1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Лионел Меси (Лео Меси)

Дискусија во 'Спорт' започната од analia13, 20 април 2012.

1. Reina.Gitana

Reina.Gitana Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    1.799
    Допаѓања:
    19.212
    Крајот на една ера:u:

Иако после се' што се случи, не верував за ова и потајно се надевав дека ќе остане, ама изгледа сликата со половина тим од ПСЖ беше најава за она што следи. Не можам да го замислам да игра во друг клуб, уште како мала навивав за Барса само заради него, сега ќе ми биде многу чудно.

Само се надевам дека ќе има испраќање какво што заслужува на Камп Ноу и никој не треба да го носи дресот со бр. 10 после Меси.

Gracias por todo Leo, te extrañaremos siempre. :l:

2. _beautyy_

_beautyy_ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2021
    Пораки:
    734
    Допаѓања:
    2.485
    Уште како дете ми беше желба да го испратам од Камп Ноу, ама изгледа само сон ќе остане.
    Дефинитивно мора да го остават бројот 10 како легендарен број, НЕ смее никој да го земе веќе.
    О, Боже како да изумре дел од фудбалот ако замине овој човек❤

3. AriLangdon

AriLangdon Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2020
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    1.431
    Уште не ми се верува :u: Барса без Меси не е Барса.

На _beautyy_, Reina.Gitana и темјанушка им се допаѓа ова.
  4. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    9.214
    Јас ја памтам Барса без Меси, навивав година-две пред Меси да се појави така да не очајувам, едноставно тоа е циклус. Ама ова се неизвесни времиња за клубот, страв ми е.

На _beautyy_ и AriLangdon им се допаѓа ова.
  5. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    6.875
    Една голема почит за Меси.. Посебно тоа што го направи за Барселона.. Светска класа на играч. Наводно се договориле со Барселона но имало некои нерегулаторности.. Сепак мислам дека ќе оди кај Гвардиола. Него му одговара тој стил на игра а башка тоа имаат посебна конекција и заеднички големи успеси.
    Наскоро ќе се стави крај целосно на светските класи на играчи - последни во историјата на фудбалот - Меси и Роналдо. Новиве ѕвезди делуваат како "пластични ѕвезди" и ја немаат таа позитивна енергија како овие двајца и другите минати легенди.

На Stephen Amell, темјанушка, AriLangdon и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Reina.Gitana

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    1.799
    Допаѓања:
    19.212
    Тие нерегуларности како приказни за мали деца. Цела управа ја уништија Барса, долгови и на крај само му посакуваме најдобро после се што тој направи за клубот сите овие години. Многу чудно ќе биде да се гледа Меси во друг тим да игра, ама не верувам дека ќе биде во Сити, најверојатно во ПСЖ.
    Screenshot_20210806-155547_Instagram.jpg
    Колку и да знаев дека еден ден ова ќе се случи, никогаш не мислев дека ќе биде вака. Ќе беа солзи на радост доколку Лео се пензионираше во Барселона пред 90.000+ на Камп Ноу полно со знамиња на Барса.
    FB_IMG_1628232241683.jpg

На AriLangdon, _beautyy_ и quattro им се допаѓа ова.
  7. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    6.875
    Знаеш како, сето ова се медиумски приказни. Крајот од денот никој не знае.. Ама сепак мислам дека нема да оди во ПСЖ. Од таму изјавиле дека не се заентересирани и дека се фокусирани на Мбапе а можен е трансфер на Погба во ПСЖ.

Роман Амбрамович наводно побарал итна среба со агентите на Меси. Ништо чудно е и да заврши на апенинскиот полуостров во Интер. А сега прочирав дека од наш Баерн размислувале да се вклучат и тие во трката. Според некои медиуми, можно е да се врати во клубот каде започнал, во Аргентина. Ама покрај толку богати конкуренти дури и преку океански тешко..

На Reina.Gitana му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ¯\_(ツ)_/¯

¯\_(ツ)_/¯ Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2021
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    1.464
    Мене чудно ќе ми биде да го гледам Меси во некој друг клуб. Си помислив дека е можно да си замине уште кога го официјализираа трансферот на Агуеро. Некако чудно ми беше како ќе ги вклопат нив двајца во иста екипа. Можеби ова било планирано претходно, ако преговорите не оделе како што треба, затоа и го ангажирале Агуеро.

На _beautyy_ и eliesaab им се допаѓа ова.
  9. ayton

ayton Активен член

Се зачлени на:
    24 мај 2021
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    444
    5DDAEBB0-F155-4F3C-BFA6-39F3914B9FF6.jpeg

На AriLangdon, Reina.Gitana и _beautyy_ им се допаѓа ова.
  10. _beautyy_

_beautyy_ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2021
    Пораки:
    734
    Допаѓања:
    2.485
    Солзи за крај;(;(:u::u:
    newFile.jpg

На AriLangdon и Reina.Gitana им се допаѓа ова.
  11. темјанушка

темјанушка Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2015
    Пораки:
    1.021
    Допаѓања:
    4.641
    Не ми е јасно каква врска има финасискиот фер плеј во Ла лига како пречка за договор?
    Ако може некој да ми објасни, бидејќи неуспеав да прочитам по порталите.

Не ми е јасно како може таков клуб да е во толкави долгови??
    Ги изгубија буквално главните играчи заради долговите.
    Катастрофален менаџмент.

12. ayton

ayton Активен член

Се зачлени на:
    24 мај 2021
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    444
    se e toa maska demek la liga ne dozvolila nov dogovor
    alo , messi ako si zamini od la liga eve zamina gledanosta ke padne na ligata mnogu, se si mislam a toa citam i od barsa fanovi deka upravata ne ni sakale da mu dadat nov dogovor

На _beautyy_ и темјанушка им се допаѓа ова.
  13. ayton

ayton Активен член

Се зачлени на:
    24 мај 2021
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    444
    Isto so Real ne go prodolzi dogovorot so klubskata legenda Sergio Ramos radi pregolema plata ... Ne za dzabe ne se otkazaa samo ovie dva kluba + Juve od Super Ligata
    Tamu gledaat spas od krizata

На _beautyy_ му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ayton

ayton Активен член

Се зачлени на:
    24 мај 2021
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    444
    „Ponudio sam klubu da smanjim platu za 50 odsto, pitao sam da li treba da uradim još nešto? Laž je da sam odbio da smanjim platu za još 30 odsto".

На _beautyy_ му/ѝ се допаѓа ова.
  15. _beautyy_

_beautyy_ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2021
    Пораки:
    734
    Допаѓања:
    2.485
    Искрено се молам дека ќе се врати во Барселона по неколку години, кога ќе му истече договорот со клубот кај што ќе оди. Можеби до тогаш ќе успеат да "обезбедат" средства и пак ќе го повикаат. Е, тогаш може вистински да се пензионира, не прифаќам пензионирање во деуг клуб освен во Барселона.

На AriLangdon, Reina.Gitana и Аргентина * им се допаѓа ова.
  16. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    3.684
    Време му е да потпише за Арсенал 8) Ако сака нов предизвик, нема поголем од враќање на Арсенал на старите патишта. Што во ПСЖ, гарантирана титула во Франција, ќе игра со бош екипи ко Нант или Бастија, нема некоја такмичарска причина да оди таму.
    Пари и онака има за 400 генерации унапред.
    А нема да му е чудно да игра со Рамос во иста екипа?

17. Аргентина *

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    9.214
    Сакам да се врати и се да биди како порано ;( Се чувствувам носталгично денес.

Оваа управава на Барса како работи, ќе си одам и јас за псж да навивам :rofl:

На Reina.Gitana, AriLangdon и _beautyy_ им се допаѓа ова.
  18. _beautyy_

_beautyy_ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2021
    Пораки:
    734
    Допаѓања:
    2.485
    Бројот 10, кој е симболичен за Лионел Меси во Барселона, денеска е предаден на Ансу Фати.

Сакав овој број да остане запомнет по него и никој да не го зема, но сепак го дале. Фати е млад талент, може многу да се докаже, се надевам дека ќе ги оправда очекувањата и достоинството да го носи тој број.

На Reina.Gitana и AriLangdon им се допаѓа ова.
  19. Аргентина *

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    9.214
    Почнав да се нервирам. Рано е за вакви потези, што сакаат да порачаат, дека во иднина вратите за Меси назад се затворени?

Меси ми личи на добар човек, делува некако неискварен и мислам дека ако сакаа, ќе го задржеа. Ама мора да е многу лоша финансиската ситуација во клубот и којзнае како се однесува раководството поради тоа.

Да се реализираше барем Супер лигата, сега ќе немаше вакви непријатности.

20. Reina.Gitana

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    1.799
    Допаѓања:
    19.212