Јас полагав во Вторникот, бев и со двете групи, НИЕДНА ги немаше новите студии, мене ми се падна студијата за културно-хигиенските навики и со тие што разговаравме за време на паузите на никоја не и се падна нова студија, дури почнав да се сомневам дали воопшто постојат А прашањата за негователи не беа тешки, ако имаш научено, нема шанси да погрешиш
Здраво Новите две студии ги нема никој,јас полагав сега во вторникот и положив иначе не беше тешко но мораш да го поминеш целиот материјал убаво бидејки има прашања со понудени слични одговори. Од студиите мене ми се падна за Јана Ако имаш уште прашања пиши ми во порака ке ти кажам подетално Баш тоа мислев да те прашам..Кога остана после нас...никој не кажа да му се паднала некоја од тие две???
Не, на никоја од тие што ги прашав и во втората група не му се падна нова студуја Чудно никој да ги нема, дали воопшто постојат?!
Е да, тоа заборавив! Не знам, се надевам дека ако некоја ги има ќе ги стави и тука, за тие што ќе полагаат понатаму да можат да ги научат
Koja e taa studija za Jana ke sakate li tuka da ja spodelite ve molam Dali treba napamet od zbor do zbor da se naucat prasanjata sto se dadeni ili lesno se prepoznava tocniot odgovor?
Zdravo od 124te prasanja sto se za vospituvac dali nekoj gi ima odgovorite na prasanjata so broevi 16,22,44,47,83,84,85,87,89,90,91,93,94,98,99,100,101,102,108,109,111,112,113,117,118,121,123,124.Dokolku nekoj gi ima odgovorite ako moze da mi gi prati ili da mi kazete literatura od kade gi baravte odgovorite? Vi blagodaram. Dali moze da mi gi pratis odgovorite za prasanjata posle 80to za vospituvac zasto nemozam da gi najdam odgovorite. Blagodaram
Здраво,сакав да ве прашам како оди целата постапка, со пријавување, уплата итн.(за воспитувачки или негувателки) Дали ќе може некоја подетално да ми објсани. Фала ви однапред, имајте убав ден.
На претходната страна на форумов имам ставено слика како изгледа Барање за лиценца, во него пишува кои документи треба да ги извадиш, ги собираш, ги праќаш до Комисија за лиценцирање и чекаш ( отприлика 2-3 месеци ) да те има на список за полагање. Дури чекаш го учиш материјалот и тоа е Подетално имаш на линков https://mtsp.gov.mk/komisija-za-licenciranje.nspx
dzabe sto gi cekame spisocite imaat zemeno licenca bez da se na listata bez da polagaat ne e fer nekoj da ce maci od edniot kraj na Makedonija do Skopje mozebi i dva pati a nekoj doma neka sedi i licenca da stekne
Ve molam ako znae nekoj da mi odgovori na prasanjeto koj gi ureduva i zbogatuva centrite za ucenje osven vospituvacot