Zdravo devojki. Polagav za licenca za vospituvaci ,no ne poloziv. Licencata mi e hitna. Dali za naredno polaganje mi treba povtorno istite dokumenti i uplatnica ? Ve molam za informacija . Vi blagodaram. Pozdrav
здраво дали некој може да ми каже каде да ги најдам прашњата за студија на случај за воспитувачи и дали и теоретскиот и практичниот дел се само на заокружување и дали прашањата на теоретскиот дел се тие што ги има прикачено на страната на министерството или ома и други
можеби се различни мене ме интересира каде воопшто ги има па може ќе можам моите да ги најдам на страната на министерството неможам да ги најдам
Прашањата се тие исти,сите прашања се на заокружување.Прашањата практични ги има на страната но не се одговорени и никој ги нема (а и неодговорени не ти вршат работа бидејќи се со 5 понудени одговори но нив ги нема)
Каде ги има како да ги најдам ќе ми ги пратат утре одговорите ама сакам да си ги најдам и јас еве 2-3 дена барам нема и нема
Дали има некој информација кога треба да испадне конкурсот за ВРАВОТУВАЊЕ на негователки,воапитувачи.. ??
Здраво на сите што чекаат или се пријавени за полагање. Денес се јавив во Министерство да прашам шо и како треба за пријавување за полагање за неговател, некако штуро ми објасни, и прашав кога ќе има наредно полагање, ми рече ноември и декември. Значи девојки кои сакате да полагање збирајте документи и поднесувај те. Со среќа на сите. И благодарам на @s.frosina за одговорените прашања за практичниот дел.
Значи има време да научиме. Објаснување има на нивната страна, ако ти треба нешто прашај, јас поднесував во август. Поз
Да има време, колку документи треба да се извадат од суд? Јас извадив 3 за не осудувана, за не одземено родителско право и дека немам забрана за вршење на дејност. На овие документи треба уште диплома, и лекарско така?
Зема од Централен регистар? И од таму треба док дека немаш забрана за дејност. И да уплатиш на уплатница која ја има на страната на Мтсп. За систематски бев во Железничар 800ден. Поз
Фала на информацијата, значи 3 документи се за дејност, за родителство и за не осудуван. Од Охрид сум јас, кај нас во трудова го прават систематскиот.