Lekarskoto uverenie moze i za apliciranje za vrabotuvanje, i drzavjanstvo moze isto ako se barase ne se sekavam tocno. Za lekarsko sum sigurna
Zdravo!osven prasanjata sto se na stranata na minisyertvoto kaj mozi da gi najdam dopolnitelnite studii i so drugo mi treba od materijal za polaganje fala
Дали некој има информација кога би биле полагањата? Последно било во април, од тогаш проверувам, нема нови датуми...
Здраво, нова сум на форумов, имам прашања во врска со лиценца за негувателка. Каде точно се носат документите за барање? Не сум од Ск и не знам точно каде треба За колку време се полага по поднесување на барање? И освен на страната, дали има и други прашања и од каде да ги најдам? Ако има некоја што полагала за негувателка, ве молам да ми пишете.
Документите се носат во министерство за труд. А за колку време после поднесување на документите зависи, јас чекав 7 месеци. Прашањата се тие што се објавени.
Здраво на сите Сакам да ве прашам кои струки ѓи прифакаат за да можам да полагам за лиценца за негувателка во градинка
Општа гимназија и медицинско средно образование,мислам уште две струки имаше .За овие две е сигурно ,поздрав
Zdravo sakam da prasam dali nekoj znae dato koga ke se polaga za negovatel jas imam prijaveno od maj i se uste nema termini Dali znaes Sega dali ke ima za brzo termini
Zdravo..kje saka li nekoja chlenka da mi pishe koi dokumenti komplet se potrebni za da se prijavam za polaganje na licenca za vospituvach
И јас би сакала да ги замолам членките што веќе полагале да ги прикачат одговорите за студија на случај за воспитувачи.Однапред ви благодарам