Sekoja gradinka individualno si izrabotuva godisna programa za rabota i spored nea si gi realizira aktivnostite , no sekako i spored programa predvidena od mtsp koja mora da se pocituva i nekoi aktivnosti i nastani mora da se primenat. Inaku pisi na internet "godisna programa na gradinka " i ke najdes nekoja programa sto ja prikacile gradinkite . A programa za ran detski razvoj ja propisuva mtsp i istata programa ja imas na stranata na mtsp kako posocena literatura za polaganje na licenca . Pozdrav sekoe dobro
А дали може да се полага електронски ?Да не мора да се иде во скопје?Само тоа сакав да прашам и каде да се пријавам?
Со оглаед на тоа што под стручни соработници во предучилишна установа согласни законот за детска заштита спаѓаат : ликовен пеагог, музички педагог , педагог по физичко воспитание , секој си има посебна насока на движење во својата област но генерално секој влијае на воспитување на децата. Незнам точно колкава плата земаат , со оглед на тоа што стручните работници земаат 23000 тука некаде се и стручните соработници . Поздрав
Ги имам јас но не знам како да ти ги пратам..А и мене ме интересира од некој што веќе е биден на полагање да ми каже дали се прашања и одговори со текст целосен или се со заокружување и колку прашања даваат?Јас полагам другата недела
So zaokruzuvanje se isto kako i prviot pat, samo sto sega ima samo 5prasanja za razlika od prvoto polaganje koga se 20
Ako gi imas prikaci gi tuka , ili slikaj gi i prati gi , dobro delo ke napravis . Sakav da te prasam spomna deka ke polagas drugata nedela, kaj vide spisok za slednata nedela , na stranata ima deka se polaga denes za slednata nedela nema nisto staveno ?
Gi ima site prasanja i odgovori na stranata http://www.mtsp.gov.mk/komisija-za-licenciranje.nspx Jas gi imam ovie plus
i jas gi imam ovie ,ama dali gi ima nekoj ponudenite odgovori ili odgovorite za vospituvaci studii na slucaj?
odgovorite gi nema ,na ovaa strana moze da se najdat samo odgovori od teoretski del,prakticen polagav minatata nedela i padnav,odgovorite moze da gi znaat samo tie sto veke rabotaat vo gradinkite
Decki dali nekoj cekal poveke od 5 meseci za polaganje , aplicirav vo juni uste me nema na spisok, se javiv samo mi davaat nekoi broevi no na tie nikoj ne se javuva
јас п Јас поднесов на крај на јуни и ме имаше на список во октомври за теоретскиот а за практичниот полагав во ноември .
Јас чекав повеке од три месеци и после почнав да се јавувам на телефон ,на секое јавување немаа информации ,па ги проверуваа документите дали се ок.Конечно после 4 месеци полагав
Што е минимум завршено образование за да се добие ваква лиценца ? Воспитувачи за каде?...за во градинки ?