Ги најдов одговорите на студија на случај за воспитувачи на 22 страна од форумов.И благодарам на Marina1983 што несебично ги споделила. Се надевам нема да има промени во прашањата бидејќи на страната на министерството не сака да ги отвори прашањата за студија на случај. Ве молам доколку некој добие сознание за термин за полагање,да сподели во групава. Поздрав
Za negovatel dali znaete gi prasanjata i odgovorite da mi prate nekoj i prakticen del. Inace i ja cekam seuste nema za negovatel da se polaga i neznam koga ke bide a licenca mi treba
Vo Red imate Li prasanja i od prakticen del za negovatel da mi pratete. I jas sum sredno gimnazija prirodno matematicka a taka mi pisuva vo diplomata dali bi bilo problem dokolku znae nekoj neka mi pise
Да го споделам денешното мое разочарувачко искуство од нашата државичка......Бев да извадам потврди од судот и ми викаат штом не си родена во градот во кој живееш,неможе да извадиш потврда за казнена евиденција и за дејност и мораш да одиш таму каде што си родена.Им велам пред две години извадив иста потврда од овде,треба да патувам 200км за потврди?!!!.....Велат пред година и пол е сменет законот и неможат ништо....Само потврда за родителско право може од градот во кој живеам. Наместо да се олеснуваат работите,се комплицираат.Имајте го во предвид ова сите што сте родени во друг град од тој во кој живеете. Е сега мала помош од некој што е од Тетово ако има.... Дали во судот во Тетово примаат пополнето барање и уплатница на меил за да ги изготват потврдите и само да се подигнат....кај нас тоа функционира тоа,затоа прашувам....
Прашај си ако успееш да добиеш ама искрено не верувам. И јас вадам од друг град па ме тераат да одам 2 дена последователно со изговор "вие мислите се така лесно и брзо ќе завршите". Со среќа.
Здраво девојки, дали имате информација дали со завршен факултет з туризам може да се аплицира за полагање за неговател, пратив меил до мтсп но не добив одговор Ви Благодарам