1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Лиценци за воспитувачи

Дискусија во 'Образование' започната од kacuska, 19 ноември 2013.

1. Anya321

Anya321 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2021
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    99
    i mene ova me interesira, ako doznaes pred mene pls pisi mi :)

2. SmeskoE

SmeskoE Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2019
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    16
    Кои се услови и документи потребни за полагање на лиценца?

Стручен испит за стекнување на лиценца за работа како негувател може да полага лице кои ги исполнува следниве услови:

- поседува диплома за завршено соодветно образование (погоре наведено),

- да е државјанин на Република Македонија,

- да има лекарско уверение за здравствена состојба,

- да не му е одземено родителското право,

- да има потврда дека не му е изречена казна со правосилна судска пресуда со која е осудено за кривично дело за семејно насилство, одземање на малолетно лице, негрижа или злоставување на малолетно лице или родосквернавење, за кривично дело од групата на дела против половата слобода, без оглед на изречената санкција и кај кое, во согласност со закон, е утврдено дискриминаторско однесување,

- да има потврда со правосилна одлука да не му е изречена забрана за вршење на професија, дејност или должност сé додека траат последиците од забраната.
    Ova go najdov na net.najverojatno se tia dok.

3. ^-^

^-^ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2015
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    29
    Dali moze da mi pratete kade moze da gi proveruvam terminite za polaganje nikako da gi najdam da ne ima nesto promeni jas imam podneseno od fevruari 2022

4. Meddy

Meddy Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2021
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    482
    Sto skolo treba za polaganje za naucen rabotnik/sorabotnik ? İ sto se raboti se toa?

5. Танкист

Танкист Нов член

Се зачлени на:
    4 март 2023
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Dali na lekarskoto mu istekuva vaznost po edna godina,bidejki podnesov vo maj mesec?

6. sweet-fighter

sweet-fighter Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2010
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    22
    Педагог по музичко воспитание, педагог по ликовно воспитание, педагог по физичко виспитание, педагог, психолог, логопед, дефектолог, медицинска сестра, доктор, некаде бараат и наставник по англиски, стоматолог... се разбира треба да се има завршено соодветен факултет за да може да се поднесат документи за стручен работник/ соработник.

На Meddy му/ѝ се допаѓа ова.
  7. SmeskoE

SmeskoE Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2019
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    16
    Izvini ako mozesh da mi kazesh dali treba orginal drzavjanstvo ili moze fotokopija,bidejki imash podnesuvano dok.sigurno zanesh.Fala ti

8. ^-^

^-^ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2015
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    29
    Orginal drzavjanstvo

Dali moze nekoj da mi kaze po kolku ste cekale za polaganje imam podneseno od fevruari 2022 mi rekoa deka se vo red dokumentitite da si cekam za polaganje aber si nema,dvapati pisuvam meil ne mi vrakjat ni pa na telefon odgovaaraat

Последна измена од модератор: 10 март 2023
    На SmeskoE му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Мајка на танкист

Мајка на танкист Нов член

Се зачлени на:
    4 март 2023
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Jas cekam od maj 2022 vrtam ne se javuvaat pisuvam mejl ne odgovaraat .Ne sum od Skopje za da odam sekoj mesec da prasuvam koga ke me ima na spisok.Kolku najmnogu vreme nekoj cekal i dali na lekarskoto mu istekuva vaznost ?

10. Sandra Sani Š

Sandra Sani Š Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2022
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    3
    Jas cekam od januari 2022... neznam sto se slucuva a nemoze da se dojde do niv i ne davaat odgovor

11. SmeskoE

SmeskoE Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2019
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    16
    Mislam deka imashe polagnje na 20 .09. 2022,najubavo pojdi si i prashaj .Jas nema podnesuvano dok.no mislam deka sigurno imalo polaganje.Pregledaj gi komentarite nanazad vo forumot ,ima clenovi shto polagale na toj datum.

12. ^-^

^-^ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2015
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    29
    Sekoj mesec sledam koga ima polaganje ima sekoj mesec i predhodniot mesec fevruari 2023 a ne pak 2022 da ne ste greska nesto vie oti zboruvate za 20.09.2022??

Jas cekam od fevruari 2022 nemozam nikako vo kontakt da stapam a koga podnesov dokumenti sami mi se javija za diplomata deka treba notarska zaverka im prativ i mi rekoa deka se e vo red i deka samo treba da cekam da me ima za polaganje

Последна измена од модератор: 10 март 2023
  13. SmeskoE

SmeskoE Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2019
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    16
    Vo red ,neznaev deka ima polagenje sekoja mesec,shto sledam na forumot od tuka imam i formacii.

14. Мајка на танкист

Се зачлени на:
    4 март 2023
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Dali ja prakase diplomata po meil ili posta bidejki i jas prativ po meil potvrada i ne dobiv odgovor deka e se bo red so dokumentite

15. ^-^

^-^ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2015
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    29
    Po meil mi rekoa da ja ispratam i mi vratia togas deka e vo red

16. Мајка на танкист

Се зачлени на:
    4 март 2023
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Koga mi se javija za potvrdata mi kazaa eden broj za sto e toj dali i tebe ti kazaa?

17. ^-^

^-^ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2015
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    29
    Ne kakov broj

18. Мајка на танкист

Се зачлени на:
    4 март 2023
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Neznam dali vo arhiva se vodat dokumentite pod toj broj samo mi rece ti si broj...

19. ^-^

^-^ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2015
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    29
    Neznam se iznacekavme

20. imorena

imorena Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    446
    Допаѓања:
    3.419
    Јас полагав пред точно две години. Откако ги поднесов документите, дури да полагам чекав 5 месеци.
    Но, имав проблем кога требаше да ми го достават уверението дека положив.
    На кандидатите кои полагаа со мене, на сите им го пуштија дури и на тие што полагаа после мене.
    Едвај стапив во контакт со лицето кое беше задолжено за праќање на уверенијата..
    И некаков глупав изговор ми кажаа - наводно тие го испратиле ама немало никој дома, па уверението го вратија назад во министерството. А, нема врска ни го пратија ни ништо.
    Затоа, мој совет - барајте, прашувајте, оти нив баш им е гајле за кандидатите.
    А има шанси да се стопирани полагањата овој период оти моја другарка сакаше лиценца за директор да полага во декември и и кажаа дека нема полагања.
    Лекарското има важност една година.

На SmeskoE и Евге82 им се допаѓа ова.