1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Литературни муабети

Дискусија во 'Литература и уметност' започната од RainBow, 23 мај 2012.

1. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.923
    Допаѓања:
    27.713
    https://vt.tiktok.com/ZSbR85PfV/

2. MissChievous

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.923
    Допаѓања:
    27.713
    Се надевам не сум ви досадна со муабетиве :wasntme:
    Имате 10 before the end книги испланирано? Размислувам, можеби ако си испланирам однапред, барем од месец до месец, кои книги би ги прочитала, тогаш може нема мачно да ми паѓа одлуката која книга следна да ја почнам?

Како и да е, имам пар хорор книги изнаредено како следни за читање, мислам дека ова расположение ќе ме држи до крај на октомври.
    Со сигурност знам дека 2 книги сакам да ги прочитам до крајот на годината, бидејќи ги прочитав првите делови и сакам да ја комплетирам приказната, а тоа се: "The Strength Of The Few" на James Islington (а ќе има и трет дел во јануари), и "A Prayer For The Crown-shy" од Becky Chambers.
    Е сеа исто така поради тоа што во ноември ќе излезе филмот "The Hunger Games: Sunrise On The Reaping", се мислам сите Хангр Гејмс книги да ги исчитам. :wasntme: Као, доцнам 20 години, ама никогаш не е доцна. :!:

3. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    20.126
    Допаѓања:
    84.114
    @MissChievous, моите 10 before the end книги ќе бидат сите од Гудридс предизвикот, оној што доделува виртуелно букмаркерче кога ќе прочиташ некоја книга. :lol:
    Обично кога излегуваат новите тримесечни предизвици, си ги запишувам сите наслови од ТБР што ми се поклопуваат со дадените листи, па си читам од тоа купче. Засега имам неколку од таму, ќе излегуваат уште па ќе дополнувам. Ептен ми дава мотивација да читам книги на кои сум им кликнала want to read и останало на тоа со месеци, да не кажам со години.
    Чекам да излезат уште некои 2-3 книги од автори што ги сакам и тоа ќе биде отприлика.

The Hunger Games серијалот е ОДЛИЧЕН! И јас го читав пред некоја година, додуше ги пројдов само трите основни книги од серијалот, ама сепак супер ми беа. Мислам дека првата книга ја смачкав во едно попладне, до толку ме навлече. :tmi:
    Последната од трилогијата најбавно ми одеше. Сакам да ги читам и другите две, ама сега сум "зафатена" со други книги па, ќе почекаат.

На MissChievous му/ѝ се допаѓа ова.
  4. MissChievous

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.923
    Допаѓања:
    27.713
    Ништо не знам, треба да прочепкам какви предизвици се тоа, букмаркиња, имам за учење. :D

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    20.126
    Допаѓања:
    84.114
    Морам да признаам дека вакви предизвици ја вадат бубалицата од мене. :D
    Fall challenge се вика. На ГР апликацијата стисни на My books, потоа на годишниот Reading challenge и ќе ти излезе под него делче со Fall challenge кај што можеш да ги видиш сите букмаркерчиња во challenge details. Забавно ми е, ја чистам листата на книги со ова.

На MissChievous му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Skyfall

Skyfall Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    692
    Допаѓања:
    2.161
    @Mishela исто и јас од таму си бирам книги за читање. Така открив дека Practical Magic od Alice сум си ја купила некогаш во животов а не ми е сеуште прочитана и таа ќе биде следна :)

Неможам да планирам однапред што да читам оти ми се менува расположение и секогаш во моментот бирам.

7. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    3.328
    Допаѓања:
    5.364
    Дали некој го читал серијалот на Асимов, Foundation, Robot, Empire. Сакам да го почнам ама не знам по кој редослед... Не знам ни дали ќе се навлечам, пак, не знам од каде да почнам. Ако некој ги прочитал да ме советува дали да одам по издавање или хронолошки по дејствијата, или па негде прочитав прво со Foundation да почнеш.

8. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    20.126
    Допаѓања:
    84.114
    Имам читано дека слободно може да се започне со Foundation. Само неа ја имам, па ако го започнам серијалот, би почнала со неа и би одела по датумот на издавање затоа што така ми е поубаво. И да има напред-назад, ми се чини дека секако ќе се вклопиш.

9. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.930
    Допаѓања:
    16.307
    Вчера излезе Threshing day од Ребека Јарос, да не знае некој каде може да ја најдам кај нас?

10. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    20.126
    Допаѓања:
    84.114
    Да видиш во Bad wolf. Мислам дека можеше да се прават нарачки, да ти ја нарачаат откај нив па да си ја земеш.
    А за пиратерија, одма ќе ја најдеме електронската верзија ако не ти треба печатено издание. :lol:

На bookslover и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  11. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.930
    Допаѓања:
    16.307
    Давај:rofl: