Основицата е секаде иста, зависи колку стаж имаш и дали си приправник или негувател/воспитувач (приправниците земаат помалце). Се работи 40 часа неделно, од кои воспитувачот поминува 30 часа работа со деца, а негувател 35 часа работа со деца.
I mene mi stigna licencata denes vo sandache beshe dostavena, polagav na 22 i 29.09 za vospituvac od Sk sum
Zdravo kolku prasanja se pagjat na polaganjeto za negovatel na teoretski del i dali ima nesto drugo osven prasanjata negde procitav nekoj sostavi ili ?
Denes me izvestija za polaganjeto vo vtornik vo 9 pa sakav da se osiguram dali tochno sum razbrala? Inaku kakov e toj praktichen test?
Ке може некој што полагаше скоро за негувател колку прашања се и што најмногу е застапено и дали се само на заокружување или има и нешто да се дополни.
Prasanjata vi se dadeni na web stranata na mtsp, imate ppveke od 100 prasanja No ucete gi poslednite 60 prasanja, tie ze testovite. 3 grupi, po 20 prasanja. Pismeno bese za nas, jas polagav vo septemvri. Mnogu e lesno i fleksibilno e epten.