Da prasam dali nekoj cekal mnogu dolgo vreme da go ima na spisok?vo januar mi se podneseni dokumenti a seuste me nema na spisoci,znaci deset meseci,dali e vo red toa?
Devojki da prasam,dali otkako ke stigne uverenie za polozen strucen ispit posle toa isprakaat licenca Ili treba nesto dopolnitelno?
Помошник-воспитувач за нега и грижа на деца со специфични потреби попречени во менталниот развој или телесна попреченост,според Законот за заштита на децата,може да биде лице со ? ...........дали некој го знае точниот одговор ?
Биле кај министерката таква информација добив кога и ѕвонев, тоа пред месец дена беше сега незнам можеби веќе и се пратени.
Здраво, да ве прашам откако ви стигна на домашна адреса уверение за положен испит за неговател конкретно, после за лиценца каде поднесовте? Што понатаму? Немам кој да ме упати
Здраво дали некој има материјал, прирачник, скрипта било што за лиценца за негувател ми кажаа дека на страната на мтсп имало ама јас само прашања најдов материјал за учење не или ако знае некој каде може да се најде нека каже
Дали веќе полагавте за лиценца или сеуште не ви се јавиле? Еве и јас чекам повеќе од десет месеци им пишав и мејл неколку пати и сеуште ништо.
Здраво сакам да прашам дали некоја знае според новиот закон, дали со мојата професија Професор по одделенска настава имам право да аплицирам за лиценца за воспитувач? Здраво, некој да ми каже лекарското уверение за здравствена состојба каде го вадевте кај матичен или во трудова медицина? И што е потребно крвна слика едно друго и колку кошта?
Дали од суд се вадат потврди и за казнена и кривична евиденција или само една и дали е потребно и кратка биографија гледам пишува на мтсп дека треба?
Здраво, ве молам ако може некој да ми ги наведе сите документи што се потребни за поднесување за полагање за негователка и кај треба да се поднесат.Ја сум со општа гимназија ги имам научено прашањата ама не сум сигурна кои док.треба да ги соберам,читам по форумот дека има некои измени.Ве молам и ви благодарам.