Зошто да не ги покажува? И мене ми се сите симнати, ама сите ги има во фолдерот кога ќе го спојам со усб. Би требало да ти ги покажува. Мене оваа ептен слаба ми беше, ама ептен, светлосни години далеку од The good sister. Мислев уште нешто да прочитам, ама ми опадна ентузијазмот после оваа. Се мислам да ја почнам од Lisa Jewell None of this is true, гледам има солидна оцена, а и во изборот на гр е.
Мене ми е најлесно директно на самиот Киндл да си направам фолдер и рачно си ги селектирам книгите наеднаш, па селектирам во која папка ќе одат. 3-4 фолдери имам и попрегледно ми е кога се распоредени. Бришев многу, ама пак се насобраа доста. Тоа е, само да имам време за да читам колку што сакам и сè би било супер.
Стварно не знам зошто не ги покажува, си мислам може да биде од програмата за заштита на компјутерот но пак преку компјутер ги симнувам и тука не ми прави проблем, но кога отварам киндел апликација на комп. овие книги не се таму а ги имам во киндел, во киндел на телефон и таблет, чудно ми е.
Не ги препознава киндл апликацијата како книги овие што ги симнуваш од тука, поради тоа што се пиратски верзии. И кај мене е така. Само преку усб кабелчето кога префрлам ги има сите книги и легално и нелегално симнати.
Е тоа ќе е причината. Јас не користам кабелче, не ни знам како да го користам ептен олд фешн сум ме поднаучивте тука како од емаилот од комп. да ги префрлам на кинделот и така терам, ама и доволно ми е ако пробам и друг начин ќе ми се измеша се Ќе пробам на телефонот пак во различни фолдери да ги средам.
Ее со кабелче е најлесно. Ти потешката верзија штом си ја совладала, не е страшно. Мене мејлот ми беше научна фантастика додека го совладав. И јас од тука научив како да си препраќам преку мејл. Ама кабелот си е закон, на секое полнење додавам по некоја тура книги. И непишано правило - секогаш ми доаѓа желба да читам БАШ тоа што не сум префрлила на Киндлот. Маки читателски.
И мене не ми се организирани книгите на гудридс, ниту пак во киндлот. Ама водам сметка по малку да додавам во want to read за да не ми се соберат, па ги префрлам на киндлот по повеќе одеднаш. И како што кажа Мишела, ми текнува да го читам баш тоа што не ми е префрлено. Инаку само кабелче користам, тоа со мејлот не ни пробав да го откријам. Само проблем ми е што по секое префрлување морам да ги отварам една по една книгите за да видам дали киндлот ги препознава главите, зашто многу ме нервира кога не ги препознава и цела книга е една глава. Ако имате некој лајфхак за ова кажете.
Нема финта за ова за жал, ме нервира и мене. Ако се погоди таква книгата, најверојатно нешто се утнало уште при конверзијата, тој што ја правел не ја средил добро. Е ама професионално ти објаснив, ај нема веза. И јас бришам такви, ме нервираат. Обично ми се случува кога читам некои постари книги или класици.
А јас пак се сакам да читам тоа што морам да го платам. Земам киндел анлимитед за да не фрлам пари на книги, и од тие достапните ништо не ми фаќа око и на крај пак купувам или книга или киндел верзија за на крај пак да земам сосема нешто трето да читам, баш маки читателски Што ќе се чита за крај на годинава? Јас изгледа ќе ја завршам со новогодишни тралалајки, али морам и Iron Flame да ја завршам
Не ми се случило вака. Ми се случило да е со некакви знаци наместо апостроф и слично, ама главите секогаш биле во ред. Гледај симнувај epub само за да не мораш да ги конвертираш. И така се веќе сегде во тој формат. За меилот е најлесно, имаш меил на киндлот и само си праќаш од твојот меил, јас престанав со кабелче.
Ако се работи за таква фалична книга која е погрешно или некомплетно обработена пред да се аплоудира (најчесто обработката е проблемот, не форматот), нема врска во каков формат ќе се симне првично, зашто секако ќе биде исходот ист и книгата ќе биде без поглавја. Со постари книги почесто ми се случувало, со нови никогаш. Толку им била и технологијата на времето, затоа и најчесто постари книги се со вакви пропусти.
Пред скоро време налетав на вакво нешто: Спојлер https://www.makingsenseofcents.com/2022/06/get-paid-to-read-books.html Идејата е да дадеш мислење, review на нова (непозната за поголемиот дел луѓе) книга на некој си автор, со цел да се популаризира книгата и авторот. И за тоа секако демек те плаќаат. Дали некоја пробала вакво нешто? Дали е ова scam? Со години сум читач, а некој да ми плаќа да читам, ми звучи too good to be true. Мислење?
▶️ Watch this reel https://m.facebook.com/story.php?st...Wv5BQdQH1l&id=100064588128279&mibextid=hIlR13 Друштво што мислите која книга од Јарос ја преведуваат Сакам книги? Сигурно не е Fourth Wing мора да е некоја романса, пошто вели книга за плачење е
Мислам дека е The last letter. Не знам зошто, интуицијата ми вика така. А и крилото не ќе да е за липање, џабе го ставиле змејот леле.
За момент се израдував кога го видов змејчето и си реков ауу конечно нешто поразлично ќе преведат и на македонски. Па после си велам ама чекај малце, можеби има сцена или две да ти прелета солза ама плачење липање нема и ми светна дека е романса само нека не е in the likely event слаба ми беше таа, сега ме заинтересира the last letter, ќе ја пуштам да ја слушам.
Мислам дека намерно прават вакви трикови, за да ги исхајпаат луѓево па после да објават некоја патетична романса од авторкава. Типувам на писмото, па ајде да видиме. Не знам дали би ја читала, милитери романси не сакам и мислам дека има шанси да е патетики живи, ама ајде фали се ако е добра, @ane.bella.
Stuff your kindle day е денес, ако некој е заинтересиран еве линк, ако најдете нешто што вреди споделете. https://www.romancebookworms.com/?f...yvPjlpSpxu6EeLnrzROrFYeEIdlb95xLE8ML6QrrBcmqw трилери и мистерии https://www.amazon.com/s?k=mystery,...ship,248&tag=lostinbooklan-20&ref=as_li_ss_tl Фантазија и sci-fi https://www.amazon.com/s?k=Science ...ship,398&tag=lostinbooklan-20&ref=as_li_ss_tl