Тие што полагаа претходно пишуваа дека ги имало прашањата од 80 до 155 на тестовите ,на тие 83 се додадени нови и сега се 155,некои прашања се повторуваат .Така да прочитај ги сите 155 и ќе ти стане јасно
Студија на случај за Јана има во студиите за неговател,а за воспитач нз.нека ти одговори некој што ќе полага за воспитач.
Isto i jas.Jas lani prvpat gi podnesov vo mart i koga trebase da polagam vo avgust mi kazaa deka site dokumenti treba pak da gi izvadam odnosno 3te od sudovite,od centralen registar i lekarsko uverenie.Kolku sto znam i na moi koleski istoto im go kazale,i oni gi vadea tie dokumenti
Za vospituvac ne znam....ama za negovatel se tie od stranata....pretpostavuvam i za vospituvac e isto taka
Devojki zdravo ve molam iskustvo za polaganje na licenca za vospituvac I Dali SE tocno ovie raboti za ucenje ?
Na web stranata imas studii na slucaj...za vospituvaci se 3. Sadete i Ana, detska gradinka Bajka, i detska gradinka Neven. Dali ke mozes posle polaganjeto da spodelis od teoretskiot del sto prasanja se padjaat..dali e tocna info. deka se padjaat prasanjata od 122 do 187 ya vospituvaci
Јас полагав за негувател,за теоретски дел се паѓаат прашањата од 96 до 155 а студија на случај ми се падна негувателка Фериха
Во понеделник полагам прв дел па сакам да ми кажат тие што полагале до сега за неговател да ми кажат во првот дел дали дали се зедно и прашањата и студиите или се поделени и да ми кажете како воопшто изгледа погаѓањето колку трае...
Заедно во прв дел и прашања и студии и дали се пишува нешто за студиите како воопшто изгледаат студиите?
Не, теоретски се прашањата па друг ден е практично полагање студии и они се со заокружување, имате назад на страните се што ве интересира цело време истото прашувате
Dali gi ima onie obemnite prasanja sto se po nekolku redovi so odgovor ili se pagaat onie po kratkite
155 прашања се теоретски дел прво полагање со заокружување, практичен дел студии на случај се три и се пообемни и тие се посебно полагање друг ден и се исто со заокружување
Koj polaga za vospitivac vo ponedelnik vo 13 casot,da se dogovorime zaedno da odime,da se zapoznaeme...neka kaze ako nekoja od vas saka ke se dogovorime...