I kade da odam prvo ? Sto da izvadam da odnesam vo ministerstvo? I kade se naogja toa ministerstvo ? Pomognete lugje tie sto vadele I sto ja znaat procedurata I kolku kosta sve neka mi pise ? Falaa
ти што полагаше? каде можам да најдам одоговори на прашањата за студии на случај за стручен соработник
Dokumentite koi ti se potrebni gi imas na web stranata na MTSP, potocno vo baranjeto ti se navedeni site dokumenti koi ti se potrebni... Se ke ti kosta okolu 1700 poveke mislam deka ne... koga ke gi kompletiras gi prakas po posta i cekas da te stavat na spisok Srekno.
Bi sakala da znam dali diplomats treba da bide original.Taka slusnav ama ne mi e logicno da ja pratam originalot
Ne, fotokopija ili od diploma ili od uverenie za zavrseno visoko obrazovanie... Ne e logicno vakvi dokumenti da prakas za aplikacija na bilo shto... Dokumentot za drzavjanstvo - toa e nesto drugo, toa ti e original zatoa sto mozes da go izvadish vo bilo koe vreme
Ne se praka original, fotokopija a inaku treba i lekarsko uverenie od doktor po trudova medicina, napravete kopija i zaverete ja kaj notar i od lekarskoto zatoa sto e poskapo a moze da go iskoristite potoa i za dobivanje resenie. Original se samo potvrdite od sud sto se vadat i uplatnicata, moze i uverenie za drzavjanstvo da bide kopija i potvrdata sto se vadi od centralen register.
Здраво, дали некој знае ЈЗУ Железничар колку наплаќаат за Лекарско за негувателки во градинка? Не ми креваат тел. Фала
Јас денес бев у Министерство, рекоа дека треба копија само од сите документи, да не се заверуваат на нотар.