Koi dokumenti se potrebni dali nekoj znae ili kade gi pisuva za da konkuriras za rabota za neguvatel ?
Zdravo, dali vo site gradovo pustija javni oglasi za rabota? I dali treba da bidat zavereni na notar?
Ne mi jasna platava za pripravnik negovatel....pisuva 30800 a isto na AVRM na oglas za pripravnik negovatel za gradnik Srnicka plata e 29760????
Inace moze li nekoj da mi kaze sto polagala za strucen rabotni minatiot pat dali samo novite prasanja gi davaa ili imase I od starite?
Jas uste lani koga podnesuvav dokumenti za polaganje stoese vo dokumentite deka treba uverenieto ili diplomata fotokopirana zaverena na notar, ne e toa od sega. Tebe moze ne ti gi proverile ubavo dokumentite I sega videle. Inace ne mozat da ti ja izdadat. Mora da imaat dokaz deka imas zavrseno soodvetno visoko obrazovanie.
Здраво,дали некој знае кога ќе се отвара новата градинката во Битола и каде да се пратат огласи за неговател прашувам
Здраво. Со кое образование може да се биде воспитувач и дали може преквалификација со економски факултет 180 кредити? Дали за негувател мора општа гимназија или може природно математичка насока?
Mislam samo so Pedagoski fakultet I so Filozofski fakultet pedagogija. So prekvalifikacija mislam ne, ama najubavo e da si prasa.
За воспитувач треба Педагошки факултет или Филозофски факултет, насока педагогија. Преквалификација не може. За неговател треба општа гимназија, медицина, музичко, физичко или уметничко.
Здраво, дали некој има барано порано да добие лиценца со цел вработување и дали ви е било успешно барањето ?
Здраво се јавив јас во мтсп , треба и студија на случај да има не ми беше јасно па сакав да ве прашам