https://www.mtsp.gov.mk/mk-MK/socij...na-vozrast-i-na-direktori-na-ustanovi-za-deca Во збирка на прашања ги имаш
Дали некој може да ми каже сега последно што полагал за стручен работник/соработник дали се паѓаат тие последните нови прашања или и тие старите треба да се учат?
Devojki Dali od Studija na slucaj SE zaokruzuva eden odgovor I Dali od eden Studija na slucaj SE pagaat site 5 prasanja? Konkretno za vospituvac: na primer Studija na slucaj so gradinkata Bajka I site 5 potprasanaj od toa...
На самите одговори пишува кој одговор колку поени носи. Значи има одговори што се делумно точни и носат помалку поени . По моја логика е дека одговорот кој носи најмногу поени (во овој случај 8поени) е точен .
Еве еден оглас од минатата недела во него е наведена платата на приправник негувател и приправник воспитувач. Иначе нешто ми е чудно тука затоа што сега основицата според платите што ги земаме за неговател е околу 28000/29000, а за приправник е за помалце од 500/1000 денари... а за воспитувач од основоца околу 38000, а за приправник се 33 600 околу 4000/5000 денари помалце...
A kade SE polaga toj strucen ispit? deka mi kazaa mi treba licenca I diploma samo Plata 38-39000 ne mi kaza NikoJ DEKA pripravnik ima
Па имаше во Златен Сремец и во Иднина.Заврши огласот па сакам да прашам да не има некој што се пријавил