Dobiv odgovor na Mail, uste ne bile zavrseni administrativnite raboti, pa kojznae koga ke ni gi pratat
Zdravo devojki. Jas prativ dokumenti vo Noemvri 2021.Vo Januari me nemase na nitu eden spisok,Fevruari isto taka . Nekako se povlekov i vo Mart duri denes proveriv. I sega go citam ova: Комисијата за лиценцирање на директори на установи за деца, стручни работници, стручни соработници, воспитувачи и негуватели во системот на згрижување и воспитание на деца од предучилишна возраст ги информира сите директори, стручни работници, стручни соработници, воспитувачи и негуватели заинтересирани за стекнување на соодветна лиценца, дека теоретски /практичниот дел од испитот ќе се одржи на 15.03.2022 година. Ama spisoci nema.
Imase objaveno dva spisoka,pa koga pomina 15ti gi trgnaa..i jas seuste cekam do sega me nemase na spisocite...
Здраво. Јас сакам само да прашам дали со завршено средно во Димитар Влахов можам да земам курс за негователка?
Според новиот закон од пред некоја година не можеш. За неговател треба да имаш завршено гимназија, музичко, фискултурно, уметничко или медицина.
Здраво девојки. Има ли некој инфо до кај се лиценците? Јас бев до Министерство за потврда да земам, не ми дадоа!?
Кога полагаше? Јас полагав на 21.01 уште немам. Изгледа деновиве треба да ги добиеме сите што полагавме тој период.
Здраво,сакам да започнам да полагам за негователка ,ако сака некоја и ако може да ми пише нешто подетално околу тоа.