http://prasanja.mk/QBank/PublishQuestions/ дали се овие 119 прашања што се паќаат на теоредскиот дел ги најдов плус од материоало што е даден на страницата. Вакви се прашањата плус понудени одговори?
Se polaga i prviot i vtoriot del, na spisok gi ima pojaveno kako posebno da se polaga da, no kako informacija imam deka imaat dogovoreno vo razlicni denovi da polagaat razlicni delovi. Jas imam iskustvo prvpat koga padnav na vtoriot del prasav clenovi od komisijata mi rekoa deka moram da gi polagam i prv i vtor del i taka i bese.
Јас денес полагав теоретски дел паднав ,прашањата не се наивни има многу слични одговори значи учете Имате само 4-5 прашања за законската регулатива пример 98 прашање Кој го именува и разрешува представникот на јавната установа .......... имав 2 прашања И кој го именува едно прашање и кој го разрешува второ прашање а одговорите се различни Ми рекоа дека повторно има можност за полагање на 18 Декември значи најверојатно е тоа новата дата што ќе се објави на сајтот на министерството За практичниот дел според кажувањата додека чекав немаше нова студија на случај
Од што учеше за неговател??Зарем не се само прасшањата до 83 што се објавени на страната на министерството???
Има и нови прашања на страната, мене ми се падна денес токму ова со сликовниците, има и две нови студии. Мене ми се падна една од новите студии.. Инаку учев и од Програмата за ран развој што е објавена на страната.
Ајде некој н Која од двете студии ти се падна "јоргован"или "двете градинки во Р.М"и дали можеш да се сетиш на некое од прашањата за студијата
GI IMA na stranicata na prasanja.mk za poveke oblasti IMA da odberis pa me interesira dali se ovie prasanja poso Sega bas gi razgleduvav I IMA so gi nema vo ponudenite prasanja I odgovori pa da kazi nekoj dali se tie
Не се есејски , многу се кратки ама внимателно на редоследот на зборовите ,бидејки се многу слични два одговори од понудени 3 Стручните служби се правдаа дека не ги знаат прашањата