Zdravo jas polagav i gi poloziv bez greski mnogu vnimavanje treba ima slicni odgovori a za dvete gradinki mene ne mi padna. Za Feriha, sto treba da realizira negovatelot, kakva obuka treba da posetuva,
Здраво, јас полагав за воспитувач се падна втората студија Знае ли некој за колку време ја праќаат лиценцата по пошта?
Ne kaj devojkata sto polagase do mene i bese za razboj na motorikata. Kakva muzika treba da im se pusta na decata toa znaese da mi kaze. Jas imav prasana za del od prasanata koi se sekavam (Vidovi na igracki do 2 god. Citanje na slikovnici kaj decado 2 god. Matrijali vo centrite(kuklen, semeen,konstruktiven)
Здраво, сакам да прашам на кој начин се полага практичниот дел за воспитувач? Каде може да се најдат тие прашања?
Добар ден девојки. Дали можи да ми кажете која е потребната документација за пријавување за лиценца за неговател /воспитувач. На соодветниот линк неможам да пронајдам таков список. И уште едно прашање. Со факултет за учители дали можи да се полага за лиценца за воспитувач или мора со диплома од средно да се полага за лиценца за неговател? Ве поздравувам.
Ќе појдеш на, страницата на МТСП, На линкот на МТСП ќе појдеш во Комисија за лиценцирање на стручни лица и ќе побараш Барање за издавање на лиценца. Таму сѐ ти пишува, кои документи ти се потребни.
Дали некој што полагаше на 18ти прашал за следниот датум за полагање кога ќе биде, дали има некој такво инфо?
Истото прашање го поставувам и јас.. Прашања за неговател пронајдов на сајтот на МТСП. Меѓутоа не сум сигурна дека е тоа целосниот материјал. Многу би помогнало кога би можел некој да сподели искуство и прашања.