Za teoretski del gi ucite samo tie 60 prasanja sto gi ima dadeno (gore vo desniot agol kade sto pisuva ispit za negovateli-studija na clucaj) ili site 83?
Здраво. Сакам да те прашам кога поднесе документи за полагање? Јас поднесов крајот на јули, и ме нема на списокот. Благодарам
Фала ти многу. Го испуштив тој список, па ми беше страв да не ме имало, но сега кога видов ме нема ми олесни. Фала ти уште еднаш❤
Јас гу поднесов документите во август и мене ме нема сеуште изгледа се премногу кандидати па одат по ред
Можно е,но сега нема толку да се чека веќе,ќе има скоро секој месец полагање.Разбрав дека во јануари пак ќе има.
Ohooo mnogu odamna, april mesec ovaa godina.. Pretpostavuvam ima mnogu od toj period pa zatoa ne doshlo red do tebe
Zdravo devojki,treba da polagam sega na 24.12 dali gi ima nekoja 7mata i 8mata studija na slucaj slucajno za negovatel?
Samo informativno da vi kazam, denes polagav i mnogu e lesno. Se bese od prashanjata,mene mi se padna i ova za slikovnicite shto go nemame odgovoreno ama od ponudenite odgovori beshe mnogu lesno da vidis koj e tocniot odgovor. Od studiite na slucaj mi se padna toa za higienskite naviki,nemase od dvete posledni vo mojata grupa
Само да прашам, Женами има диплома за ,, Неговател на деца" уште од 2001! Со таа диплома работеше 13/14 години Канада. Сега ме интересира дали важат тие дипломи од тогаш? Или треба одново да полага?
Здраво.Знам дека многу од вас чекаат за полагање,па секоја информација им е битна. Јас полагав денеска за воспитувач,па да го споделам моето искуство.Првиот дел 20 прашања , од прашањата што ги има на страната,со понудени три одговори,ако сте учеле,лесно ќе го препознаете точниот,иако има и малку некои двосмислени.Вториот дел е една студија од петте дадени,со по пет прашања и пет одговори на секое.Одговорите на студиите ги имате на 22 страна од овој форум.Нема ништо ново, освен што полагањето е на Европски,не е веќе на правен,а јас тоа дури денеска го видов )) Со среќа на сите!