1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Литературни блогови

Дискусија во 'Литература и уметност' започната од francais, 9 декември 2012.

1. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.217
    Допаѓања:
    162.737
    http://vodlabocinatanatunelot.wordpress.com/2013/12/23/неперфектната-јас-допирот-со-реалнос/
    Разбрануваните мисли се разлетаа како безброј шарени пеперутки во свемирот каде што ништо не пречеше никому, каде што можев да бидам тоа што можеби и сакав да сум и каде што патот ме водеше до местото каде што сакав да пристигнам … Беше невозможно да се престани во тој момент, моментот на безконечна моќ каде што секоја боја почна да се губи и се препознаваа само боите на среќата и радоста, и ништо друго, само топлина, занемарувајќи го студот.
    Мелодијата која излегуваше со секој нежен допир на пијаното, оттргнувајќи ме се повеќе и повеќе од реалноста, обидувајќи се целосно да се откинам од неа, зошто едноставно не сакав, не сакав да бидам дел од реалноста која беше толку сива … Таму ни пеперутките немаа боја. Дури ни звукот кој излегуваше, мелодијата која свиреше и гласот кој пееше … Беа толку груби, ладни и сиви, но не би можела да избегам, тоа беше само ладниот допир со реалноста, реалноста која што на сите ни ги уништува соништата, сега или подоцна.
    Разбрануваните бои кои излегуваа од од никаде и се распласнуваат наоколу и се е толку убаво и нежно, толку невозможно, но вистинито …, но сепак не е дел од реалноста која ја имаме.
    ЕДИТ:
    (Патем ова многу сум сигурна дека го ставив во „Ваши дела - поезија или проза“ ....)

2. Elichka

Elichka Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2012
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    545
  3. Hinebrra

Hinebrra Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    260
  4. misperfekt

misperfekt Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    31
    http://kralicatanana.blogspot.com/2013/ ... st_24.html во последно време стојам на малку несигурни нозе во поглед на пишувањето па затоа вас мили мои ве молам ако имате малку од своето драгоцено време да издвоите да ми дадете некоја критика :wasntme:

5. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.217
    Допаѓања:
    162.737
  6. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.360
  7. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.217
    Допаѓања:
    162.737
    http://vodlabocinatanatunelot.wordpress ... i-sonista/

Цел мој живот беше мечтаење, мечтаење кон подобро утре и исполнето со надеж дека се` ќе биди онака како што сум замислила и тогаш ме изненадуваат работите удирајќи ме по лицето докажувајќи го спротивното. Моите неперфектни соништа, еднакви на мојот мизерен живот, умираа еден по еден, паѓајќи во бездната на безкрајноста, не оставајќи ни една единствена трага назад која е доволен потсетник дека сум доволно загубена и можеби треба да се предадам на таа борба, но таа преголема сила ме влечи назад, тивко шепотејќи на моето уво „Ти си борец“.
    На борба не сум се предала, чиниш, одамна, од моментот кога почнав да верувам во себе, верувајќи дека перфекција не постои и тогаш беше почетокот на моите неперфектни соништа. Соништа исполнети со реалност, лаги, неверства, така добро испреплетени меѓусебе, но сепак нешто повеќе би ме влечело да седам во моите соништа него во реалноста, од проста причина што не реалното е позаштитено, а реалното е вистинито и мистично, а сите знаеме дека човекот се плаши најмногу од непознатото. Стравот во едно е најголемото оружје против секој. Стравот од продолжување, стравот од губење, секогаш и секаде присутен, никогаш не заминува, ни на миг и трпеливо ја чека својата следна жртва.

8. Carmen23

Carmen23 Нов член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Пред два дена отворив блог па напишав некои работи кои што сакав да ги напишам порано се надевам ке ви се допаднат. :)

http://carmennotes77.wordpress.com/

9. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
  10. LittleCupcake

LittleCupcake Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    4
  11. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.482
  12. merlin.stoun

merlin.stoun Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    8
    http://magdesimonovska.wordpress.com/

Ова е мојот блог. Се надевам дека ќе ви се допаднат текстовите, и да не ви се допаднат сепак би била среќна доколку би ги прочитале :) :) :) Пишувам од својата 5 година, моето единствено хоби :D

13. DreamAngel

DreamAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    353
  14. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
  15. Hinebrra

Hinebrra Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    260
  16. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.217
    Допаѓања:
    162.737
  17. ToRi123

ToRi123 Активен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2013
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    4
    http://devojkaodhartija.wordpress.com/
    Мојата омилена. Штета што не објавува често. Со душа и го чекам секој нов пост. Едноставно во секој нејзин текст се пронаоѓам

18. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.217
    Допаѓања:
    162.737
  19. DreamAngel

DreamAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012