Ме збуни една другарка... Лиценца за воспитувач во градинка може да извади некој со Педагогија на Филозофски што има завршено? Она ми вика не можело...
Здраво женски мене ме интересира дали за добивање на лиценца за воспитувачка или негувателка мора да имаш завршено педагошки факул.
Здраво, знае ли некоја дали се почнати полагањата за негователка? Пишува на страната дека ќе има датум кога ќе биде тоа само ме интересира дали ќе биде тоа објавено на почетната страна или има еден линк кој води до некакви банери?
Во делот Комисија за лиценцирање. Таму ќе ги пишува термините. Не мора педагошки. Може и педагогија, на Филозофски. За негователка не треба факултет.
Девојки, кажано ми е дека веќе ќе се почнува со организирање на групите за полагање. Повеќе информации не знам, само ова ми е кажано, така да си имате во предвид А инаку полагањето се полага во два термина? Прво теоретскиот дел (првиот дел од прашањата) а потоа во друг термин практичниот дел (вториот дел од прашањата)?
Devojki izlezeni se spisocite za polaganje na 15.09 i 16.09. proverete si A znae li nekoja kakov e nacinot na polaganje? Dali ima ponudeni odgovori ili treba nie da go napisheme tocniot odgovor?
Има понудени одговори. Ама таму кај што треба да одбереш повеќе одговори еден ако утнеш ти се поништува цело прашање. Односно, исто како да не си го одговорила точно.
Ова за понудените одговори се мисли на прашањата од практичниот дел така? Таму има дадено по 4 5 одговори. А за прашањата од теоретскиот дел? Пошто на овие прашања има дадено стриктно одговор, затоа прашувам дали ќе треба ние да ги пишуваме одговорите?
Одговорите се со заокружување. За теоретскиот дел имаш прашања кај што повеќе одговори се точни. Треба сите да ги погодиш. Обрни внимание на оние одговори што се со набројување.
Дали теоретскиот и практичниот дел се полагаат во различни денови? Колку време отприлика се чека за формирање на нови групи? На пример, овие сега што се закажани на 15 и 16, наредната група кога би била? И би ве замолила да ме упатите за прашањата - кои се за практичен и теоретски дел и каде да ги најдам. Благодарам.
Прашањата се на страната на МТСП. Во ист ден се полагаат и двата дела. Обично полагањата беа еднаш неделно. Сега со ситуацијава не знам како е.