Рени, мислам дека станува збор за во градинка За негователка во градинка треба да имаш средно гимназија, или средно медицина, средно уметничко, музичко или средно фискултурно. Па да полагаш за оваа лиценца За воспитувачка- треба да имаш Високо образование , Педагошки факултет за предшколска возраст. Мислам дека и тие полагаат за лиценца, која гласи за воспитувачи Ако грешам коригирајте ме. И погоре една членка баш и онака пластично објаснила како оди се тоа.
Fala mnogu , konecno gi dobiv vcera mi rekoa vo dekemvri ke me imalo na spisok , se iznacekav Za negovatel moze bilo koe cetirigodisno obrazovanie , znam od iskustvo, a i tehnickiot personal ili pomosnici gotvaci ako veke rabotat tamu so vrski moze da stanat negovateli , ova e Makedonija se e mozno
Ги има на страницата студии на случај само прасања без понудени одговор.И за да ви олеснам на сите сега ке ги пуштам материјалот од кој јас учев со понудени одговори и точни одговори ,бидејки јас веке положив. Се надевам дека ке ви помогнам.
Moze da prasam tie sto imat polagano za vospituvac dali navistena se dvosmisleni prasanjata i dali e tolku strasno kako sto velat nekoj Ima li nekoj sto ke polaga sega na 28 .dekemvri
ovde poveke ke te ispanicat otkolku sto ke ti pomognat, dadeni se prasanjata imas odgovori tie se nema nisto strasno
Fala so sreka i na tebe Jas samo da prasam ustr nesto koga izlezea spisocite ne obrnavnimanie na toa sega slucajno gledam stavena sum teoretsi u dvata spisoci i od 14 i od 15 30 greska li e
Moze e drugo devojce so isto ime i prezime , i na mene taka mi se sluci , no najdobro e da se javis da si prasas za sigrno
Студии на случај т.е практичен дел за негователи.... Со среќа на сите кои ќе полагате Сликите преземете ги на мобилен подобро се чита. Поздрав
Девојки планирам утре да почнам со вадење потврди,докази за да поднесам барање за негователка. Ке може ли некој да ми каже од каде да земам потврди и како иде се понатака
Ве молам доколку некој знае, да пише дали само со педагошки-предучилишна или може и со одделенска да се полага за лиценца за воспитувач?