Требало да ви кажат пред полагање. Јас кога поднесував документи вработената ми рече да ја заверам дипломата. А државјанство ново да однесам (со новото име на државата). Јас не полагав. Заминав во странство.
Да, и мене ми се јавија уште пред полагање, мислам некаде два месеци порано, да однесам или копија заверена на нотар или оригинал. Баш тогаш си го отворив барањето на кое ги пишува документите и стварно стои дека „документите се поднесуваат во оригинал или копија заверена на нотар“. Сеа, нивна е грешка што не ти кажале навреме, ама реално без тој документ не смеат да ја издадат лиценцата. Ако некој направи проверка, а фали, може да ти направат проблем и да ти се води како неважечка. Знам, стварно е за нервирање ама најпаметно си е да го однесеш и да си завршиш, после барем ќе си мирна глава. Денеска ми стигна мене на 18.8 полагав и на колешка сега со последните што полагаше.
od koga polozivte naknadno vi pobaraa da go zaverite ili pred da ve ima na spisok za polaganje? prasuvam posto jas poloziv na 22.09 i 29.09 a so malo bebe od mesec ipol sum pa da znam bidejki nikoj ne mi se javil od togas za nekoj dr dokument.
Vo drzavna ne sum rabotela, no vo privatna rabotev. Vo privatna zemas pomala plata, rabotis 8 casa i rabotis se, i negovatel i vospituvac i najcesto si sam nemas pomos. Toa e sepak moe iskustvo, sto ne mora da znaci deka na site mesta e taka
Devojki, dali e podobro da vadis liceca za vospituvac ili za negovatel vo gradinka? Blagodaram za odgovorot!
Jas imam Filoloski fakultet zavrseno (makedonski jazik), no mislam deka fakultetot moj ne mi igra uloga, taka? Kolku sto znam e so Pedagoski fakultet (diplomiran prof.za preducilistna vozrast, pedagog...)