Zdravo Sakam da prasam dali nekoj se ima vraboteno i dali voopsto ima nekade pusteno oglas za vrabotuvanje , ili koga bi imalo dali imate info?
Здраво, какво образование треба да имаш за неговател? Дали има врска какво е средното образование? Или може со било какво средно?
Здраво, дали некој има продолжено лиценца за воспитувач во скоро време за период пократок од три месеци? Ми истекува на 9.4.
Јас поднесов за обновување на 09.09 ми истекуваше на 18.12 и се уште не ми е стигната, бев и до мтсп, ми кажаа дека ќе биде...каснат, важно е дека бил запазен рокот за поднесување.
Zdravo dali znaete koga ke ima polaganje za licenca za negovatelka? Podnesov dokumenti do ministerstvo za socijlana politika demografija i mladi . Dali ke mi se javat ili? Fala vi , ubav den .
Здраво сакам да прашам кога ќе има за полагање за неговател и кој документи се потребни ве молам поискусен да ми каже како е целата процедура . Ви благодарам однапред .
Здраво , јас поднесов документи во Министерство за социјална политика ,демографија и млади, до Комисија за лиценцирање. Си ги подготвуваш документите, барање, 3 потврди од судот се вадат ,лекарско,диплома , административна такса од 450 ден, државјанство . сите комплет ги доставуваш и чекаш да те побараат. И јас не знам кога ќе има полагање ,најверојатно ке ни се јавата да не известат, па ако може некој што знае повеќе да објасни .
Ги читам прашањата за стручен работник, од страната на министерството ги симнав. Во фајлот има еден дел со 119, па потоа 20 и повторно 20 прашања. Дали тоа треба да се учи за полагањето? Не знам од каде ги имаат извадено овие прашања ама се баш апстрактни, посебно тие последните 2*20 прашања... Дали се одговараат со заокружување или ќе треба квалитетно да се научат за одговарање. Ќе ги замолам за одговор , оние кои што неодамна поминале низ тестирањето...
Здраво можеби не е за тука прашањево,дали некој знае кога ќе се отвара новата државна градинка во Битола наспроти ОУ.Св Климент Охридски
Нема да ти се јават. Треба да проверуваш на страната на Министерството. Ама се чека. Минимум година и пол. Фаќај врски.