Od Skopje sum....me baral postarot ama ne sum bila doma....imase karticka vo postenskoto sandace da odam nesto da podignam vo posta.Vcera vecerta otisov i si ja zemav od posta
Dali nekoj moze da spodwli kolkava e platata za negovatel vo drzavnite gradinki?I dali stazot se racuna vkupniot staz na osobata ili pak samo ako ima staz vo gradinka?
Dali ima nekoj od 22.09 i 29.09 sto polagaa teoretski i prakticen za vospituvac , sto mu e stigna licencata doma ili seuste ne stignale do nasata grupa?
Вие што имате завршено за воспитувачи ме интересира колку е тежок факултетот, дали би успеала вонредно да студирам и плус да работам
Zdravo decki Dali na nekoj od vas mu se javija da mu baraat uverenieto od fakultet deka treba da bide zavereno na NOTAR?! za da mi ja ispratile licencata trebalo da go ispratam kako preporacano pismo zavereno uverenieto na notar. Im kazav kako ne e sramota? Toa vas ne vi e ni dadeno kako dokument vo spisokot na web stranata, koj treba da go imame, jas veke dva pati polagam pa nemase takvo nesto, mi veli da znam nas propust e ama toa e 10 minuti rabota... vikam preteravte veke navistina .... denes mnooogu me iznerviraaa
Da, veli toa bilo novitet, sega ke go vmetnale kako dokument koj treba da go imame. I iznakazav se na gospogata, sramota ste vikam kako ne vi e sram.... od koga treba na notar da bide zavereno uverenieto ne mi e jasno?!
Документите на кои не пишува Северна Македонија треба да бидат заверени на нотар. Фотокопија заверена (не оригинал).
Ovoa e sega da si gi primat clenovite na rabota, a nie obicnite Vo red. No toa se kazuva na vreme, ova e cista prodolzuvanje na vreme sto pokasno da se ispratat licencite, za da ne mozeme da se vrabotime.