Zdravo na site me interesira dali nekoj moze da napise sto se polaga vo prakticniot del (studii na slucaj) ima li nekoj odgovori
. Немам одговори и останува програмата за рано учење и развој да ја проучиме добро и таму ќе се кријат одговорите.
Па прашањата што се на страната на Мтсп треба да ги научиш тие се паѓаат за теоретскиот дел, а за практичниот уште ме нема на списоците, а знам дека се паѓале 5 прашања.
Moze li da mi kazete na 20ti februar li polagavte bidejki i mene me nema na spisok seuste za prakticen del a mnogu vreme pomina obicno e za desetina dena vi blagodaram
Biljana kolku sto znam polaganjata se odlozeni na neodredeno vreme to a go pisuva I na stranata na ministerstvoto za trud I socijala.
Здраво. Знам дека се сега се одложени полагањата, ама ја исчитав целава тема и сакам да прашам значи право за полагање за добивање на Лиценца за Воспитувачи имаат само тие со Педагошки Факултет, а право за полагање за добивање на Лиценца за Негователи имаат сите (поправете ме ако грешам). Е сега гледам на страната на Министерството за Труд и Социјална Политика има и за Стручен Соработник, што треба да имаш завршено никаде не најдов, ќе може некој да ми помогне?
Da navistina mnogu zadocnija ama I na telefonskiot broj koj e staven za kontakt so komisijata ne odgovaraat za da kazat barem koga da ocekuvame nareden termin
Да , нема од тогаш ништо, никакво известување и јас секој ден проверувам по неколку пати. Пишува на странана на неопределено време ама ова ептен се завлече.
Здраво. Би сакала да ве прашам од која до која возраст може да се аплицира за неговател и стручниот дел како се полага всушност има прашања од таа област пошо не можам да ги најдам? Фала ви