/eve-koga-ke-se-otvori-prviot-market-na-lidl-vo-makedonija/
Огласите што ги има за различни позиции за Лидл, дали се однесуваат само за Скопје или и за други градови каде што ќе отворат маркети?
Дали Лидл во Врање работи во недела? На интернет најдов дека работи ама ми треба проверено инфо, да не се возам за џабе дотаму. А уште подобро ако работат и тие околните продавници до Лидл.
Се очекува во текот на 2026 г. да се отворат повеќе маркети одеднаш, таква им била праксата на ЛИДЛ. Лидл изјави дека планира да отвори маркет/и во сите градови од државата со над 25000 жители. За сега веќе се градат во Скопје, Кавадарци, Тетово, мислам и во Куманово, Штип и Струмица, во другите градови се во фаза на добивање на земјиште и дозвола за градба, а во Битола е веќе изграден. Исто така, во некои од горенаведените градови планирално е отворање на 2 или повеќе маркети.